Egy richmondi kórházban eltávolították az implantátumokat annak a nőnek a kebléből, aki az operációt megelőzően állítólag a világ legnagyobb mellének volt a tulajdonosa. Sheyla Hershey számtalan plasztikai műtéten esett át, ám az utolsó mellnagyobbító beavatkozás után egy súlyos fertőzés támadta meg a szervezetét. Bár a szakemberek több hónapon keresztül küzdöttek a kebléért, végül nemcsak az implantátumokat kellett kivenni, hanem el kellett távolítani a mellszövet nagy részét is.

Egy richmondi klinikán eltávolítottak négy implantátumot annak a nőnek a melléből, aki legutóbbi kebelnövelő műtétje óta komoly fertőzéssel küzd. Bár Sheyla Hershey állapota javult az elmúlt pár hónapban, Guinness-rekorder mellét mégsem sikerült megmenteni. Az orvosok állítólag a műtét közben vették észre, hogy a mellszövet nagy részét is el kell távolítani, és próbáltak annyi szövetet megmenteni, hogy három-négy hónapon belül el tudjanak végezni egy helyreállító műtétet - írja a myFOXhouston.com.

A mostani műtét előtt Sheyla Hershey kétszer feküdt kés alá, és egy szerkezet segítségével a nap 24 órájában távolították el a váladékot a testéből, de ez sem volt elég a gyógyuláshoz. "Fel kell nyitnunk az adott területet, hogy távozni tudjon a gyulladás miatt felgyülemlett váladék" - nyilatkozta Ron Buczek plasztikai sebész. Hershey elmondta, hogy valószínűleg a különleges vákuumos szerkezetnek köszönheti az életét.  "Meglehetősen idegesítő, nehéz vele aludni, a lépcsőn közlekedni, a kislányommal a karomon rohangálni. Nem egyszerű a helyzet, de nincs más lehetőség" - tette hozzá.

A kétgyermekes asszony állapotára a plasztikai sebész mellett egy fertőző betegségekben jártas orvos, Shazia Gill is felügyelt, és a szakemberek állítólag hetente kétszer vizsgálták meg. Erre többek közt azért is volt szükség, mert az egyik gyógyszernek komoly mellékhatásai lehetnek, akár a beteg hallása is károsodhat, akárcsak a veséi. Hershey szerint nagyon nehéz volt olyan szakembereket találni, akik hajlandóak voltak segíteni. Úgy véli, a többiek valószínűleg azért nem vállalták kezelését, mert meglehetősen rossz állapotban volt, ráadásul a mellnagyobbító műtétet Brazíliában végezték el. Az asszony azért döntött a külföldi operáció mellett, mert az Egyesült Államokban érvényes jogszabályok miatt az amerikai orvosok már nem vállalták, hogy nagyobb méretűre növelik a keblét.

A kétgyermekes anya a műtét előtt elmondta, készen áll arra, hogy búcsút intsen a világ egyik legnagyobb mellének. "Úgy döntöttem, hogy kisebb mellet akarok, jóval kisebbet. Akkora keblet akarok, mint amekkora egy teljesen átlagos háziasszonynak van. Tudom, hogy nehéz lesz majd elfogadni az új külsőm, mert szerettem, hogy ekkora volt a mellem, de a család sokkal fontosabb. Imádom a lányomat és a fiamat, ők a legfontosabbak számomra" - nyilatkozta Hersehy, aki reméli, hogy újra teljes életet élhet.