Paris Hiltont elkapják droggal. Paris Hilton pornófilmmel lesz híres. Paris Hilton Britney Spears hű társa a villantásokban. Paris Hilton börtönbe megy. Néhány év alatt mindent csinált a XXI. század eddig legfontosabb híressége, de nézzük, mikor nézett ki a legjobban.

Melyik volt a legjobb?

Sokáig úgy emlegették, mint a Hilton-lánc örökösnőjét, aztán kiderült, hogy nem is feltétlenül azon az ágán van a családnak, amelyik a hotelláncot örökölné, de nagyapja még akkor sem hagyná a csapongó Paris Hiltonra a hoteleket, ha ez így lenne. Karrierjét egy valóságshow-nak és egy házipornónak köszönheti, annak ellenére van a címlapokon, hogy alig tűnik úgy, mintha bármit is csinálna a bulizáson kívül, pedig az évek alatt nagyon felépítette magát: parfümök, ruhák, saját lemez, meg néhány igazán felejthető filmszerep. Melyik volt Paris Hilton legjobb korszaka?

Paris Hilton 2002

Paris Hilton 2002-ben még szinte teljesen ismeretlen volt, még az a valóságshow sem indult el, amivel később minimális ismertségre tett szert, és még a világhirnevet hozó házipornója sem került elő. Ezen a képen JC Chasez amerikai énekes, zeneszerző születésnapi partiján látható Beverly Hillsben augusztus végén. A bulit egyébként a Tanqueray nevű gingyártó cég szervezte a zenésznek. Paris Hilton ezen a képen még egyértelműen nem az a híresség, akinek megismerhettük a képek alapján. Leginkább úgy néz ki, mintha most szalajtották volna valamelyik balatoni diszkóból néhány órával zárás után.

Paris Hilton 2004

Paris Hilton egy csapásra robbant be a köztudatba, amikor 2003-ban elindult a valóságshow-ja, illetve volt barátja megjelentette a közös házipornójukat. Viszonylag általánosan elterjedt vélemény, hogy Hilton már ekkor nagyon ügyesen használta ki a nyilvánosságot, és nála jobban még senki sem jött ki abból, hogy otthon lefilmezte egy éjszakáját az éppen aktuális partnerével. A mellékelt képen Hilton 2004 januárjában látható, néhány héttel azután, hogy megjelent a pornófilm. Az általában jól öltözött híresség mezítláb hagyja el éppen hollywoodi otthonát. A házipornó azóta nagyjából bevett szokássá vált a hírességhez vezető úton, aminek legjobb számításaink szerint öt lépcsője van. Legutóbb például Laurence Fishburne lánya gondolta úgy, hogy a legjobban úgy tud kilépni apja árnyékából, ha elkezd pornózni, illetve lefotóztatja magát a Playboy-jal.

Paris Hilton 2006

Ez az év, illetve 2007 eleje nem is annyira Paris Hiltonról – annak ellenére, hogy ő is a csúcson volt ekkor –, hanem az egyre mélyebb árokba zuhanó Britney Spearsről szólt. Az énekesnő leborotválta a haját, sorozatosan villantott, és úgy általában napról napra esett szét a személyisége. Paris Hilton szerepe annyiban fontos ebben az időszakban, hogy ő volt az, aki boldogan bulizott a széthullóban lévő énekesnővel. Több helyen is azt írták ekkoriban, hogy Hilton rossz hatása, hogy Spears annyira szétcsúszott, amennyire. A mellékelt képen is az látszik, ahogy együtt mennek bulizni, és míg Paris Hilton próbálja magát valamennyire tartani, Britney Spears teljesen úgy néz ki mellette, mint valami útszéli kamionos bordélyház lecsúzott örömlánya.

Paris Hilton 2007, a börtön előtt

A 2007-es év komoly változást hozott Paris Hilton életében: májusban 45 nap börtönre ítélték, mert megszegte a próbaidejét. Hiltont egy korábbi ittas vezetése miatt két és fél év próbaidőre bocsátották, de 2007 elején egy gyorshajtás miatt elkapták a rendőrök, ezután döntött úgy a bíróság, hogy bő egy hónap börtön lesz a megfelelő arra, hogy Hilton jó útra térjen. Paris Hilton a mellékelt képen május ötödikén látható, aznap, amikor megszületett a bírósági döntés, hogy a rácsok mögé kell vonulnia. A döntést a kép alapján rezzenéstelen arccal igyekezett elfogadni, de azért látszik rajta, hogy tudja, nem élete legboldogabb időszaka áll előtte.

Paris Hilton 2007, a börtön után

A néhány hét börtön csodát tett Paris Hiltonnal: szabadulása óta szinte alig hallani róla. Persze egyszer-egyszer feltűnik a hírekben valamilyen apróság miatt. Például kirabolják, villant, vagy valami hasonló, de már messze nem hallani róla annyit, mint a korábbi években. A börtön után Larry Kingnek magyarázott hosszasan arról, hogy milyen volt addig az élete. Az biztos, hogy a rácsok mögött nem lett sokkal okosabb, de az idő őt igazolja, valóban sikerült visszavennie a tempóból. A képen körülbelül egy hónappal a szabadulása után látható Malibuban, a képaláírás szerint erősen lefogyva. A 45 napnyi börtön alatt a hírek szerint a barátai száma is erősen megcsappant, bár a partizásról elhíresül Hiltonnak sosem okozott különösebb problémát a kapcsolatépítés.

Paris Hilton 2010

A 2007-es interjúban Larry Kingnek még tagadta, hogy valaha is drogozott volna, sőt ezt még 2010-ben sem ismerte be, amikor a barátait a foci vébé ideje alatt marihuánával kapták el, de augusztus végén kokainbirtoklás miatt letartóztatták. Paris Hilton egy barátja autójában ült, amikor a rendőrök megállították, és megtalálták nála a kokaint, ami a híresség előéletét ismerve könnyen lehet, hogy nem véletlenül volt nála. Mint egy rendes tűzhányó, az utóbbi hónapokban elkezdte magát aktivizálni, szépen jelentek meg róla a hírek. A vébés füvezés után jött gyorsan néhány villantás nyaralás közben, most meg a kokainbalhé. Ha figyelembe vesszük, hogy ezekkel az eseményekkel párhuzamosan azt is reklámozza, hogy most már tényleg hamarosan elkészül a második lemeze, akkor nem olyan nehéz összerakni, hogy egy jól kitervelt reklámkampánnyal állunk szemben, ami visszahozza a kicsit kikopott hírességet a köztudatba.