horoszkóp

Negyven órán át vajúdott a nőből lett férfi

2008.07.23. 18:36 Módosítva: 2009-06-10 16:03:52
A terhes férfiként ismert Thomas Beatie a People magazin hasábjain mutatja be párhetes kislányát a világnak. Susan Juliette június 29-én látta meg a napvilágot, és állítólag nagyon jó és okos kislány. A kicsit a férfi felesége, Nancy szoptatja. A baba egyébként Beatie édesanyjáról kapta a nevét.

Thomas Beatie, a nőből lett férfi a People magazinnak mutatta meg először kisbabáját, akinek június 29-én adott életet negyvenórányi vajúdás után. A 34 éves transznemű szerint kislányának, Susan Juliette-nek nagyon jó természete van, emellett vidám és okos. A büszke szülő hozzátette: nem tudja levenni szemét lányáról, és a világ legjobb érzése, ha a karjaiban tarthatja őt. A kicsi Thomas Beatie édesanyja után kapta a nevét. Az interjúból az is kiderült, hogy a férfi a születés után több kilóval könnyebb lett, és terhességi csíkok sincsenek rajta. A kicsit jelenleg Beatie párja, Nancy szoptatja egy különleges kezelésnek köszönhetően, míg a „terhes férfi” üvegből eteti gyermekét.

 

Thomas Beatie, aki Tracy Lagondinóként látta meg a napvilágot, a húszas éveiben jött rá, hogy ő férfiként szeretné leélni az életét. A felismerés után átalakító műtét következett, Beatie leoperáltatta a melleit, de a szaporítószerveit meghagyta, mert tudta, egyszer majd gyereket szeretne. „A gyerek utáni vágy nem férfi, vagy női, hanem általános emberi vágy” – mondta Beatie. Kiderült, hogy ez jó döntés volt, ugyanis feleségének egy beavatkozás miatt nem lehet gyermeke, így neki kellett kihordania a közös babát. A pár első alkalommal nem járt sikerrel, a második próbálkozáskor Nancy maga termékenyítette meg a férjét egy donortól kapott ondóval. Thomas Beatie márciusban jelentette be, hogy öthónapos terhes és egy kislányt hord a szíve alatt. A babát egy oregoni kórházban, természetes úton szülte meg, és négy nappal később már el is hagyhatták az intézményt.

Egy londoni stúdió nemrég megvette a történet megfilmesítésének jogait – írja a Reuters. A DCD Media tulajdonában September Films a tervek szerint egy közel egy órás műsort készít majd a Channel 4 számára. A szintén a DCD tulajdonában lévő NBDtv/DCD Media pedig nemzetközileg is értékesíti majd a jogokat. A Discovery Health állítólag már le is csapott az ajánlatra.