horoszkóp

Jótékonyságból vetkőztek a New York-i szexbloggerek

2008.11.17. 12:15
A szexuális kalandjaikat az interneten mindenkivel megosztó New York-i bloggercsajok ledobálták a ruháikat, hogy megmutassák milyenek is ők. Persze egyúttal jótékonykodtak is.

New York szexbloggereinek pénteki fő témája egy parti volt, amire nagy erővel hívtak minden érdeklődőt. Az ünneplés oka az a naptár, amit mostantól bárki megrendelhet, és amiben az eddig jórészt csak írásaikon keresztül ismerhető bloggercsajok alaposan felfedik magukat.

Fehérnemű és szaftos pletykák

A naptár állítólag szórakoztató és szexi, hűen egy klasszikus fehérneműs-csajos naptárhoz, így akár autószerelő műhelyek falain is kiválóan mutat majd. Persze a történet akkor különösen izgalmas, ha ismerjük a szereplők blogjait is, amiben kertelés nélkül írnak szexuális kalandjaikról a New York-i (általában) szinglik. Amint azt Tess Danesi, a naptárfotózás egyik szervezője - és az Urban Gipsy blog írójaként egyben résztvevője - az About.com-on elmondta, a legtöbb szexblogger egész egyszerűen csak azért ír, mert mondanivalója van a szexről, a naptár alapötlete pedig onnan jött, hogy valami igazán kreatív, pozitív dolgot akart összehozni. Szólt hát pár kollégának, és mivel Funky Brown Chick, Audacia Ray, Desiree, Diva, Elizabeth Wood, Jamiye Waxman, Lux Alptraum, Mariella, Rachel Kramer Bussel, Riese, Sinclair Sexsmith lelkesen fogadták az ötletet, így pár szponzorral megtámogatva szeptemberben elkészítették a naptárat. A fotózásról persze készültek "így készült"-videók is, úgyhogy ha képekkel nem is, de ezekkel szolgálhatunk.

Természetesen a bloggereknek nem csak az volt a céljuk, hogy megörvendeztessék embertársaikat, hanem tették mindezt jótékony célból. A naptárok bevétele ugyanis a nemrégiben alakult Sex Workers Awareness (SWA) elnevezésű nonprofit szervezethez vándorol, ami a Magyarországi Prostituáltak Érdekvédelmi Egyesületéhez hasonlóan a nemek társadalmi egyenlőségének megteremtésén és a szexmunkások helyzetének javításán munkálkodik.

Kiírják magukból

Amint azt Tess Danesi, a naptárfotózás egyik szervezője - és egyben résztvevője - az About.com-on elmondta, a legtöbb szexblogger egész egyszerűen csak azért ír, mert mondanivalója van, a naptár alapötlete pedig onnan jött, hogy elege volt már a rosszra gondolni, inkább valami igazán kreatív, pozitív dolgot akart összehozni. Összeszedte hát a csajokat maga körül, meg egy csomó szponzort, és szeptemberben elkészítették a naptárat.

Nem ők az elsők a fénybe és nyilvánosság elé kilépő szexbloggerek, hiszen ne feledkezzünk meg a brit Zoe Margolisról, aki Abby Lee álnéven írta nagy sikerű, Girl With a One-Track Mind című blogját, a Sunday Times azonban leleplezte. Azóta már könyv is készült a blogból, és bár Margolis eleinte nem örült a leleplezésnek, később - részben nyilván az ebből származó jogdíjak hatására is - vamelyest mégiscsak lenyugodott.

Szintén szexblogjával lett ismert, ám inkognitóját mégis sikeresen őrzi az az angol luxusprosti, aki Belle Du Jour néven tárgyalta online naplójában munkaköréből adódó szexkalandjait. Ezt nem csak könyv formájában adták ki, de Billie Piper főszereplésével tévésorozat is készült belőle Angliában.