Van, aki szerint spárgát kell kötni a farokra, úgy egyszerűbb visszatartani az orgazmust, de olyan is akad, aki szerint fejben kell szorozni, amikor jön az érzés.

Népszerű téma a fórumokon a férfiak körében, hogyan lehet visszatartani az elélvezést, az egymásnak adott tippek közt spárga is szerepel, de akad megfontolandó tanács is. Összeszedtük a legtöbbet felmerült megoldást.

1. Fejben számolni

Közvetlenül elélvezés előtt állítólag hatásos az, ha a fejben elkezdi valaki összeszorozni kétjegyű számokat, például azt, hogy mennyi huszonnégyszerhuszonnégy. 

2. Madzagot kötni

Van aki arra esküszik, hogy a farok tövébe valamilyen madzagot kell kötni ahhoz, hogy tovább tartson a menet pár percnél. Még olyan is akad a spárgát ajánlja, de azért inkább a farokgyűrűt ajánlanánk azoknak, akik a spárgás verzióban gondolkodnak. 

3. Pihenni közben pár percig

Megszakításokról, egy-két perces inger nélküli szünetekről is sokan számolnak be a fórumokon, ennek a tökéletes gyakorlásához pedig óvszert és pornófilmeket ajánlanak. Az úgynevezett pc-izmok tornáztatását is emlegetik páran, ezek azok, amiket a szakemberek ajánlanak.  A pár perces szünet arra is alkalmas, hogy szexpózt váltsanak, ez is jó módszer a visszatartásra.

4. Másvalakire gondolni közben 

A matektanárra, fizikatanárra, osztályfőnökre, a legrondább nőre, akit valaha látott, vagy bárkire, aki lohasztó hatással van a vágyra. 

5. A maszturbálás szex előtt segítség

„Nekem volt már olyan csajom, aki olyan hatással volt rám, hogy előtte mindig ki kellett vernem, különben hamar elmentem. Próbáld meg, nekem bejött" – írta az egyik önkéntes tanácsadó a Gyakorikérdéseken. A tippet szexológusok is ajánlják.