A héten Lindsay Lohan megint látogatást tett a bíróságon, mivel újabb tárgyalást tartottak nyaklánclopási ügyében. Ezúttal végre nem volt olyan felhördülés ruházata láttán, mint a korábbi alkalmaknál, de azt gondoltuk, érdekes lenne összeszedni, hogyan szoktak a női celebek öltözködni, ha bíróságra citálják őket. Ebben a heti trendben híres női vádlottak, terheltek és tanúk öltözékeit szemlézzük.

Winona Ryder

Nem is kezdhetjük mással, csakis Winona Ryderrel, aki még 2001-ben sokkolta a közvéleményt azzal, hogy egyszer csak fogta magát, és - állítólag begyógyszerezve - ellopott ötvenezer dollárnyi ruhát egy New York-i üzletből. A sajtó nagyrészt úgy vélekedett akkoriban, hogy Ryderen a bíróság példát próbál statuálni, és a színésznő hiába öltötte magára az ártatlanság színét, keményen elmeszelték. Ugyan más alkalmakkor Ryder feketében ment a bíróságra, ezek a bizonyos 2002-es képek egy kicsit kislányos, kifejezetten elegáns és roppan visszafogott, de világos szerelésben mutatják. Ha az ember a vádlottak padjára kényszerül, nyilván nincs túl sok kedve se túl szexinek, se túl gazdagnak mutatkozni.

Nicole Richie

Lionel Richie nevelt lányát 2006-ban már másodszor tartóztatták le, miután egy rendőri ellenőrzés úgy találta, hogy nem józanul vezetett. Nicole Richie bevallotta, hogy marihuánát szívott vezetés előtt és Vicodint is szedett. A mellékelt képen 2007. július 27-én látható, ekkor tartották ugyanis a kapcsolódó tárgyalást, amelyen négy napi börtönt szabtak ki neki (ebből a büntetésvégrehajtási intézet zsúfoltsága miatt csak 82 percet töltött benn). Mint látható, Richie úgy döntött, hogy a minden helyzetre ajánlott kis fekete ruha a bíróságra is jó, úgyhogy egy ilyenben ült fel a vádlottak padjára. Szerelését egy hatalmas táskával és egy hatalmas napszemüveggel egészítette ki, utóbbit nyilván a bíróság előtt várakozó fotósok miatt.

Paris Hilton

Nicole Richie egykori kebelbarátnője szintén ült már börtönben, de most egy kevésbé ismert bírósági ügyéből választottunk fotót. Paris Hilton ugyanis 2006-ban készített egy Pledge This! című filmet, aminek a DVD-verzióját szerződése szerint promóznia kellett volna. A film készítői nem voltak megelégedve azzal az energiamennyiséggel, amit Hilton a Pledge This! reklámozásába fektetett, ezért citálták bíróság elé. Az ügyet 2009-ben tárgyalták, és a szintén börtönviselt Hilton ezzel a kislányosan szexi-elegáns, de azért fekete szereléssel talán azt akarja jelezni, hogy “tudom, hogy legrosszabb esetben is csak fizetnem kell!”

Britney Spears

Britney Spears, bár nagykorú, zűrös ügyei miatt nem kezelheti saját maga a vagyonát, hanem ezt édesapja, Jamie Spears teszi helyette gyámként vagy gondnokként. Tavaly szeptemberben egy bírósági tárgyalásra került sor, ahol az akkor 28 éves énekesnő azt kérelmezte, hogy most már hadd csináljon azt töménytelen mennyiségű pénzével, amit szeretne. A bírónő sajnos nem értett egyet, ezért Spears gondnokság alatt maradt, de nekünk most az a legérdekesebb az ügyből, hogy az énekesnő úgy gondolta, egy hát nélküli ruhában fogja a felügyelet megszüntetését kérelmezni. A galériában több fotó is látható róla, ezek akkor készültek, amikor Spears a bíróságról eljött és egyenesen kisfiáért ment.

Oksana Grigorieva

Tavaly nagyban folyt Mel Gibson és Oksana Grigorieva szaftos gyermekelhelyezési pere, amelyet, mint emlékezetes, a színész tébolyult dühkitöréseinek nyilvánosságra hozatala tett igazán szórakoztatóvá a nagyközönség számára. Grigorieva a képen látható öltözékben indult el a bíróságra kiteregetni az irgalmatlan mennyiségű családi szennyest. Valószínűleg Nicole Richie-ről és Paris Hiltonról vett példát, mert ő is csupafeketében ment a bíróságra, a feketén öltözöttek közül talán a legvisszafogottabb összeállításban. A nagy táska és a nagy napszemüveg persze nála sem hiányozhatott.

Lindsay Lohan

Ki öltözött fel a legjobban a bíróságra?

És akkor elérkeztünk a hét bírósági sztárjához, Lindsay Lohanhez, aki először testre feszülő fehérben tárgyalta nyaklánclopási ügyét, majd egy drámaian kivágott fekete blúzt választott. Fotóösszeállításunkban ezekről a ruhákról is adunk emlékeztetőt, de Lohan ezúttal ezzel a testhezálló, de legalább visszafogottan szürkés-barnás felsővel indul a legjobban öltözött vádlott címért. Rögtön ki szeretnénk emelni, hogy ezzel ő az első celebnő, aki nem feketében vagy fehérben járult bíróság elé, ami talán felüdülést nyújtott a színtelenséghez szokott hivatalnokok szemének. A heti trendben ezúttal is a legjobbra kell szavazni: melyik híresség öltözött fel ön szerint a legjobban a bíróság elé álláshoz?