Összeszedtük az év legjobban öltözött, leggyönyörűbb, legegyénibb stílusú nőit. A listán vannak többszörös címvédők és idén berobbant újoncok is. Ha a divat verseny lenne, ők lennének az évvégi döntőben. A győztes megválasztása persze ezúttal is az ön dolga.

Lady Gaga

Amint azt 2009. legelején előre megmondtuk, az idei év elsősorban Lady Gagáról szólt. Zenéje elől nincs menekvés, és egy esztendő legforgása alatt az olasz származású amerikai énekesnő egyszer és mindenkorra a világ emlékezetébe véste, hogy kicsoda is Lady Gaga. Bizarr megjelenésével és meghökkentő jelmezeivel egyszemélyben képes volt meghatározni, hogy 2009-ben miről szól a divat, mi fér bele és mi nem. A kérdésekre Lady Gaga által adott válaszok következők: a divat a karikatúrába hajlóan túlzó önkifejezésről szól, és minden belefér – kivéve azt, ami unalmas, megszokott vagy nem elég harsány. Vehemenciája ijesztő, humorérzékével néha nagyon nehéz azonosulni, és a legritkább esetben mutat olyasmit, ami a szó hagyományos értelmében véve "szép". Ezért rengetegen utálják, vagy találják riasztónak, rajongótábora mégis folyamatosan növekszik. Kíváncsian várjuk, 2010-re milyen meglepetéseket tartogat.

Victoria Beckham

Egy újonc után nézzük a lista legnagyobb veteránját, Posh Spice-ot. Róla és szintén überceleb férjéről már évekkel ezelőtt elmondtak mindent, amit el lehetett, Beckhamék mégsem tűnnek el a rivaldafényből. Übercelebségük, sznobizmusuk ugyanolyan taszító tud lenni, mint Lady Gaga vadsága, de akármilyen antipatikusnak is találjuk az egykori Victoria Adamst, el kell ismerni, hogy ha más dolga nincs is az életben az öltözködésen (és a vetkőzésen) kívül, azt legalább jól csinálja. Nyilván alig lesz valaki, aki az oldal alján rá szavaz majd kedvencként, de ettől még időről időre jónéhány elismerő kommentet zsebel be Beckhamné valamennyi róla szóló cikk vagy poszt alján, legutóbb például itt. Ezért nem hagyhattuk ki őt sem. Tetszik vagy sem, Posh Spice továbbra is megkerülhetetlen figura celebdivat szempontjából.

Katy Perry

2008. nyarán hallottunk róla először, és az I Kissed a Girl című botrány-megasláger kapcsán sokan rögtön azt kezdték hangoztatni, hogy egyszámos előadónőcskéről van szó. A Hot 'n' Colddal a tavalyi év végére bizonyította, hogy minimum kétszámos, idén pedig, bár a zenében nem igazán dobott nagyot, mégis sikerült neki odatenni bohókás alakját a pop és a divat ikonjai közé. Bár nem lett belőle egy Lady Gaga, azért egy-két őrült ötletért ő sem megy a szomszédba. A freestyle-ban lenyomott öltözködés-orgia azonban nála soha nem jéghideg vagy félelmetes, hanem mindig inkább vidám, jópofa, kislányos. És mivel hiányzik belőle az a fenyegető tébolyultság, ami Lady Gagát olyan egyedivé és megközelíthetetlenné teszi, Katy Perry tud szexi is lenni. Ha önnek az ő stílusa jön be a leginkább, akár már most az oldal aljára görgethet, hogy leadja szavazatát.

Penélope Cruz

Ha már a szexinél tartunk, következzen gyorsan Penélope Cruz, aki 2009-es összeállításunkban (is) a nőiesség esszenciáját képviseli. Bár spanyol, ő nem őrült, és a trendeket sem követi vagy diktálja, mint mondjuk Victoria Beckham. Penélope Cruz egyszerűen csak fantasztikusan néz ki, mindig, minden helyzetben, bármiféle erőfeszítés nélkül. Az évet azzal kezdte, hogy nyert egy Oscart, miközben a Tejben-vajban blog olvasói szerint a legjobban nézett ki a gálán résztvevő színésznők közül. Mindenközben Cruz persze olyanokat nyilatkozik, hogy őt nem is érdekli, hogy hogy néz ki – persze, hogy nem érdekli, hiszen mindenhogy jól. Könnyű neki, hogy ilyen gyönyörű, és jó nekünk, hogy tátott szájjal bámulhatjuk.

