18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

GettyImages-514882667

Kiderült, mire gondolnak a nők az orgazmust követően

2022.08.30. 21:00

Az orgazmust a test egyik legnagyobb csodájának tartják. Míg a férfiak javarészt viszonylag könnyen el tudnak érni a csúcsra, és náluk ez a folyamat látványos is, addig a nőknél ez nem ilyen egyszerű. Vannak olyan hölgyek, akik könnyen elérik az orgazmust, mások azonban nehezen vagy szinte sohasem. 

Ha a nemi gyönyör csúcspontjára szeretnénk jutni, tudnunk kell, hogy az orgazmus a fejünkben kezdődik: amíg nem ismerjük el és nem fogadjuk el, hogy mi az, ami izgat bennünket, addig hiába várjuk, hogy bekövetkezzen. Amikor pedig a nemi gyönyör csúcspontjára érünk, akkor fizikai tünetek egész sorát produkáljuk: testünkön önkéntelen izomrángások és mozgások futhatnak végig, egekbe szökhet a pulzusszám, amit szapora légzés kísér és a vérnyomás is megemelkedik.

Azt már kevesebben osztják meg, mi jár a fejükben, miközben elélveznek. Ennek járt utána nemrég a Daily Star című napilap, amely cikkében – melyet a Life szemlézett – a Reddit nevű internetes fórum egyik posztját vette alapul. A témáról beszélgetők gátlásaikat levetkőzve írták meg egymásnak válaszaikat.

A 6600 kommentelő közül volt, aki azt állította, hogy maga az Egyesült Államok korábbi elnöke, Barack Obama jelent meg lelki szemei előtt, míg egy másik hozzászóló farkaséhségéről számolt be.

„Na, ezt nem lesz semmi feltakarítani!

– jegyezte meg egy harmadik kommentelő. Egy másik felhasználó a pisidilemmát hozta fel.

Most én menjek először, vagy ő?

– írta. Mások meglepve mesélték, hogy sokakkal ellentétben ő nem elpilled, hanem egészen felélénkül az orgazmustól, mely valahogy olyan hatást ér el nála, mintha egy csésze kávét hörpintett volna fel.