Valójában egy most 15 éves fiú az apja annak a kisbabának, akiről korábban azt hitték Alfie Patten gyereke. Pattent – mivel korábban még apának számított – a legfiatalabb brit apa lehetett volna. Azonban így nem csak a nem túl megtisztelő címtől fosztották meg, hanem kislányától, Maisie-től és hűségesnek hitt barátnőjétől, a 15 éves Chantelle Stedmantól is. A valódi apa azt állítja, a lány megígérte, gondoskodni fog a védekezésről.

Egy hónap várakozás után kiderült, ki is a valódi apja a 15 éves Chantelle Stedman kislányának, Maisie-nek, írja a Daily Mail. A DNS teszt már korábban azt az eredményt mutatta, nem az akkor 12 éves Alfie Patten ejtette teherbe a lányt. Tegnap azonban nyilvánosságra hozták az újabb tesztek eredményét, melyeket azon az öt fiún végeztek el, akik szintén azt állították, lefeküdtek a lánnyal. A végeredmény szerint a most 15 éves Tyler Barker az édesapja a három hónapos gyereknek.

Megígérte, védekezni fog

Barker állítása szerint sejtette, övé a kislány, azonban az eredmények ezt csak most igazolták. A fiú elmondta, a szüzességét Stedmannal vesztette el még tavaly májusban egy egy éjszakás kaland során, ami valószínűleg azért jöhetett össze, mert leitták magukat a lány családjának házában.

„Nem használtam semmilyen fogamzásgátló szert, de Chantelle azt mondta, másnap bevesz egy esemény utáni tablettát" – nyilatkozta az újdonsült édesapa. „Azt gondoltam, ügyelni fog rá. Chantelle anyja is tudta, hogy együtt aludtunk. De csak egyszer voltunk együtt. Az összes haverom ezzel ugratott, de ez nem vicces" – tette hozzá. Igaz a fiú apja korábban azt nyilatkozta a The Sun napilapnak, nem tud róla, hogy a gyereke a lánynál járt, mivel otthon azt mondta, a haverjainál lesz.

Basszátok meg, én ott leszek nekik

A legfiatalabb apa botránya még februárban robbant ki, amikor megszületett Maisie. Az akkori hírek szerint Alfie Pattent tartották apának, aki hiába volt 12 éves, alig nézett ki többnek nyolcnál. A fiatal fiú azonban komolyan elszánta magát, felneveli a kissé korán érkezett gyermekét, és megígérte nem hagyja cserben barátnőjét. Ezek után nem csoda, szinte teljesen sokkolta a hír, mégsem ő a vér szerinti apja a most már három hónapos kislánynak.

Míg Tyler Barker őszintén remélte, nem ő az apa, ezzel szemben Alfie Patten korábban kijelentette, akkor is gondoskodni fog a kislányról, ha kiderül, nem ő a valódi apja. A fiú ezt a szándékát egy elég egyértelmű, pulóverre nyomott üzenettel tolmácsolta: Én vagyok az apja, ha nem, basszátok meg, én akkor is ott leszek nekik.

Persze a kisfiú egyedül nem lett volna elég, hiszen saját bevallása szerint sem tudná anyagilag támogatni gyermekét. „Azt hittem, jó lesz, ha lesz egy kisbabánk – arra nem gondoltam, hogyan fogjuk győzni anyagilag. Nem igazán kapok zsebpénzt. Apukám ad néha tíz fontot" – mondta annak idején Patten, aki akkor azt tervezte, amilyen hamar csak lehet, ott hagyja az iskolát, hogy munkát találjon. A két gyerek családja még az apasági teszt előtt kijelentette, mindent megtesznek a kislány felneveléséért, mindenesetre Patten és a kislány anyja mostanság csak telefonon tartja a kapcsolatot.

A februárban kirobbant botrány azonban nem csak a két fiatal életét változtatta meg, felhívta a figyelmet a brit szexuális oktatás színvonalára is. A statisztikák szerint ugyanis Nyugat-Európában Nagy-Britanniában a legmagasabb a tinédzserterhességek száma.