Miután a színésznő tegnap bejelentette, hogy négy hónapja anya, és azt is megerősítette, hogy beadta a válókeresetet hűtlen férje ellen, Jesse James is elmondta a véleményét. Természetesen megérti neje döntését, és mivel szereti, el kell engedje, de mindent iszonyúan szán és bán, és úgy érzi, a történtek ellenére is lehetne ő a színésznő számára rendeltetett igazi társ.

Tekintve, hogy férje hűtlenségének kiderülése óta paparazzóhordák vadásznak Sandra Bullockra, a színésznő csak valami csodával határos módon lehetett képes titokban tartani, hogy az elmúlt hónapokban anya lett. A 45 éves Bullock örökbefogadással jutott újszülött kisfiához, Louis Bardóhoz, aki azóta 3 és fél hónapos, és mint anyja a hírt először közzétevő People-nek elmondta, „egyszerűen tökéletes, nem tudom máshogy jellemezni”.

Bár az örökbefogadást négy évvel ezelőtt, még boldog házaspárként kezdeményezték, az időközben kirobbant hűtlenségi botrány következtében Bullock már egyedülálló szülőként fejezi be az eljárást, a kisfiú csak az ő nevét viseli majd.

Sandra Bullock és a pasik

A színésznő korábban négy évig járt Tate Donovan filmszínésszel, akivel el is jegyezték egymást, két évig egy Bob Schneider nevű zenésszel, de Matthew McConaugheyhez és Ryan Goslinghez is fűzte hosszabb-rövidebb viszony. Jamesszel 2004-ben ismerkedtek meg, amikor Bullock tízéves keresztfiát, a motorépítő tévéműsorának nagy rajongóját szerette volna meglepni karácsonyi ajándékként azzal, hogy megszervez egy látogatást a Monster Garage helyszínére, a férfi műhelyébe – írja a Wikipedia.

A különös pár 2005 nyarán össze is házasodott, és bár az elmúlt 5 évben úgy tűnt, a házasság, amitől mindenki óva intette, működni tud, mégsem született gyerekük. Az egyébként is visszavonultan élő Bullockról ekkoriban többször felröppent, hogy depressziós, amiért nem tud teherbe esni, de interjúiban mindig azt állította, nem bánja, hogy így alakult , neki így is van családja, hisz a férje előző kapcsolataiból született gyerekeket sajátjainak érzi . A pár Kaliforniában élt, pár perces távolságra a férfi első feleségétől, Karlától, és 12 éves Chandler, valamint 9 éves Jesse Jr. nevű fiaitól. James második neje, Janine Lindemulder pornószínésznő szintén a közelben lakik ötéves, Sunny nevű kislányukkal, akinek felügyeletéért Bullock és James tavaly hosszas bírósági pereskedésbe is keveredett az épp börtönbüntetését töltő anyával.

Bullock úgy fogalmazott: mielőtt találkozott volna Jamesszel, már leszámolt azzal, hogy valaha is gyereke legyen, de most már máshogy gondolja. Egy novemberi Ellen DeGeneres Showban pedig már adta jelét annak is, hogyan: az örökbefogadásról beszélt, és arról, hogy „meg volnál döbbenve, ha tudnád, hány és hány gyerek van, akik csak arra várnak, hogy szeresd őket”.

A színésznő az örökbefogadás hírével egyidőben, ugyancsak a People magazinban vetett véget a hetek óta folyó találgatásoknak, megbocsát-e férjének, vagy válik. „Igen, beadtam a válókeresetet. Szomorú vagyok és félek” – közölte szűkszavúan a lappal.

A nejét az elmúlt években zsinórban csaló, majd szexfüggőségre hivatkozó férj, Jesse James válaszul bőven áradó, szívhezszóló közleménnyel reagált, ugyancsak a People-ben, mintegy házi üzenőfalként használva a lapot: „Életem legnehezebb döntése, hogy hagyjam, hogy a feleségem elváljon tőlem, és egyedül folytassa Louis örökbefogadását. Le se tudom írni, mennyire szeretem Louist. Csak óriási ürességet érzek, amikor arra gondolok, nem lehetek mellette, hogy szeressem és védelmezzem.

Sandy életem szerelme, de amekkora fájdalomba és kétségbeesésbe taszítottam, önzőség volna tőlem, ha most nem engedném, hogy elmenjen. Számomra ez az a pillanat, amikor eljött az ideje, hogy leszámoljak a függőségemmel, ami elvette tőlem azt a két embert, akiket a legjobban szeretek.

A szívem mélyén érzem, hogy igenis képes vagyok rá, hogy a lehető legjobb apja legyek a négy gyerekemnek, és hogy azzá a társsá váljak, akit Sandy megérdemel, még ha tudom is, hogy nagy fába vágom a fejszém. De hiszek abban, hogy az út, amelyen az elmúlt 30 napban elindultam, ide vezet. Életreszólóan elkötelezem magam amellett, hogy valódi férj és jó apa legyek” – végzi fogadkozását James, aki a jelek szerint még mindig úgy érzi, van neki visszaút. Végül azok kedvéért, akik Bullockot hibáztatták, amiért szegény férje máshol kellett keresse a jót, még hozzáteszi: „Sally mindig csodálatos feleség és anya volt, és a legjobb barátom ez alatt a hat év alatt, mióta együtt vagyunk”.

Legjobb baráthoz képest a színésznő aránylag keveset tudott arról, hogy férje mennyire gerjed a náci kosztümökre és szerepjátékokra. Állítása szerint legalábbis sokkolták azok a fotók, melyek náci szerkóban, karlendítéssel pózoló férjéről kerültek elő: „Sokkolt és elszomorított. Annyira buta, annyira tapintatlan! A rasszizmusnak, antiszemitizmusnak, szexizmusnak, homofóbiának, bármi náci vagy hasonló propagandának semmi keresnivalója az életemben. És az a férfi, akihez hozzámentem, ugyanígy gondolta. Remélem, Jesse egyszer majd még megmagyarázza ezeket a képeket” - reagált Bullock a People-nek a fotókra. Jamestől ezek után meglepő döntés, hogy náci vonzalmai ellenére belement, hogy színesbőrű gyereket fogadjanak örökbe.

A lapok szerint a pár válása várhatóan zökkenőmentesen zajlik majd: Bullock nem kér felügyeletet James gyerekei felett, de mivel azt mondta, szeretne az életük része maradni, valószínűleg egy külön eljárás keretében megállapodnak valamilyen láthatásról. Azt nem tudni, volt-e házasság előtti szerződése a párnak, mivel azonban Bullock Texasban adta be a válókeresetet, ott pedig csak tízévi házasság után jár az asszony- és/vagy férjtartás, így az elmúlt öt év alapján egyikük sem jogosult semmiféle anyagi támogatásra a másiktól. A People szerint Bullock a válókeresetben az elmúlt hetek botrányai ellenére sem James hűtlenségét, hanem a már jól ismert "kibékíthetetlen ellentétek" hivatkozást jelölte meg válóokként.