horoszkóp

Tilos a villantás a világ legnagyobb erotikakiállításán

2008.01.17. 17:55
A pornóipar Oscar-díj átadójának számító AVN Awardson mindenki emelt fővel vállalja, hogy a pornószakmában dolgozik. A közönség legnagyobb sajnálatára azonban kedvenceik nem mutogathatják fedetlen bájaikat, ugyanis tiltja a törvény. Persze egy-két kivétel mindig akad. Bár hazai szcéna ismertebb szereplői idén nem utaztak el Las Vegas-ba, két kategóriában is nyertünk.

Míg a magyar erotikus rendezvényeken általában mindent szabad – például a látogatók bőszen filmezhetik az asztalon vonagló párost, kiderült, hogy a Las Vegas-ben megrendezett AVN Expón, illetve a díjkiosztó ünnepségen a résztvevőknek még a csupasz kebleiket sem mutathatják meg. A kaszinók városában érvényes törvények szerint ugyanis tilos fedetlen mellbimbóval mászkálni. A sztriptízklubokban ugyan a melltartó lekerülhet, de a bugyinak fent kell maradnia. Kivételt csak azok a szórakozóhelyek jelentenek, ahol nem árusítanak alkoholt.

Nézze meg képeinket!

Mivel a pornósok szeretik mutogatni magukat, ezért mindig akad egy-két szabálysértő – tudtuk meg a Machomedia munkatársától, aki idén is kilátogatott a rendezvényre. „Volt egy lány, aki tavaly bugyin keresztül simogatta magát. Ez belefér, de élesben nem lehetett volna bemutatni. A másik furcsaság, hogy délután öt-hat körül bezárják a kapukat, csak a szakma képviselői maradhatnak tovább. Ha valaki komolyabb dolgot akar látni, akkor az Budapestre jön”;

A résztvevők általában a felkapottabb szórakozóhelyeken ünnepelnek tovább. A legtöbb klubot a kiállítók bérlik ki, ahol cég-, illetve ruhabemutatókat tartanak. A Velvet alkalmi tudósítója az egyik ilyen bulin szemtanúja volt egy tömeges villantásnak. Jessica Drake pornószínésznő társaival a Trystben előadott egy könnyed leszbikus jelenetet, és mivel felhúzták egymás ruháit, egyértelművé vált, hogy nem viselnek bugyit. A biztonsági őrök végül rendre intették őket..

A hazai és az államokbeli pornószcéna nem csak abban különbözik, hogy egy-egy rendezvényen mit szabad, és mit nem, ugyanis az amerikai színészek – hazai kollégáikkal ellentétben - nem kényszerből szerepelnek felnőtt filmekben, csak az választja ezt a szakmát, aki tényleg szeret szexelni, illetve imádja mutogatni magát - tudtuk meg. „Ott mindenki emelt fővel pornósztár.”

Természetesen szóba került Jenna Jameson beszéde is. Bár már tavaly ősszel bejelentették, hogy a világ leggazdagabb pornószínésznője visszavonul, legalább is ami a filmezést illeti, úgy érezte, ezt hírt az AVN közönsége előtt is meg kell erősíteni. „Soha, de soha többé nem teszem szét a lábam ennek az iparnak” – mondta Jameson egy hosszas felvezetés után.

Ez a kijelentés nem aratott osztatlan sikert a közönség körében. Tudósítónk szerint ezzel a mondattal egyszerre sértette meg az első sorokban ülő kollégákat, valamint rajongóit. „Úgy állította be, mintha számára óriási véráldozatot jelenet volna az, hogy éveken át pornózott. Nincs miért sajnálni, hiszen minden elismerést bezsebelt.” Bár a filmezéssel felhagy, cégét, a ClubJennát továbbra is ő fogja képviselni. Jameson idén a Crossover Star díjat adta át, amelyre azokat a pornósztárokat jelölik, akik az évek során celebbé avanzsáltak, mint például Ron Jeremy, vagy Tera Patrick, aki az idei gála háziasszonya volt a komikus Greg Fitzsimmons oldalán. Micsoda véletlen, a díj pontosan idén kapta meg Jenna Jameson nevét.

Klikk!

Bár idén a hazai szcéna két díjat is nyert – Vanessa Hill, Sarah James és Marsha Lord a legjobb európai szexjelenetért, míg Vanessa Hill Judith Foxszal a legjobb gruppen-jelenetért -, és számtalan jelölt is volt, senkit nem értesítettek erről. Megtudtuk, bevett szokás, hogy az amerikai és a külföldi résztvevőknek sem szólnak külön arról, hogy szerepelnek a jelöltek listáján. Ráadásul a külföldi nyerteseket nem hívják fel külön a színpadra. A különböző kategóriák győzteseit a kiosztó végén sorolják fel, a díjakat pedig kipostázzák. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy idén egyetlen ismertebb magyar pornós sem látogatott el a Mandalay Bay Központba. „ A díjakat általában – ha például nem a legjobb férfi, vagy női szereplő kategóriáról van szó, akkor nem a színészek, hanem a produkciók, a cégek kapják„ - tette hozzá tudosítónk.

Bár az efféle megkülönböztetés durvának tűnhet, az amerikaiak meglehetősen szabadon kezelik, hogy ki indulhat hazai, és ki külföldi kategóriában. Például ha valaki már több hónapja vagy éve forgat az Egyesült Államokban, akkor a hazai kategóriákban is indulhat. „Rita Faltoyano, aki tavaly a legjobb orál kategória győztese lett, Budapesten született, de mivel két éve kint él, amerikai sztárok között jelölték. Tulajdonképpen elmosódnak a határok” - jegyezte meg a Machomedia pornóriportere.

A díjakra jelölt művekkel szemben is van egy fontos kikötés: készüljön bárhol a világon, ha nem jelenik meg az Egyesült Államokban, akkor nem lehet jelölni. „Japánban is rengeteg film készül, de az AVN dijgálájáról nézve mintha nem is léteznének.”