Cukibb Zuckerberg kutyája egy halott medvénél? Vagy a döglött jóspolipoké a jövő? Ön szerint ki a jövő celebállata?

Knutért, a berlini állatkert világhírű jegesmedvéjéért világszerte tömegek rajongtak. A múlt szombat délután kimúlt jószág akkor került az érdeklődés középpontjába, amikor bocs-korában, 2007-ben anyja elhagyta. De nem ő az egyetlen celebállat, akit sokan szerettek: Paul, a különös jóstehetségű polip is gyorsan népszerű lett (igaz, sajnos tavaly ő is elpusztult). A világnak azonban szüksége van olyan állatokra, akiket szerethet, csak azért, mert olyan szeretnivalók. De ki lehet a következő Knut?

Vicks, a jegesmedvekölyök

A rotterdami állatkert kismackóját a napokban mutatták meg először a látogatóknak. Neme egyelőre ismeretlen, anyja, Olinka már úszni tanítja. December 6-án született, és van esély arra, hogy Knut után a közönség egy másik jegesmedvebocs felcseperedését is szívesen figyelné.

Az ismeretlen nevű törpeantilop

A San Diegói állatkert apró törpeantilopja február 8-án született. A jószág alig 50 centiméter hosszúra nő, viszont hatalmasakat szökell. Születésekor kicsit alacsony volt a testhőmérséklete, és enni sem akart, ezért a gondozók törölközőbe csavarták, és egy miniatűr cumisüvegből etették. A bűbájos állat nevét nem sikerült kiderítenünk, de kétségkívül szüksége volna egyre ahhoz, hogy világszerte ismert lehessen.

Diego és Dora, a sörényes farkaskölykök

A houstoni állatkert sörényes farkasai december 30-án születtek, súlyuk mára körülbelül három kiló. A két kölyök egy-egy amerikai rajzfilmsorozatról kapta nevét. Noha tekintetük Keanu Reeves rosszabb pillanatait idézi, gondozóik szerint egészségesek. Szüleik, Lucy és Seis ugyanabban az állatkertben élnek.

Heidi, a kancsal oposszum

A lipcsei állatkert oposszuma kancsal tekintetével bűvölte el a világ jelentős részét. Az állatot már az intézménybe érkezésekor diétára fogták, mert valószínűleg túlsúlya miatt néz furcsán a világra. A legutóbbi hírek szerint 400 grammot fogyott, és már jobban tudja használni a farkát mászás közben. Életkora ismeretlen, honlapja és Facebook-profilja viszont van.

 

Spud, a pucér sün

Tavaly augusztusban, Ruislipben bukkantak rá ismeretlen jótevők a teljesen tüskétlen, ellenben csupa seb sünre. A Tiggywinkles Wildlife Trust brit vadvédelmi szervezet állatkórházba került, ahol azóta is ápolják – minden nap meleg fürdőt vesz, majd babolajjal masszírozzák, amit valószínűleg nagyon élvez, mert egyre jobban van, és szép lassan tüskéket, illetve szőrt növeszt. Pőre állapotában egy csinos sárga szvettert hordott.

A névtelen pesti orangutánfiú

Miért ne lehetne magyar a következő állatsztár? December 9-én született egy egyelőre név nélküli orangutánkölyök a Fővárosi Állat-és Növénykertben. Ő anyja, Mengi első kölyke, akit annyira ölelget és védelmez, hogy még az állatkert munkatársai is alig látják a jószágot. A névtelen, valószínűleg fiú orangután folyamatosan anyján csimpaszkodik, és egyelőre vagy eszik, vagy alszik.

Az ovis gekkók

Ki mondta, hogy csak a szőrös a cuki? A Fővárosi Állat-és Növénykertben ifjú gekkók is cseperednek, némelyik már három hónapos, ketten pedig február végén keltek ki a tojásból. Vigyoriak, szépek, zöldek, nappal aktívak és majd' harminc centisre nőhetnek, mi kell még? Ha olyan a kedvük, az üvegre is felmásznak.

Paul II., a polip

A Montpellier-ből Oberhausenbe importált nyolckarú elődje, Paul, a foci világbajnokság révén közismertté vált jóspolip után kapta nevét. Azt egyelőre nem tudni, hogy ő is a jövőbe lát-e, de szégyenlősebb, és kevésbé szereti a médiafelhajtást. Azonos körülmények között azonban nem tesztelhetik tudását, mivel még jó néhány év van a következő vb-ig, azt pedig szegény már nem éri meg.

Beast, a Facebook-eb

Mark Zuckerberg Facebook-alapító a közelmúltban vett egy pulikölyköt akinek már saját profilja is van a közösségi oldalon. Beastért már több mint 73 ezren rajonganak, a közelmúltban pedig átesett élete első fürdésén. A legutolsó hír róla, hogy előszeretettel szarik a szőnyegre.

Ki lesz az új főcuki?