Ugyan korábban már összeszedtük a leggyakoribb tévhiteket a Velveten, azóta az újabb és újabb olvasói levelekből kiderült, van még hova fejlődni szexuális felvilágosultságban. A hozzászólások alapján íme még 10 tévhit, kezdve a nimfomániáról szóló mítosztól a nők méretelvárásáig.

A nimfománia szexmániát jelent

Attól, hogy valaki szereti a szexet és aktív nemi életet él, még nem nimfomániás.A köznyelv sajnos gyakran keveri a szexmániát a nimfomániával, pedig alapvető különbségek vannak a kettő között. Míg az előbbi élvezi a szexet, az utóbbi a legtöbb esetben képtelen a kielégülésre. A nimfomániás nő nem igényli a szeretgetést, érzelmek nélkül szexel, gyakran váltogatja partnereit, és bármikor folytat ismeretlenekkel is szexuális viszonyt. A szexmániás nő ezzel szemben hosszabb, komoly érzelmekkel teli kapcsolatban éli meg, hogy naponta akár többször is kívánja a kielégülést.

A női ejakulátum csak húgy

Azok a nők, akik képesek az ejakulációra, bár a spriccelés előtt vizelési ingerhez hasonlót éreznek, a távozó folyadéknak köze sincs a húgyhoz. A kutatások szerint az ejakulációért a skene-i mirigy a felelős, ami erektált állapotban elzárja a vizelet útját, így váladék biztosan nem keveredik pisivel. Szaga, színe sem olyan, mint a húgyé (színtelen és szagtalan), akik kóstolták már a folyadékot, édeskés ízről számoltak be.

Orális szexszel nem terjednek fertőzések

A szexuális felvilágosultság ellenére az orális szex még mindig a biztonságos szex hírében áll, az igazság viszont az, hogy a fennálló fertőzésektől ez laza franciázás sem véd. A HIV, a herpesz, a HPV, a szifilisz, a tripper és még számos vírus és baktérium átadható az orális szexszel, van köztük olyan, ami már a nyálkahártya érintésével is fertőz.

A női hüvely mérete állandó

A rugalmas izomcsatorna a méhnyakat köti össze a vulvával. Bár minden nő más-más mérettel rendelkezik, a hüvely hossza 6-8 cm a külső falnál. Szexuális izgatás hatására a tévhittel ellentétben nemcsak széltében tágul, hanem hosszában is megnyúlik, nyomás hatására pedig még jobban tágul.

A sok szex tágítja a hüvelyt

Bár a hüvely tágítható, nem létezik olyan, hogy túltágítás. A hüvely falát puha és rugalmas membránokban gazdag bőr fedi, mely a behatoló hímvessző hosszától függően kinyúlik vagy összehúzódik.

A homoszexualitás betegség

A homoszexualitást először bűnnek, aztán betegségnek tartották. A Nemzetközi Pszichiátriai Társaság 1974 óta nem tekinti pszichiátriai betegségnek, és a homoszexualitás a Betegségek Nemzetközi Osztályozásában sem szerepel. A melegséget a szexuális irányultság egyik fajtájának tekintik.

A hüvelyi orgazmus az igazi

A legenda, miszerint a hüvelyi orgazmus felsőbbrendű, mint a csiklóorgazmus, Freud nevéhez fűződik, de szerencsére ezt a hülyeséget hamar cáfolták. A nők csupán 20-30 százaléka képes hüvelyi úton elélvezni, legtöbbjük a csikló izgatásával ér el orgazmust. A kettő közt nincs különbség sem élmény sem intenzitás szempontjából.

Amelyik férfi szereti, ha a végbélnyílását izgatják, az homokos

Bár egyre több férfi nyitott az anális játszadozásra, a homoszexuális szokások miatt még mindig a melegség egyik megnyilvánulásának tartják sokan, ha körükből valaki érdeklődik a végbélnyílás, végbél, prosztata izgatása iránt. Pedig a kíváncsiságnak és élvezetnek semmi köze nincs az orientációhoz, ezek az izgatások egyszerűen örömöt és élvezetet nyújtanak, ahogyan sok nő számára is élmény lehet az anális szex.

Az anális szex teljesen veszélytelen

Az anális szex rajongói előszeretettel hirdetik ezt a fajta együttlétet teljesen veszélytelennek, az igazság viszont az, hogy nem megfelelő felkészültség mellett az aktus egészségügyileg veszélyes is tud lenni. A végbélben rengeteg mikroorganizmus található, a hámérülések miatt a különböző baktériumok és vírusok hamar bejutnak a szervezetbe, és a végbélnyílás i könnyen berepedhet, ha a terület nem elég sikamlós.

A nők a nagy méretért vannak oda

A mítosz, miszerint minél nagyobb a pénisz, annál nagyobb élvezetet tud nyújtani, téves. A méret szerepe viszonylagos, ki a kisebbet, ki a nagyobbat szereti, és bár látványilag esztétikus egy átlagosnál jóval nagyobb farok, sokan vannak, akiknek fáj ebben az esetben a közösülés.