Kylie Minogue

Viszonylag csendes évet zárt az ausztrál pophercegnő, hiszen idén már csak Amerikában turnézott egy rövidet, egyébként pedig jövőre megjelenő új albumán dolgozgat. Szerencsére eközben még több ideje jutott arra, hogy a világban járva-kelve elegáns, lezser vagy éppen meghökkentő ruhákat mutasson be az éppen arra járó paparazzóknak. Vagy ha véletlenül nem fut össze egy lesifotóssal sem, Minogue előszeretettel teszi közzé a Twitteren kedvenc cipői fényképét. Szabadidejében ezen kívül a parfümbizniszt élénkítgeti, illetve az egyik legkeresettebb férfimodellel nyomul. Hát igen, ha az ember a világ egyik legszebb embere oldalán jelenik meg, úgy még könnyebb ragyogni. Kylie Minogue pedig pontosan ezt tette egész évben.

Emma Watson

Még Lady Gagánál és Katy Perrynél is fiatalabb, de jónéhány magazinnál már tavaly is szerepelt a legjobban öltözöttek között. A Harry Potter filmek női főszerepét alakító Emma Watson azon kívül, hogy népszerű és véletlenül még tehetséges is, ráadásul gyönyörű kis hölggyé cseperedett. A filmvásznon Hermione Grangerként látható színésznő az életben szintén a természetes, könnyed, de azért szexi eleganciát részesíti előnyben az extravagáns megoldásokkal szemben. Szinte kézenfekvő volt, hogy a pontosan ezt a stílust képviselő Burberry őt fogja választani reklámkampányához. A legritkább esetben fordul elő, hogy tizenévesek szerepelnének a legjobban öltözött nők listáján, de úgy tűnik, Emma Watson kedvéért érdemes kivételt tenni. Ha egyetért, szavazzon rá!

Drew Barrymore

Első három hölgyünk inkább a vad, szokatlan ruhákat kedveli, míg a második három inkább a klasszikus nőiességet részesíti előnyben. Drew Barrymore valahol a két kategória között helyezkedik el, hiszen a legnagyobb jóindulattal sem foghatjuk rá, hogy személyében a hagyományos szépségideál valósulna meg, de őrültségeiben mindig van valami megfoghatatlan nőies báj, ami élesen megkülönbözteti Lady Gaga vagy Victoria Beckham hűvösségétől. Pedig szokatlan húzásai neki is voltak idén szép számmal. Farmerjeit kutyájával egyéniesíti, vagy punkstílust választ a nyaraláshoz, illetve kétféle színűre festett hajához egy rovarszerű Alexander McQueen-ruhát. Olvasóink körében ilyen megnyilvánulásai általában pozitív fogadtatásra találnak, most kiderül, hogy szeretik-e őt annyira, hogy az év legjobban öltözött nőjének válasszák meg.

Ki nyerje az év legjobban öltözött celebje címet?

Bár a fenti listát próbáltuk 2009-es divatanyagainkhoz fűzött olvasói kommentek alapján összeállítani, biztos lesznek olyanok, akik szerint hiányzik valaki a fenti hét személy közül. Nekik csak azt tudjuk mondani, legalább ők emlékezzenek meg akkor az illetőről alább egy hozzászólásban, röviden megindokolva, hogy miért tekintik az adott hölgyet 2009. jelentős alakjának az öltözködés szempontjából. És ezek után jövőre tessék még hangosabban dicsérni az aktuális kedvenceket, hogy a 2010-es lista összállításakor majd ne maradhassanak kétségeink afelől, hogy önök szerint kik a celebvilág igazi divatbajnokai.