A brit Lauren Yardley eddig kétmillió forintnyi fontot költött a melleire, csak részben önszántából: szervezete kilökte a nagyobbító implantátumot, így többször is újra kellett műteni. Fél évig felemás mellkassal élt, de így sem bánta meg a dolgot.

A 25 éves Lauren Yardley úgy döntött, hogy több százezer nőhöz hasonlóan ő is mellimplantátumot helyeztet a mellébe – írja a Daily Mail. 2009 szeptemberében 3750 fontot (13,3 millió forint) fizetett ki, hogy A-s kosármérete helyett E-s mellekkel flangáljon a világban. Ám alig 2 hónappal később azt vette észre, hogy a jobb melle nagyobb, keményebb, ráadásul sajog is.

Visszament a plasztikai sebészéhez, aki kiderítette, hogy a szervezete megpróbálja kidobni magából az implantátumot, ezért egy újabb műtéttel megigazították (ez 850 fontba, körülbelül 304 ezer forintba került). Így is történt, ennek ellenére két hónappal később, amikor Yardley épp úton volt a nagynénje házába,  azt vette észre, hogy az implantátum egyszerűen kicsúszott a melléből.

„Nem hittem el, amikor észrevettem, hogy az implantátum egyszerűen kijött. Először olyan volt mint egy hólyag, aztán a következő héten egyre jobban kilógott. Nem fájt, csak kellemetlen érzés volt. Az orvosok azt mondták, sosem találkoztak hasonlóval. Nem hitték el, hogy ez nem szeptikus sokk. Szerencsésnek érzem magam, mert sokkal rosszabbul is járhattam volna."

A legrosszabb ezután jött: a rossz implantátumot kivették, a másikat viszont nem, úgyhogy hét hónapig az egyik oldalon következett. Hét hónapot kellett várnia arra, hogy regenerálódjon a szervezete. Ezért míg az egyik oldalon E-s melle volt, a mellkasa másik fele szinte teljesen lapos maradt a gyógyulás ideje alatt. A műtétért persze fizetnie kellett, ezúttal ezer fontot (358 ezer forint).

„A legborzasztóbb az volt, hogy hét hónapon keresztül szinte egy mellem volt. Lefoglaltam egy utat Tenerifére, és ki kellett tömnöm a mellem, hogy senki ne vegyen észre semmit. És persze, amikor jelentkeztem a műtétre, elmondták, hogy előfordulhat, hogy a test kilöki magából az implantátumot - de elképzelésem sem volt róla, hogy ez hogyan következhetne be."

Persze sokan feltették a kérdést, hogy hogyan képes még egyszer megoperáltatni magát, ennyi bosszúság után. „Mindezek ellenére nem bántam meg a műtétet, bár a korrekciós beavatkozásokra a gatyámat is ráköltöttem."

Az ügyben az első mellműtétjétt elvégző Tonic Klinika is megszólalt. „A legtöbb nőnek, akinek mellimplantátuma van, számolnia kell a tokozódás kockázatával.. De Lauren esetéhez foghatóval még sosem találkoztunk."

Yardley nem az egyetlen, akinek problémát okozott az implantátuma, bár mi főleg fenéknagyobbításokból adódó hibákkal találkoztunk, de nemrég Magyarországon is megszületett az első ítélet, melyet a hibás PIP-implantátum miatt indított egy nő.