A plasztikai műtétek sorozata után most életmentő műtéten esett át a világ legnagyobb melleinek tulajdonosa, a 30 éves Sheyla Hershey. A brazil származású, de Texasban élő asszonynál ugyanis egy júniusi plasztikai beavatkozás után fertőzés lépett fell, és félő volt, hogy akár bele is halhat. Az orvosok a keddi műtét előtt úgy vélték, nem biztos, hogy elég, ha csak az implantátumokat veszik ki a mellrekorder nő testéből.

Meg kellett műteni a világ legnagyobb melleinek tulajdonosát Sheyla Hershey-t, ugyanis legutóbbi mellnagyobbító műtétének sebe elfertőződött, és az orvosok attól tartottak, vérmérgezést kaphat és akár bele is halhat a komplikációkba – írja a myFOXhouston.com. A fertőzés a nő mindkét mellére kiterjedt, és hiába kapott folyamatosan antibiotikumokat infúzióban, az orvosok úgy látták, az lesz a legjobb megoldás, ha kiveszik az implantátumokat, és a mell elfertőzött saját szöveteiből is eltávolítanak valamennnyit. Sheyla Hershey már több mint harminc mellnagyobbító műtéten esett át, és olyan extrém méretű implantátumokkal fújatta fel melleit, hogy hazájában, az Egyesült Államokban már nem is vállalták az újabb és újabb a műtéteket az orvosok. A nő ezért az utóbbi időben az olcsóságáról hírhedt Brazíliába járt műttetni.

Mi a szepszis, avagy a vérmérgezés?

Egy nehezen meghatározható, az egész szervezetet érintő, összetett tünetegyüttes (szindróma), amelynek súlyos formája a beteg halálához is vezethet. A folyamat lényege: a szervezet válasza valamilyen külső, káros tényezőre, amelynek következtében gyulladásos és véralvadási folyamatok aktiválódnak. A gyulladásos és a véralvadási reakció egy idő után az immunrendszer által kontrollálhatatlanná válik, a kezdeti ponttól távol eső szervek is érintettek lesznek és életveszélyes állapot alakul ki. A nem megfelelő válaszreakció kiváltó okaként szerepelhet valamilyen kórokozó, vagy akár sérülés következtében is kialakulhat. A kiváltó kórokozóként leggyakrabban baktériumok, illetve azok káros termékei, a toxinok szerepelnek, azonban vírusok, gombák, protozoonok is felelhetnek az életveszélyes állapot kialakulásáért.

Forrás: Webbeteg

Szörnyű kínok

A texasi Houstonban élő asszonyt helyi idő szerint kedden reggel tolták be a műtőbe.  „Magas lázam és komoly fájdalmaim voltak. Nehezen tudtam levegőt venni, szörnyű volt. Egész nap az ágyban feküdtem, nem bírtam felkelni” – nyilatkozta Hershey, aki eddig több mint harminc műtéten esett át, de csak a legutóbbi, júniusban történt beavatkozás után léptek fel komplikációk. Elmondása szerint június 15-én műtötték meg külföldön, és másnap már vissza is utazott az Egyesült Államokba, ami nagy hiba volt. "Mindig hamar felgyógyultam a műtétek után, de most egy kicsit gyengének éreztem magam" - nyilatkozta Hershey, aki semmiképpen nem akart lemaradni kislánya első születésnapjáról, ami június 19-ére esett. A tünetek miatt végül ellátogatott egy orvoshoz, aki egy kicsit megdöbbent a méretes keblek láttán, majd idővel közölte, hogy valószínűleg ki kell venni az implantátumokat.

Nagyobbra vágyott

Sheyla Hershey 2008-ban került be a brazil Guinness Rekordok Könyvébe hatalmas, jó párszor műtött mellének köszönhetően . Az elismerést annak köszönheti, hogy más méretes keblű nőktől eltérően ő hajlandó volt hivatalosan leméretni büszkeségét, ami akkor 34FFF (magyar számozás szerint 75HH) méretű volt. Az akkor 28 éves édesanya azonban nem elégedett meg a hétliternyi szilikonnal, és úgy döntött, hogy tovább kísérti a sorsot . Mivel a Texas államban érvényben lévő szabályozás miatt a plasztikai sebészek nem teljesíthették újabb kívánságát, ezért kénytelen volt Brazíliába utazni az újabb mellduzzasztáshoz.

Rossz példa

A mindössze 160 centiméter magas asszony korábban az Insidernek elmondta, Dolly Parton, híres countryénekesnő miatt döntött úgy, hogy kés alá fekszik, és nagyobb melleket csináltat magának. „Nekem a nagy a gyönyörű. Nem hiszem, hogy bármi miatt is aggódnom kéne” – nyilatkozta a Daily Starnak 2009 februárjában. Nem tudni, hogy másként döntött volna-e, ha Parton esetleg pár évvel hamarabb hívja fel a nők figyelmét arra, hogy nem érdemes példát venni róla – már ami a plasztikai sebészek által formált külsőt illeti -, ugyanis a férfiaknak nem igazán jönnek be a műnők.

Komoly kockázatok

Egyúttal Lolo Ferrari tragikus halála is intő például szolgálhatott volna a most 30 éves Hershey számára. A szintén döbbenetes méretű keblei miatt ismert francia híresség ugyanis komoly egészségügyi problémákkal küzdött több kilós mellei miatt. Lolo Ferrari a harmincas éveiben járt, amikor elhunyt. Bár a halálának oka a mai napig nem tisztázott, egyesek szerint a keblei okozta fájdalom miatt szedett gyógyszerek túladagolása vezetett a tragikus eseményhez. És ugye az sem titok, hogy mint minden műtéti beavatkozás, a mellnagyobbítás is kockázattal jár, főleg ha valaki spórolni akar a műtéten.

Egy friss interjúban már Sheyla Hershey is bevallotta, hogy kezdi megbánni a döntését, egyre rosszabbul viseli az emberek negatív véleményét, a fertőzés után pedig rádöbbent, hogy talán túlzásba vitte a plasztikai műtéteket: "Csak most jöttem rá arra, hogy amit magammal műveltem, az nem helyes. Mindent megtennék annak érdekében, hogy visszaforgassam az idő kerekét" - nyilatkozta az asszony, aki szerint itt az ideje, hogy jó anyja legyen két gyermekének. "Nem volt túl jó gyermekkorom, az édesanyám soha nem mondta nekem, hogy szép vagyok" - emlékezett vissza Hershey, aki szerint az ő kislánya viszont úgy tökéletes ahogy van, és mindent elkövet majd, hogy az ő gyereke ne feküdjön kés alá. Ami fiát illeti, elmondta, hogy nagyobbik gyermekét zavarja, ha az emberek csúfolódnak édesanyja miatt.

Nem lenne boldog nagy mellek nélkül

Hozzátette, nem tudja, hogyan viseli majd, ha kiveszik az implantátumokat, hiszen tulajdonképpen műtétfüggő volt, és jelenleg a normál méret is elég ijesztően hangzik a számára. "Vannak napok, amikor elégedett vagyok magammal, vannak napok, amikor nem" - nyilatkozta Hershey, aki bipoláris zavara miatt is kezelés alatt áll. Egy biztos, ha az orvosoknak nem sikerül megmenteni a mellét, akkor legalább egy évig nem ültethetnek be újabb implantátumokat. "Nem hiszem, hogy boldog tudnék lenni nélkülük" - nyilatkozta a kétgyermekes anya, aki legalább D, vagy DD (magyar számozás szerint E) méretű kebleket szeretne. Igaz, kicsit fél egy újabb operációtól a történtek miatt.