Miután Miss Kalifornia kifejtette, nem ért egyet a melegházassággal, pikáns fotók kerültek elő róla, és hazugságokkal próbálta menteni magát, kis híján elvesztette a koronáját is. Ezután célkeresztbe kerültek azon elődei, akik szintén nem viselkedtek királynőhöz méltóan. A botrányos szépségkirálynők bűnlajstroma igen hosszú és változatos: a legtöbben persze csak vetkőztek, de van, aki kábítószerbotrányba keveredett, más lopott, volt, aki embert rabolt, sőt olyan is, aki ölt.

Bár a Miss Kalifornia körüli botrány egyre tovább gyűrűzik azzal, hogy Shanna Moakler lemondott a zsűritagságáról, meg kell jegyeznünk, nem Carrie Prejean az első külföldi szépségkirálynő, aki bajba került. Egyes elődei és kolléganői ugyanazt a hibát követték el, mint ő, vagyis hiányos öltözékben pózoltak a kamera előtt, de volt olyan szépségkirálynő, aki drogok, emberrablás, sőt emberölés miatt szerepelt le a nyilvánosság előtt. Őket - Miss Kaliforniával ellentétben - azért már tényleg meg is fosztották a címüktől.

Túl szexi lány

Az énekesnőként és színésznőként is ismert Vanessa Williams volt az első afro-amerikai hölgy, aki megnyerte a Miss America címet. Tíz hónappal a győzelem után egy ismeretlen illető figyelmeztette, hogy nyilvánosságra kerültek azok a meztelen fotók, amikről azt hitte, hogy megsemmisültek. Koronáját és az ösztöndíját ugyan megtarthatta, valamint a Miss America Organization is Miss America 1984-ként tartja számon, de lemondott arról, hogy teljesítse a címmel járó kötelezettségeket. Némi egyezkedés után a Penthosue magazin megvette Tom Chiapel fotóstól a képeket... Williams engedélye nélkül természetesen.

Kelli McCarty 1991-ben lett szépségkirálynő a Miss USA versenyen. Miután szerepet kapott az NBC egyik szappanoperájában, inkább a pornóiparban próbált szerencsét. Nemrég mutatták be új filmjét, ami a Faithless címet viseli. Katie Reest, az egykori Miss Nevadát pikáns fotói miatt fosztották meg a koronájától 2006 decemberében, majd egy rendőr bántalmazása miatt letartóztatták Las Vegasban. Rebekah Revels 2002-ben lett Miss North Carolina, de később lemondott a címéről miután kiderült, hogy meztelen képek jelentek meg róla. Később ugyan megpróbálta visszaperelni koronáját arra hivatkozva, hogy kényszerítették a lemondásra, de veszített - állítja a New York Daily News.

Monica Lewinsky elődje

Amy Polumbót a Miss New Jersey 2007-es győztesét még az országos verseny előtt megzsarolták kompromittáló fotóival, és azt követelték tőle, hogy mondjon le a címéről. Ő azonban nem volt erre hajlandó, és szerencséjére az illetékesek is egyetértettek vele. Elizabeth Grace Ward egykori Miss America-nyertes, a Miss Arkansas 1981-es győztese jóval a versenyek után okozott kisebb felfordulást. 1998-ban a New York Daily News újságírójának bevallotta, hogy volt egy kis afférja Bill Clintonnal, amikor a férfi még Arkansas kormányzója volt.

Beauty, drogs and rock and roll

Alma Concepcionnál, egy korábbi Fülöp-szigeteki szépségkirálynőnél a vámosok "illegális szert" találtak egy csomagellenőrzés során. A hölgyet a guami hatóságok vád alá helyezték tiltott szer szállítása és birtoklása miatt. Laura Hernandez, egy Puerto Ricó-i riporter és szépségkirálynő szintén kábítószercsempészés miatt került bajba. Miután 2002-ben drogot vitt be a Dominikai Köztársaságba, hét évre ítélték 2003-ban, de 2005 auguszusában már szabadon is engedték. Heather L. Di Carlo 2005-ben nyerte meg a Mrs. New Jersey versenyt. Ő ugyan nem kereskedett droggal vagy fogyasztott kábítószert, de lopott és csekkekkel trükközött.

Tara Conner, a Miss USA 2006-os győztese kénytelen volt nyilvánosan bocsánatot kérni, miután 2007-ben több cikk is megjelent drog- és alkoholfogyasztásáról. Donald Trump leszögezte, csak akkor tarthatja meg a koronáját, ha elvonókúrára megy. Conner teljesítette a feltételt. Katie Blair, Conner barátnője szintén szívesen fogyasztott alkoholt, annak ellenére, hogy Miss Teen USA még nem töltötte be a 21. életévét. A Miss Teen Louisiana szépségverseny tavalyi győztesétől, Lindsey Evanstól is elvették a koronát, miután barátaival fizetés nélkül távozott egy étteremből, ám figyelmetlenségből a helyszínen felejtette tárcáját, amiben ráadásul a rendőrök nyugtatót és marihuánát találtak.

Irány a börtön!

Sharron Nicole Redmondot, azaz a 2003-as Miss Savannah győztesét hűtlen barátja meggyilkolásával vádolták meg, de végül felmentették, mivel eredményesen hivatkozott önvédelemre. Anika Lacree Getter, egykori Miss Lawton nem aprózta el. Őt tíz évre ítélték, miután bevallotta, hogy 2006-ban ő is részt vett egy rablásban és a Nemzeti Gárda egyik katonájának meggyilkolásában. Tracy Lippard, egy virginiai szépségkirálynő igen féltékeny típus, ugyanis megtámadta egyik vélt vagy valós ellenfelét és annak családját. Ellene gyilkossági kísérlet miatt emeltek vádat.

Kumari Fulbright 2005-ben és 2006-ban is indult a Miss Arizona versenyen. Bár az egyetemen jogot tanult, 2007-ben letartóztatták amiért három férfi segítségével elrabolta volt barátját, majd megkínozta, kirabolta és halálosan megfenyegette. Legutóbb a 2007-es Washington Megye Szépe, Christie Ganoe került bajba, ugyanis tavaly augusztusban megverte volt kedvese új barátnőjét, és a rendőrségnek kellett elvezetnie.

A mexikói Sinaloa szépségkirálynőjét tavaly télen hét, fegyvercsempészettel gyanúsított férfival együtt tartóztatták le, miután egy guadalajarai katonai ellenőrzőponton átkutatták az autójukat, és abban fegyvereket találtak. A 23 éves Laura Zuniga ellen folytatott eljárást később bizonyítékok hiányában megszüntették.

Verseny a rácsok mögött

Bár a börtönbe került szépségkirálynők a rácsok mögött már semmiben sem különböznek a többi női rabtól, vannak olyan börtönök, ahol a női rabok saját szépségkirálynőt választanak.

2004-ben például Sao Paolo városában rendeztek egy ilyen megmérettetést a női rabok számára. Négy évvel később pedig ukrajnai sorstársaik is hasonló kegyben részesülhettek. A versenyt a 79. számú ordzsonikidzei női fegyintézetben rendezték meg, a gyilkosságért, lopásért, csalásért és drogterjesztésért elítélt résztvevőket rabtársaik jelölhették. A versenyt egy 24 éves kramatorszki elítélt nyerte meg, akit garázdaságért ítélték el négy évre. A versenyen nyújtott teljesítményének jutalmaként két hét múlva amnesztiával szabadult.