A tavalyi évhez hasonlóan 2009-ben is venezuelai lány nyerte a Miss Universe szépségversenyt. A 18 éves Stefania Fernández rendhagyó módon az előző év királynőjétől vehette át koronáját, amivel nem csak a Miss Universe címet, de komplett ruhatárat és bahamai nyaralás is kapott. Olvasóink pedig jól tippeltek, Budai Zsuzsa nem jutott be az első tizenötbe.

Helyi idő szerint vasárnap késő este nevezték meg a Bahama-szigeteki Atlantis Hotelben a 2009-es Miss Universe szépségverseny győztesét. A tizenkét tagú zsűri 83 ország versenyzői közül a 18 éves venezuelai Stefania Fernándezt választotta a legszebbnek. A lengyel és orosz felmenőkkel is rendelkező Fernández a hatodik venezuelai királynő a Miss Universe 58 éves történetében, és bár a világbéke remek hívószó, ő inkább az AIDS elleni küzdelemnek szenteli majd egyéves szereplését – írja a Független Hírügynökség.

Ékszereket és ruhatárat kapott

Stefania Fernándeznek a 2008-as Miss Universe, az ugyancsak venezuelai származású Dayana Mendoza adta át a koronát, aminek a 18 éves utód természetesen nagyon örült. Nem is meglepő, hiszen a nyereményei között nemcsak a korona és a cím szerepel. A Miss Universe győzteseként több ékszerrel, egy New York-i ösztöndíjjal, egy bahamai nyaralással és egy komplett ruhatárral is gazdagabb lett.

A 18 éves lány első udvarhölgye a Dominikai Köztársaságot képviselő Ada Aimée de la Cruz lett, akit a sorban a koszovói Marigona Dragusha követett. Az is kiderült, hogy olvasóink remek zsűriszemmel bírnak, a magyar színekben induló Budai Zsuzsa nem került be az első tizenötbe, nem úgy, mint tavaly Dammak Jázmin. Csekély vigasz, de a missology.org őt ítélte a legfotogénebb versenyzőnek, valamint a második legszebb arcú lánynak is őt választották, igaz, ezekkel a címekkel nem jár bahamai nyaralás. Azért - hogy a közhelyekkel éljünk - sok élményt szerzett, például már tudja, hogyan kell szivart sodorni, és delfinekkel is smárolhatott.

A győztesen és hölgykoszorúján kívül a versenyzők által leadott szavazatok alapján díjazott lett Kína szépe, Wang Jingyao. A kínai szépségversenyző a legszimpatikusabb lánynak járó címet, a Miss Congeniality-t kapta meg. A zsűri, amelyben helyet kapott Andre Leon Talley, az amerikai Vogue magazin szerkesztője, valamint Valeria Mazza modell is, a legfotogénebb versenyzőnek Miss Thaiföldet, Chutima Durongdejt jelölte meg – írja az Associated Press.