A bizarr szépségápolási- és egészségtrükkökből sosem elég: a vizeletes arckezelés és az egészségügyi otthoni beöntés már régóta nagy siker, de mindig vannak új őrületek. Kenjen magára csigát vagy töltse fel ráncait vérrel! Melyik a legfurcsább?

1. Csiganyálka, madárszar és méhlepény az arcon

A Helix Aspersa csiga nyálkáját használja az egyik kozmetikai cég új csodaszerként: a nyálka állítólag nagyon szépen hidratál, tele van vitaminokkal és még a ráncokat is feltölti. Elasztint és kollagént is tartalmaz, proteint és természetes antibiotikumokat, gyulladáscsökkentő, baktérium- és gombaölő hatása van. A nyálkát aloe vera- és gayuba gyümölcssav-kivonattal krémesítik, de az alapja akkor is csiganyák. Hasonló hatása van a pacsirtaürüléknek is, ez Victoria Beckham és Karda Bea kedvence. A focistafeleség kozmetikai szalonban keneti fel a sterilizált végterméket, 50 percért 180 dollárt (40000 forint) fizet – írja a divinecaroline.com. A japán eredetű kezelés a gésák találmánya, az ürülék fontos enzimekkel tölti fel a bőrt. Akárcsak a méhlepény, mely J. Lo, Eva Longoria és Simon Cowell arcbőrét teszi bársonyossá: a legfurcsább, hogy nem csak állati alapanyagokkal dolgoznak, sok nő felajánlja saját méhlepényét a kozmetikusoknak.

2. Vámpírszérum terápia

Veronika száját saját vérével töltötték fel, de ezzel nincs egyedül: a vámpírszérum-terápia divatos, ám közel sem olyan misztikus dolog, mint aminek eladják. Egyszerűen arról van szó, hogy a páciens pár milliliternyi véréből kinyerik a vérplazmát és ezt injekciózzák a ráncokba (vagy a szájba, vagy ahova csak akarjuk). A szérum azonnal felötli a ráncokat, plusz felgyorsítja a bőr megújulási folyamatait – írja honlapján Dr. Gajdos Gábor sebész. Ebben nincs semmi gusztustalan, inkább bizarr technika.

3. Ramen leves fürdőként

Japán találmány a tematikus fürdő is, ahol zöldteában, borban vagy akár csípős ramen levesben lehet fürödni, természetesen a szépülés jegyében. A ramen leves borsa ugyanis felpörgeti az anyagcserét és tisztítja a bőrt. Az már csak plusz szolgáltatás a fürdőben, hogy a medencék levestál alakúak, és felülről tésztára hajazó díszlet lóg a levesben úszkálók fölé. A levesben fokhagyma-kivonat is van, szóval a nagy anyagcserepörgetés után nem árt lefürödni. Viszont akár otthon a kádban is előállítható: ön úszkálna levesben, vagy inkább nem?

Ramen leves recept röviden:

Kínai tojásos tésztát - minden kínai boltban kapható, hullámos és téglalap alakúra van szárítva - kell kifőzni, a kész tésztát egy hosszasan főzött csontléhez kell adni (vagy erőleveskocka-alapú, gyömbérrel ízesített léhez, ez az egyszerűbb verzió). Ehhez keverünk tojást és mindenféle egyebet, például gombát, fekete gombát, spenótot, főtt répát, halat, rákot, főtt tojást, szójacsírát, bambuszrügyet, rákrudat, tintahalat, sülthús-szeletet, stb. Annál jobb, minél több feltét van rajta, de Japánban az arány 1 liter tésztához kb. 0,5 dl egyéb.

Forrás: cs.bme.hu, akit egy részletesebb recept is érdekel, kattintson ide.

4. Halas pedikűr

Régi kedvenc a halas pedikűr, amit Amerikában már betiltottak: itthon és Ázsiában viszont hatalmas népszerűségnek örvend, a kambodzsai Angkor melletti Siem Reapben például minden szórakozóhely előtt van egy halas medence, ahová boldogan lógatják lábukat a külföldi turisták. Vizet ritkán cserélnek, rendszeresen nagy a tömeg, minimum bátor, aki ilyen módszerrel szabadul meg bőrkeményedéseitől, főleg azóta, hogy egy férfinak halpedikűr közben az egyik angolna felúszott a húgycsövén.

A halak egyébként gurámi fajtájúak. Igénytelen, sokat tűrő díszhalak, 33 fokos vízben érzik jól magukat, a természetben ragadozó életmódot folytatnak. Pikkelysömört és ekcémát is lehet gyógyítani a halterápiával, az egyetlen baja a dologgal a nyugati hatóságoknak annyi, hogy a vizet nem lehet minden páciens után cserélni. Akkor még kevésbé van erre esély, ha egyszerre 10 idegen lógatja a medencébe a koszos lábát. Halpedikűr van Gödöllőn is, fél óra 3000 forint, de ott legalább biztos cserélik a vizet. Attól még bizarr terápia, nem?

5. Vizeletes kozmetika

Medveczky Ilona esküszik a vizeletkenés áldásos hatásaira, akárcsak Nyertes Zsuzsa, aki meg nem issza, de gombás körmét húggyal gyógyítja. Természetközeli honlapok vizeletivást is ajánlanak, ha nem tudná, az első cseppek utáni folyadékot éhgyomorra kell inni, és akkor egészségesek maradunk. Ha nyelvünk alá csepegtetünk pisit, vagy gargalizálunk, száj- és torokgyulladásunk fog elmúlni, de szembe is lehet cseppenteni. Ön képes lenne rá? Vagy ez még a bőrevő halaknál is rosszabb?

6. Beöntés az egészségért

Melyik a legbizarrabb?

Kilóg a kozmetikai beavatkozások közül, de régi trükk a házi beöntés is, ugye, nem csak a külsőnek kell rendben lennie, hanem a belsőnek is, ezért a méregtelenítést néha meg kell toldani egy kis beöntéssel. Még mindig van, aki elhiszi, hogy a bélben méreg rakódik le, vannak honlapok, melyek szerint évi 4 kiló, ezt pedig ki kell mosni. Valójában nem szükséges, a bél élő szövet, nem rakódik csak úgy le rá semmi, de ha ön valaha bedőlt ennek a divatnak, szavazzon valami másra.

7. Bikasperma

A madárürülék a placenta után a sperma már semmi, főleg, hogy nem arcra, hanem hajra kerül. Egy londoni fodrásznál kérhetjük a tisztított bikaspermát – említett fodrászatban a veszélyesnek minősített brazil hajkiegyenesítést is űzik –, amelytől frizuránk selymes, csillogó és egészséges lesz. A spermát a fodrászok bemasszírozzák fejbőrünkbe (jó kis munka ez is), fent hagyják 20 percig, majd lemossák: a sperma jobban behatol a haj szerkezetébe mint más kondicionálók, ezért jobb a hatása.