Nem titok, hogy a nőknek több időre van szükségük ahhoz, hogy az intim együttlétek során a csúcsra jussanak, azonban vannak olyan technikák és trükkök, amelyek segíthetnek nekik könnyebben átélni a gyönyört.

Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy nem minden nő él át orgazmust. Egy 2016-ban publikált tanulmány szerint, mely a Socioaffective Neuroscience & Psychology című folyóiratban jelent meg, a megkérdezett nők döntő többsége azt nyilatkozta, hogy bár az orgazmus a szex csúcspontjával ér fel, nem feltétlenül szükséges, anélkül is lehet élvezni az intim együttléteket a partnerrel. Az elmúlt évtizedekben egyébként számtalan kutatás témája volt a női orgazmus háttere: az egyik ilyen felmérés során arra a következtetésre jutottak a szakértők, hogy a legfőbb, orgazmust gátló tényező az, hogy a nők nem tudnak ellazulni szex közben.

Az alábbi tippek a Daily Star című brit napilap szerint jobb szexhez vezetnek.

Beszélgetni kell

Hiába érzi magát az ember tapasztalt szeretőnek, minden nő más, ezért abban is különböznek, milyen igényeik vannak az ágyban. Ezért fontos, hogy beszéljünk a partnerünkkel: ha szeretnénk, hogy elsöprő orgazmusban legyen része a párunknak, ki kell kideríteni, mit szeret, mire vágyik, mi az, amibe még beleegyik. Ha már megismertük ezeket, akkor a szeretkezés során pontosan tudni fogjuk, hogy mi juttatja el párunkat a csúcsra. Egy őszinte beszélgetés sokat segíthet, olvasható a Daily Star című brit napilap összeállításában.

Fontos a bizalom

Széles körben ismert tény, hogy a női orgazmus szorosan összefügg az érzelmekkel, és igencsak fontos szerepe van a kötődés megélésének is. A legtöbb nőnek fontos, hogy olyannal szeretkezzen, akiben megbízik, akinek társaságában el tudja engedni magát. A Daily Star szerint a beszélgetésen kívül sokat segíthet a „sexting”, vagyis az, ha erotikus tartalmú üzeneteket küldünk egymásnak. 

A női gyönyörök rejtelmeivel egyre több szakértő és kutató foglalkozik. Korábban dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus is beszélt arról, mi kell ahhoz, hogy egy nőnek orgazmusa legyen.

„Párkapcsolatban jellemzően két, egymással szöges ellentétben álló érzelem összeegyeztetése kell: a biztonság-bizalom és az izgalom kettőssége. A női szexualitás paradoxona, hogy mindkettő szükséges ahhoz, hogy egy nő igazán felszabadultan át tudja adni magát (és a testét) az örömöknek. Az izgalmi komponens jelentősége, hogy

a szexhez elengedhetetlen, hogy a központi idegrendszer izgalmi állapotban legyen. Ez okozza a genitális vérbőséget – méghozzá mindkét nem esetében, ami felkészíti a szerveket az erotikus élményre.

A biztonság érzése és a bizalom pedig azért fontos, mert míg a férfi számára az elvárt input a vizuális élmény, addig a nő jellemzően lehunyja a szemét. Ennek az önfeledt önátadásnak pedig az érzelmi biztonság, a saját test elfogadottságának megélése a feltétele.

Egy érthető példával élve: ha a nő azon szorong, hogy hol vannak zsírpárnácskák a hasán és a combján, és vajon a férfi ezt észreveszi-e, akkor abból nem lesz orgazmus

– magyarázta a she.hu-nak Hevesi.

Fel kell épülnie 

Az sem teljesen mindegy, hogy mit csinálunk a szexet megelőzően. Nem lehet egyből a dolgok közepébe vágni, nem számít, mennyire érzi szexuálisan izgatottnak magát egy férfi, a nők teste ugyanis nem áll azonnal készen a „bevetésre”, időre van szükségük ehhez. Az erotikus élményt jobb felépíteni csókokkal, simogatással, adott esetben szerepjátékokkal. Ki kell ismerni, hogy partnerünk mire, hogyan reagál.

Ne feledkezzünk meg az erogén zónákról

Az erogén zónák olyan pontok a testen, amelyek érintésével beindíthatjuk a szexuális aktivitást. Ezek a pontok nagyon érzékenyek az érintésre. Vannak olyan nők, akiknél azzal is elő lehet hívni az orgazmust, ha felfedezzük az erogén zónájukat; a Daily Star ezért azt tanácsolja, hogy legalább 10-20 percet szánjunk arra, hogy partnerünk testét az intim testtájakon túl is kényeztetjük. Egyes erogén zónáknak negatív hatásai is lehetnek, ezért fontos tudni, mit szeret a párunk. S nem is a behatolás a lényeg: a szakértők szerint a nők mindössze 25 százaléka képes úgy a hüvelyi orgazmusra, hogy más módon nem volt kényeztetve előtte. 

Figyelni kell a legérzékenyebb pontra

Orgazmus a csikló izgatása révén érhető el leggyakrabban a nőknél. Egy korábban publikált kutatás szerint egy átlagos nőnek körülbelül 20 perc szexre van szüksége ahhoz, hogy a csúcsra jusson, a csiklót ráadásul többféleképpen is lehet kényeztetni. 

Nem mindegy, melyik pózban

Bizonyos szexpózok megkönnyítik nők számára a csúcsra jutást. Egy korábbi felmérés szerint a legtöbb nőnek az a legjobb, amikor ő lehet felül, hiszen ebben a pózban erőteljes a csikló „súrlódása”, a nő maga is odanyúlhat, de a férfira is rá lehet bízni ezt. 

A Daily Star összeállításában kiemelik, hogy szexjátékokat, vibrátort is lehet használni az intim együttlétek során, melyek garantáltan megfűszerezik az aktust, és könnyebben elérhető velük a nőknél az orgazmus.

Nem szabad rágörcsölni!

Sokan mondják, hogy az orgazmus hab a tortán, és hogy a tökéletes szeretkezés az, amikor a férfi és a nő egyszerre elégül ki, az erotikus élményt azonban könnyedén elronthatja, ha célként lebeg előttünk a partnerünk csúcsra juttatása. Nem szabad rágörcsölni, túlgondolni, érdemes minden pillanatát élvezni.

(DailyStar, she.hu, nlc.hu)