A vasárnap este megrendezett 2011-es American Music Awardson a legtöbb énekes- és celebnő csillogó, ezüst színű ruhát viselt, még Nicky Minaj is visszafogta magát és cukorbolt helyett zöld estélyit vett. A férfiak hozták a szokásos fekete szmokingot, csak az LMFAO próbált kitűnni a tömegből. Nem is értjük, ennél azért fantáziadúsabban szoktak felöltözni a külföldi celebek.

Az AMA-re tavaly még színekben, különböző fazonokban és ötletekben gazdag cuccokban mentek a zenei élet szereplői, idén mintha elfelejtették volna, hogy ki kell öltözni. A fellépésekhez persze most is rengetegszer átvedlettek a díjátadó résztvevői, így Jennifer Lopezt láttuk testszínű overálban, csipkeestélyiben és miniruhában is - talán az első ért fel Willow Smith 2010-es összeállításával. Lady Gaga nem tette tiszteletét a rendezvényen – Rihanna sem, mert a briteknél töltötte azt az estét, se Adele, akit megműtöttek, ráadásul nem is amerikai –, így húsdresszekkel idén nem szolgálhatunk, az extremitást csak Katy Perry és Nicky Minaj azonos árnyalatú pink haja jelentette.

Mindenki csillogó ruhát választott, de ami nem ezüst, az sem izgalmas

Az AMA-n most az ezüstös koktélruhák és estélyik mentek: Selena Gomez, Jennifer Hudson, Heidi Klum, Christina Aguilera és az est nagy győztese, Tayor Swift is különböző árnyalatban csillogó, fémes estélyiben nyomult. A fazonok terén sincs változatosság, csak a gála veteránja, Jennifer Lopez vett uszályos estélyit, a többiek miniben, vagy maximim földig érő ruhában érkeztek a gálára.

Melyik ruha a legjobb?

Mary J Blige be merte vállalni a sok ezüst között a szürke állatmintát, de a nála sokkal bátrabb Nicky Minaj és Katy Perry sem öltöztt úgy, hogy különösebben érdemes legyen róluk beszélni. Bár hajszínükkel ki akartak tűnni a tömegből, de ruháikban nem volt semmi extra. Minaj Kiszel Tündét idéző puffos estélyiéért Oscar de la Renta a felelős, Katy Perry is nagy névtől, Vivienne Westwoodtól rendelt ruhát – nem állt neki rosszul, de nekünk jobban bejött, amikor jegynek öltözött.

Justin Bieber beégett a szmokinggal

A Popcrush szerint Justin Bieber volt az egyik legrosszabbul öltözött celeb az esten, a túl nagy szmoking lötyögött rajta, és sugárzott róla, hogy csak azért öltözött így ki, mert más nem jutott eszébe. Ráadásul a legtöbb vendégen nyakkendő sem volt, nem hogy szmoking. A lap Katy Perry pink fellépőruháját is a legrosszabbak közt említi (kép a galériában), és Christina Aguilera túl szoros minijéről is megvan a véleményük: Aguilera tényleg viselhetett volna valami kevésbé közönségeset, de Perry csak a szokásos színvonalat hozta.

Az est leglátványosabb showja az LMFAO fellépése volt, divat szempontjából is. Justin Bieberről leszedték a szmokingot, úgy táncolt velük a tiniceleb a Party Rock Anthemre, és David Hasselhoff is kapott egy kis szerepet: az egykor alkoholista színész nagyon meggyőzően csavarta csípőjét egy szál boxerben.

A banda egyébként nem kapott díjat, a legjobb pop-rock csapat a Maroon 5 lett. A legjobb latin zenész Jennifer Lopez, a legjobb soul/r&b énekesnő Beyoncé, a legjobb soul/r&b album készítője Rihanna, aki ugye nem tudott megjelenni az AMA-n. A legtöbb díjra jelölt Adele sem tudta átvenni a legjobb pop/rock albumért járó díjat, hangszálgyulladása miatt. Nicky Minaj a legjobb hip-hop előadó és a legjobb hip-hop album díját is elvitte, Taylor Swift a legjobb női előadó és az év művésze díjakkal lett gazdagabb.