Öt évvel azután, hogy Fleur Brownt egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, mert állítólag megpróbálta harmincezer fontért eladni a lánya szüzességét, megszólalt a lánya, és elmondta, milyen volt anyjával élni. A most 18 éves Sapphire-t anyja sokszor övvel verte, drogokat adott neki, rendszeresen előtte forgattak pornót az otthonukban, bár - mivel a forrás a News Of The World - az is lehet, hogy az egész meg sem történt.

Az angol News of The World öt évvel ezelőtt jelentkezett azzal az exkluzív sztorijával, amiben Fleur Brown angol drogfüggő pornós - és későbbi prostituált - lebukott, mert harmincezer fontért el akarta adni az akkor 13 éves lánya szüzességét. A nő egy év felfüggesztett börtönt kapott, a lány pedig - aki nem is ismerte az apját, és több árvaházat bejárt - végül nemrég összejött egy 19 éves fiúval, akivel összeköltöztek, és azóta nem is tartja a kapcsolatot az anyjával.

A News of The World úgy érezte, elérkezett az idő a történet folytatására, ezért megszólaltatták a ma már 18 éves lányt, Sapphire McFarlane-t, aki bizarr dolgokat mesélt gyerekkoráról. Mint elmondta, anyja verte őt is és az öccsét is, rendszeresen adott neki drogokat és alkoholt, ráadásul egy idő után már egyáltalán nem zavartatta magát, és a lánya előtt forgatta otthon a pornóit. "Iskolás voltam még, amikor az anyám kényszerített, hogy vetkőzzek le egy pornórendezőnek. Tizenkettő voltam, amikor cracket meg kokaint adott. És csak tizenhárom, amikor el akarta adni a szüzességem. De az emberek a felét sem tudják annak, amin átmentem" - nyilatkozta a lány a lapnak.

Öt évvel ezelőtt a sztori úgy jutott el az újsághoz, hogy az anya felkért egy pornófotóst, készítsen néhány felvételt a lányáról, mert azzal könnyebben tudja majd reklámozni az áruba bocsátott szüzesség nagyszerű ötletét. Ez azért már a fotósnak is túl durva volt, ezért szólt a News of The Worldnek, az újság egy munkatársa meg beépült és eljátszotta, hogy érdekelné őt az ajánlat. Végül a nagy esemény előtt a nőt rendőrök várták.

A sztori, ami végül lebuktatta az anyát, csak az utolsó volt azoknak a durva történeteknek a sorában, amelyek már a lány csecsemőkorában elkezdődtek. "Emlékszem, kiskoromban láttam, ahogy heroint ad be magának. Forgott a szeme, mielőtt bedőlt a sarokba és elájult. Annyira hozzá voltam szokva, hogy látom az anyámat és a barátait kokaincsíkokat felszívni a konyhában, hogy azt hittem, ez normális, és minden anya ezt teszi. Rendszeresen vert egy nagy csatos övvel. Mindig azt mondta, hogy menjek a szobámba, amikor drogozott, vagy egy csapat férfit szórakoztatott" - mesélte a lány.

Amikor az egyre súlyosabban drogfüggő anyának már nem jött össze elég pénz anyagra a pornóból és a prositúcióból, úgy érezte, eljött az idő, hogy bevesse a lányát. "Egy bárban kellett találkoznunk a fickójával. Anyám Jack Danielst és kólát vett, és azt mondta, igyam meg. Ez volt az első piám. A fickó úgy 45 lehetett és kéjenc. Elmentünk a házába, ami ott volt a közelben. Már be voltak állítva a kamerák. Anyám bement vele a hálószobába, szexeltek, aztán meztelenül kijöttek. Az anyám letérdelt és előttem csinálták. Nagyon féltem. Aztán az anyám ment a kamera mögé, és azt mondta, vetkőzzek le. Amikor meztelen voltam, a férfi mindenféle pozitúrákba rakott, és szexet imitált rajtam, miközben az anyám vette az egészet. Ez órákon át így ment" - számolt be gyerekkori élményeiről Sapphire McFarlane.

Ezután jött a kokain, amit a lánynak ki kellett próbálnia: "Úgy éreztem, a fejem egy lufi, ami mindjárt kidurran" - emlékszik vissza. Miután a lányát sikerült kellően közömbössé tennie a különféle drogokkal, jött az eladás ötlete, ami végül meghiúsult.

A felfüggesztett büntetés után az anya abbahagyta a kurválkodást, egy bárban kezdett dolgozni. Lánya csak nagyritkán hajlandó találkozni vele, mert - mint a lapnak elmondta - gyűlöli őt, amiért soha nem kért tőle bocsánatot azokért a dolgokért, amit a gyerekkorával művelt. Sapphire öccsét rokonok nevelik, a nővére rendszeresen tartja vele a kapcsolatot. A lány jelenleg 19 éves barátjával él együtt, a fiú szüleinél laknak, és mint mondja, itt tapasztalta meg először, milyen egy rendesen működő család.

A News of The World cikkeit persze szokás fenntartással kezelni, ezúttal sem biztos, hogy minden így is történt.

A drogos-pornós anya, Fleur Brown neve például csak NOTW cikke miatt említve szerepel az interneten, annak ellenére, hogy a cikk szerint több mint 200 filmje van.

A DirtySlags nevű, pornósokkal foglalkozó blogban megemlítik (Vigyázat, a linkre kattintva korhatáros tartalom nyílik meg!) ugyan a nevét, hozzátéve, hogy Betty Swollocks néven is dolgozott, és közölnek egy fotót is róla ifjúkori pornós múltjából, ahol viszont egészen másképp néz ki, mint a 2003-as, illetve az aktuális képeken, bár némi hasonlóság felfedezhető. Ugyanezzel a fotóval viszont megtalálható az angol pornószínésznők adatbázisában, a British Girls Adult Film Database-ben, ahol Claire Brown néven listázzák (Vigyázat, a linkre kattintva korhatáros tartalom nyílik meg!).

A DirtySlags viszont a NOTW sztoriját kitalációnak minősíti: szerintük a lány nem is a lánya volt, és megemlítenek még néhány zavaros körülményt a sztoriból, hozzátéve azt is, hogy Brown pornós karrierjéről 2006 óta semmit sem lehetett hallani.

Akik eladják a szüzességüket

Szüzességet árulni nem újdonság igazából, bár 13 éves kislányok ártatlanságát áruba bocsátani nem szokás. Életkoruk alapján felnőttnek minősülő nők azonban már nem egy esetben próbálkoztak vele.

Az egyik legismertebb, a szüzességét áruló lány Natalie Dylan volt, aki többek között Howard Sternnél és reklámozta magát.

A román származású Alina Percea egy német oldalon adta el tízezer euróért a szüzességét. A sztorit emellett boldogan tette közzé a bulvárlapokban, további pénzbevételeket remélve, ennek eredményeként azonban a német adóhivatal jelentkezett nála, akik felvilágosították: tette prostitúciónak számít, ami Németországban nem probléma, viszont keményen adózni kell érte. Perce végül az összegnek nagyjából csak a felét tarthatta meg.

Természetesen nem szabad megfeledkezni Fehér Anettkától sem, aki Magyarországot is felhelyezte a szüzességvásárok világtérképére kolléganője, Napsugár élőben közvetített első éjszakájával...