A héten tartották a Miss Alpok Adria szépségverseny budapesti fordulóját, amit ezúttal egy huszonkét éves, gondozónőként végzett lány nyert meg. Ezzel egyébként el is indult a szépségversenyek idénye, mostantól szépen sorban jönnek a többiek.

A győztes Garai Flóra négy éve indult az első szépségversenyén, de azóta csak egy-két versenyen vett részt. Ez volt az első győzelme, úgyhogy nyilván boldog volt, amikor megtudta a végeredményt. A szépségversenyek mellett persze modellkedik is.

"Mindig is modellkedni szerettem volna, tehát nem kellett ösztönözni. Több barátom, ismerősöm is mondta, hogy szép vagyok, érdemes lenne szépségversenyeken is indulnom. Végül is ez az, amiért kipróbáltam magam" – magyarázta a Velvetnek. Kábé három éve kezdte el felkeresni a különböző modellügynökségeket, és castingokra járni, de csak a tavalyi év hozta meg a sikereket és a munkákat.

Az Alpok Adria korábbi győztesei között megtalálható Borkai Petra, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökének lánya, aki később összejött Gyurta Dániellel, Bertók Marianna, akit egykor tanúként hallgattak ki a dubajozással kapcsolatban és Zimány Linda is, aki az első nyertes volt.

Garai több évig hip-hop-ot táncolt, amit egy ideje abbahagyott már, bár most is mindig próbál időt szakítani a testmozgásra. Edzőterembe szokott járni, ha jó idő van, akkor eljár futni, szereti a jógát és a piláteszt is. Vannak persze időszakok, amikor diétázik is.

Egyelőre nem tervezi, hogy indul más szépségversenyeken, ez volt eddig a kedvence, végig nagyon élvezte, de előfordulhat, hogy mégis benevez valamikor egyre. Mint mondta, most erre koncentrál. Modellként általában divatbemutatókon, fotózásokon vesz részt, de szerepelt már reklámfilmforgatáson is.

És, hogy miért választotta a gondozónői hivatást? "Erre elég egyszerű a válasz. Azért választottam ezt a szakmát, mert szeretem a gyerekeket, és van is hozzájuk türelmem." Ezen kívül a rendezvényszervezés érdekelte még.