Doszpod László, azaz a Mr. College oldalán feszítő Keserű Nóra jó eséllyel indulna a szépségiparban, hiszen az est folyamán a műsorvezetők, Debreczeni Zita és Zola által is felemlegetett, legendásan jó fej Velvetes kommentelők is felfigyeltek adottságaira. A Főiskolák szépe sokat fejlődött, de még lenne mit ellesni a Királynőből.

Szerdán megrendezték az egyik leghosszabb névvel rendelkező szépségverseny döntőjét. A Playboy Energy Drink bemutatja: J. Press Főiskolák Szépe & Mr. College 2010 elnevezésű megmérettetésen 12 lány és 12 fiú közül választották ki a legszebbet, nemenként egyet-egyet. Az est fényét  – nem előre eltervezett módon – a Velvet és a legendásan jó fej kommentelői emelték, hiszen csakis nekik köszönhető, hogy rendes képek készültek a nyertesekről. Az előző évekhez kápest jelentősen javult a színvonal az ötödik alkalommal megrendezett versenyen, de még van néhány dolog, amit el kell lesni a Királynőből.

Az egyik ilyen rögtön a pontosság lenne. A kezdést fél kilencre hirdették, de az alapból kijáró – és mindenki által bekalkulált – várakozáshoz még hozzájárult egy áramszünet is, ami végképp megnehezítette a pontos kezdést, aminek köszönhetően a műsor végére már a közönség is csak külön kérvény ellenében volt hajlandó tapsolni. Végül Debreczeni Zita és a Viva Tv műsorvezetője, Zola – azaz Ujvári Zoltán Szilveszter – műsorvezetésével sikerült útjára indítani a versenyt.

A hagyományos, csak nőket felvonultató döntőkkel ellentétben itt nem a megszokott estélyis és fürdőruhás bevonulást láthattuk. Elsőként terméklogóval díszített pólóban és farmerszoknyában, illetve nadrágban nézhettük meg a felsőoktatás legszebbjeit, majd jött a Playboy-köntösös, és a fehérneműs tour. A színpad helyett kifutón végigriszáló indulókról a műsorvezetők osztottak meg hasznos vagy éppen kevésbé hasznos információt (szeret lovagolni, szereti a focit, a jelentkezők közül mindenki sportol, és néhányan közülük az olimpiára készülnek).

Természetesen ezen a versenyen is megtekinthettük a versenyzők tánctudását, és a Mr. College cím jóvoltából a nők párban rophatták. Elsőként a Hugh Hefner imitátorok által előadott koreográfiát tekinthettük meg, majd ezután már köntös és nadrág nélkül köszönthettük az indulókat, és legnagyobb megrökönyödésünkre akrobatikus elemekkel tarkított koreográfiával leptek meg minket. Ez utóbbiért egyébként mindenképp vállveregetést érdemel a koreográfus, Kis Noel, aki maximálisan kihasználta a rendelkezésére álló szerény méretű kifutót. Ráadásul úgy, hogy egyetlen beolajozott testű pasi és az általa cipelt lány sem zuhant le a közönség közé.

Idén a szervezők újítottak is, miután kiválasztottak a 12 versenyző közül ötöt, a zsűri döntését beszélgetős résszel próbálták megkönnyíteni. Bár a hangosítás a mi pártunkat fogta, és nem akarta, hogy utolérjen minket a kínhalál, azért így is sikerült pár szófoszlányt elkapnunk egy lány monológjából, aki a tömegnek próbálta megmagyarázni egy szál bugyiban és melltartóban, mi a különbség a lepipál és a leköröz között.

Szerencsére nem minden kérdés volt ilyen összetett, az indulókat arról is kérdezték, mire költené a lottónyereményét (tőzsdén még több pénzt csinálna belőle), hogyan segítene az árvízkárosultakon (lemondana az augusztusi tűzijátékról, rendezne egy kiállítást, vagy valami hasonlót, és a 20 százalékát felajánlaná jótékonysági célokra) és mit tenne az állatokért (felszólalna a kutyaviadalok ellen).

A döntő idejére tökéletesített elektronikus szavazómódszernek köszönhetően nem voltak nagy csúszások, így az eredményhirdetésre csupán egy tánccal egybekötött fehérnemű-bemutatónyit kellett várnunk. A 2010-es Főiskolák Szépe címet végül a kommunikáció és médiaszakos hallgató, Keserű Nóra nyerte, akit tavaly a Velvet olvasói a legszebbnek választottak. A versenyen másodjára induló 23 éves lány győzelme után a Velvetnek elmondta, nem igazán számított az első helyre. Ez a siker mindenesetre az utolsó alkalom lesz, hiszen nem tervezi, hogy újabb szépségversenyre jelentkezzen, mivel médiaszakos tanulmányai után újabb diploma megszerzésére készül.

A Mr. College címet pedig a legfiatalabb döntős, Doszpod László érdemelte ki (a Velvet szavazói szerint Fodor Gyöngyi és Daróczi Balázs volt a legmutatósabb felsőoktatásbeli hallgató). A verseny legfiatalabb indulóját sajnos nem sikerült megszólaltatnunk, de alapos bemutatkozása remélhetőleg mindenkit kárpótol.

Az eredményhirdetés tökéletes kivitelezését ismét gátolta a kifutó, hiszen az első három helyezett párost elég nehezen lehetett egymás mellé zsúfolni. Emellett a párok egyenkénti fotózása is majdnem kudarcba fulladt, de szerencsére Zola külön elmondta, ki kicsoda, nehogy a Velveten rosszul jelenjen meg, és a jó fej kommentelők – akiknek a létezése Debreczeni Zita szerint megkérdőjelezhető – is pontosan tudják, kiket látnak a fotókon.