A színésznő megcsalós botránya óta először jelent meg televízió által is közvetített eseményen. Sandra Bullock az MTV Movie Awardson beszédében cáfolta, hogy önsajnálatba merült volna, és miután lekapta Scarlett Johanssont, arra kért mindenkit, kezeljék végre normálisan, és írjanak róla hülyeségeket, mint eddig. A díjátadó eseménydús volt, hiszen Tom Cruise Les Grossmannként seggrepacsizott Jennifer Lopezzel, míg Kristen Stewart és Robert Pattinson bénázva mutatta be a színpadon, miért is ők kapták a legjobb csókért járó díjat. Emellett természetesen megnéztük a hírességek ruháit is, akik a gálára a legflitteresebb gönceiket szedték elő.

Vasárnap este megrendezték az MTV Movie Awardsot, és a hírességeknek köszönhetően szünet nélkül zajlottak az események. Az estét a Hangover című film főszereplői nyitották meg, míg Ed Halms zongorázott és énekelt, szereplőtársa, Ken Jeong táncolni kezdett. Mindezt tette egy tigrismintás tornamez méretű jelmezben, ami a nagyobb hatás érdekében tanga fazonú volt.

Ezután berobbant a kijelzőkre a Trópusi vihar című filmből ismert producer szereplő, Les Grossman, azaz Tom Cruise, és miután ráeszmélt, hogy élő adásban van, heves káromkodások közepette leküldte végre az éneklő-táncoló párost a színpadról. Ezután Cruise kopasz producerként lejtett egyet a rapper, Ludacris felvezetésével, majd csatlakozott a több éves Get Right című dalát éneklő Jennifer Lopez is, aki megcsapkodta Tom Cruise mesterségesen megnagyobbított seggét. A szürreális életkép így nem volt teljes, hiszen a díjátadó szervezői a legjobb pillanatban vágták be a színész önfeledten tapsoló feleségét, Katie Holmest.

Az est folyamán kiosztották a legjobb csók díját, amit mindenki örömére Kristen Stewart és Robert Pattinson nyert el, és így élőben láthatták a nézők, ahogy bénázva összeborulnak, mivel a díjazottaknak a színpadon meg kell ismételniük a csókjelenetüket.

Sandra Bullock rendet rakott

Az est fénypontja azonban egyértelműen Sandra Bullock volt, aki a hétvégén jelent meg először a nyilvánosság előtt a megcsalós botránya után. A színésznő – aki szombaton már tiszteletét tette a Guys Choice Awardon, ahol a hadsereg tagjai díjazták – egy fekete csillogó miniruhában lépett a színpadra, amikor kihirdették, ő nyerte el a Generation Award névre hallgató életműdíjat. A színésznőt állva tapsolta meg a közönség, és Bullocknak úgy kellett rájukripakodnia, hogy üljenek már le végre, hiszen mégiscsak egy élő adásban vannak.

Sandra Bullock, aki az Oscar díjátadó óta nem vállalt televízió által közvetített fellépést, kihasználta a lehetőséget, és miután köszönetet mondott, nyilvánosan üzent a világnak az őt övező találgatásokról. Kiemelte, még nem halt meg, elmondta, nem feküdt otthon két hétig anélkül, hogy fürdött volna, nem gyújtott egyig-cigiről a másikra, mivel naponta kétszer fürdik, nem dohányzik. A Jesse Jamestől elváló színésznő, aki egyedül neveli majd örökbefogadott fiát, Louist, a biztonság kedvéért azt is kifejtette, nem készül sehova, és tovább folytatja azt, amit szeret, azaz a színészkedést.

Ezután Scarlett Johanssonhoz fordult, és megkérdezte tőle, ő mégis mit keres a díjátadók között. A színésznő elmondta, férje, Ryan Reynolds helyett érkezett, hogy Bullocknak legyen kivel átvennie a legjobb csókért járó díjat. Johansson műzavarában kifejtette, bár a díjat nem nyerték meg, azért ő szeretné megkapni a saját csókját, és Bullock természetesen nem tudott nemet mondani, hiszen Meryl Streepnek sem tduott ellenállni a Critic's Choice Awards gáláján. A röpke csók után Bullock hamar visszanyerte lélekjelenlétét, és azt kérte, kezeljék végre normálisan, és a bulvár lapok sajnálkozó cikkek helyett írjanak róla ismét hülyeségeket.

Csillogás, flitter, szemetes zsák

Bár elég eseménydús volt a díjátadó, azért nem feledkeztünk meg a hírességek ruháinak elemzéséről sem. Az elég egyértelmű, hogy mindenki a csillogást, a flittereket, a strasszokat választotta. Lindsay Lohan egy Pamella Roland flitteres kezeslábasban jelent meg, valószínűleg azért, hogy eltakarja a lábán díszelgő alkoholmonitor-karkötőjét, míg Kristen Stewart arany-ezüst Dolce & Gabbana miniruhában jelent meg.

A kék parókás Katy Perry több ruhában is parádézott a díjátadón, az egyik egy áttetsző Zuhair Murad ruha volt, amit az tett nyilvánosan vállalhatóvá, hogy a flitterek a megfelelő helyre lettek felvarrva. Christina Aguilera uszályos Versace Atelier estélyiben jelent meg, és a szoknyarész leginkább úgy nézett ki, mint amire fekete szemeteszsákból vagdosott csíkokat erősítettek fel, pedig a divatcég által kiadott stúdióképen még sokkal vállalhatóbbnak tűnt.

Díjazottak:

Legjobb verekedés: Beyonce Knowles vs. Ali Larter, Őrült szenvedély
Legjobb csók: Kristen Stewart and Robert Pattinson, Alkonyat - Új Hold
Legmeglepőbb jelenet: Ken Jeong, Másnaposok
Legbefosatósabb alakítás: Amanda Seyfried, Jennifer's Body
Az év áttörése: Anna Kendrick, Up in the Air
Legjobb női alakítás: Kristen Stewart, Alkonyat - Új Hold
Legjobb férfi alakítás: Robert Pattinson, Alkonyat - Új Hold
Abszolút szupersztár: Robert Pattinson, Alkonyat - Új Hold
Legjobb gonosz: Tom Felton, Harry Potter és a Félvér Herceg
Legnagyobb badass sztár: Rain, Ninja gyilkos
Legjobb komikus: Zach Galifianakis, Másnaposak
Legjobb film: Alkonyat - Új Hold
Életműdíj: Sandra Bullock