Feltételezések szerint már jó ideje szolgálhattak fel emberhúst egy nigériai hotelben, aminek környékén rendszeresen sötét alakok mozogtak. A rendőrségi rajtaütésen emberfejek mellett fegyvereket és mobiltelefonokat is találtak.

Csütörtökön a nigériai rendőrség letartóztatott 11 embert, miután két friss (más források szerint már bőven bomlásnak indult) emberfejet találtak egy hotelben (aminek a nevét egyelőre nem közölték) közel a népszerűnek számító Ose-Okwodu piachoz. A hotelben a celofánba csomagolt emberfejek mellett találtak még a két AK-47-es gépkarabélyt és egyéb fegyvereket, mobiltelefonokat is. A letartóztatottak között van a hotel tulajdonosa, hat nő és négy férfi — írja az Osundefender. A rendőrség folytatja a nyomozást. 

„Minden alkalommal, amikor a piacon voltam, furcsa mozgást láttam a hotel körül: mocskos alakok járkáltak ki és be. Nem voltam meglepődve a rendőrség felfedezésén"  — mondta egy környéken áruló zöldséges. A rendőrök fülesek alapján törtek be a szállóba, az informátorok között volt egy lelkész is, aki állítása szerint év elején járt ott. „Meglepdőtem, hogy 700 nairát (kábé 1000 forintot) számoltak fel a húsomért. Nem tudtam, hogy valójában emberhúst ettem."

Az utóbbi idők egyik legdurvább kannibál támadása egyébként még 2012-ben történt, amikor egy megvadult férfi meztelenül rohangált Miamiban, és lerágta egy idős hajléktalan arcát. Tavaly őrizetbe vettek egy 55 éves rendőrt is, akit gyilkosság mellett azzal is gyanúsítottak, hogy evett az áldozata testéből. Külön bizarrá tette az esetet, hogy az 59 éves áldozat állítólag fiatalkora óra arra vágyott, hogy megöljék és megegyék. Szintén tavaly ítéltek el New York-i rendőrt, aki listát vezetett, hogy milyen nőket akar megerőszakolni, megölni és megfőzni.