Véget ért a divatbemutató-szezon utolsó előtti nagy eseménysorozata, a Milánói Divathét. Már csak Párizs van hátra, de mielőtt a francia tervezőknek nekilátnánk, nézzük, mivel várja 2011. nyarát a Prada, a Dolce&Gabbana, Giorgio Armani és a többi nagy olasz divatház. Úgy néz ki, a következő nyarunk sokkal izgalmasabb lesz, mint amilyen ez a legutóbbi volt.

Mellel és cigivel provokáltak

Talán a divatvilágban is elhúzódó válságnak köszönhető, hogy a divattervezők próbálják minél extrémebb húzásokkal felhívni magukra a figyelmet, nehogy eladatlanul maradjanak az általuk gyártott luxustermékek. A sorozatos mellvillantás már nem éri meglepetésként azokat, akik gyakran figyelik a világ divatfővárosainak kifutóit, megint jutott galériánkba jónéhány fedetlen, alig fedett vagy átlátszóval fedett kebel.

Az egyik fő renitens a Frankie Morello volt, akiknek legutóbbi gruppenszexes hirdetésétől már a mostani ősz-téli szezon is szaftos. Az ezután következő szezont beharangozó eheti divatbemutató pedig vad rokkereknek álmodta meg a világ ifjúságát, akik egy lakókocsiban csövezve mutatják be a jövő nyári divatot. A divatbemutatón a lányok félmeztelen férfiakkal kacérkodtak, természetesen kitették a mellüket, és olyasmire vetemedtek, ami a hatvanas években játszódó Mad Menben még természetes, de manapság már megbotránkozunk rajta: rágyújtottak egy cigire.

Járjon ön is fehérneműben! Vagy feketeneműben...

A bemutatók közül több is azt sugallta, divatba jönnek a fehérneműre emlékeztető, de kívül hordandó ruhadarabok, vagy ha máshogy nézzük, divat lesz fehérneműben járni. Főleg a Dolce&Gabbana show-ja nézett úgy ki, mintha azt nem is az olasz tervezőpáros, hanem a Victoria’s Secret rendezte volna: a kifutót fehérneműszerű minidresszekbe öltöztetett nők özönlötték el.

A csupafehér és a csupafekete továbbra is nagy slágere marad a divatnak, vagy legalábbis az olasz divatnak, hiszen Milánóban az elegancia egyet jelent a feketével. Emilio Puccinál például egyszál éjsötét színű bodyba öltözött modelleket láthattunk, de Giorgio Armaninál is a fekete dominált, a Dsquared2 pedig szexire szétvagdosott, de attól még fekete-fehér férfiöltönyökbe és szmokingokba bújtatta a hölgyeket. Azért ha végül mégsem a kék lesz az új fekete, akkor esetleg a drapp is esélyes erre a címre hosszú távon. Úgy tűnik, az idén nyáron hódító citromsárga-trend jövőre homokszínné fakulva fog úton-útfélen visszaköszönni az elegancia alapszíneként.

Vad színorgia

Érdekes megfigyelni, hogy amíg a divatbemutatók kisebbik fele egyszínű – vagy fekete, vagy fehér vagy esetleg drapp – összeállításokkal operált, addig a show-k nagyobbik fele úgy dúskált az élénk színekben, mint egy ötéves kisgyerek, amikor megkapja élete első vízfesték-készletét. A Dolce&Gabbana, mint fent említettük, egyszínű kollekciót mutatott be, de csak azért, mert a színek és giccses minták tobzódását különválasztották a D&G részére.

Zseniálisan szemkápráztató színei vannak a Pradának is, ahol a fazonok és frizurák egyébként a húszas éveket idézik, csak rikítóra átfestve. Hasonló nyomott mintákkal operált a Missoni is, a Jil Sandernél pedig egyszínű, de közben különszínű ruhadarabok kontrasztjával értek el egészen különleges hatást. A hónap leglátványosabb galériája ez, mindenképpen kattintsa végig!