Véget ért az haute couture divathét Párizsban. Ezeket az egyedi divatcsodákat kizárólag Párizsban, és mindig kézzel készítik, és általában annyira furcsák és drágák, hogy nem nagyon lehet őket eladni. Az árat nyilván idén sem vitték le a tervezők, viszont a kollekciók meglepően hordhatóak és a szó hagyományos értelmében elegánsak-dögösek voltak. Talán emiatt volt, hogy a szokásosnál is gazdagabb fotóanyag érkezett az eseményről szerkesztőségünkbe. Több mint kétezer fotó közül választottuk ki azt a 25-öt, amiket szerintünk ön a legérdekesebbnek, legizgatóbbnak, leginkább lenyűgözőnek tartana a fotóáradatból, mert nem feltételezzük, hogy önnek is van egy fél napja arra, hogy haute couture-kollekciókra csorgassa a nyálát. De a következő pár percet igazán érdemes rászánnia, ha egy kis szépre vágyik.

Ha ön figyelmesen olvasta a divattal kapcsolatos híreket a héten itt a Velveten, akkor már látta a 17 éves focistaszeretőből tervezővé avanzsált Zahia Dehar fehérnemű-kollekcióját, és hogy Jean Paul Gaultier hogyan idézte meg Amy Winehouse szellemét. Mindkét eseményre Párizsban, az haute couture divatbemutatók hetén került sor, és ebben a cikkben képekben foglaljuk össze az eseménysorozat további legfontosabb mozzanatait, kezdve például azzal, hogy pont Gaultier-nél az egyik fűző kicsit kicsinek bizonyult a modell melleihez. A fotót lásd a jobb hasábban fent, vagy a 25 fotót tartalmazó képösszeállításban!

 

Tavaly ilyenkor azon viccelődtünk egy ugyanilyen cikkben, hogy az úgynevezett magas szabászat nevében milyen bizarr jelmezeket adnak ki a kezük alól a tervezők - még egy madárfészeknek öltöztetett modell is akadt a kínálatban. Idén ehhez képest sokkal hordhatóbb ruhákat mutattak be, talán a válságra tekintettel felmerült a tervezőkben, hogy ezúttal nem lenne rossz az estélyikből egy párat eladni (nem valószínű).

Persze van egy-két nevetségesen hosszú uszály vagy bizarr sziluett is, Alexis Mabille túlméretes virágos fejdíszeket és smink helyett arcfestést alkalmazott, Eric Tibusch pedig a tradíciókkal szembemenve férfiaknak is készített haute couture-öltözékeket. De a többség a szó hagyományos értelmében véve elegáns, nőies, szexi, vonzó és izgalmas ruhákat mutatott be.

 

A Versace Atelier-nél, mint mindig, most is a színeken volt a hangsúly - aranyban, kanárisárgában, élénkzöldben pompáztak a modellek. A galériában érdemes a cipőiket is jól szemügyre venni. Karl Lagerfeld, a Chanel vezető tervezője meglepően széles gallérokat alkotott, amitől modelljei kicsit űrhajósokra emlékeztetnek, csak a sisak hiányzik a hónuk alól.

Egyértelműen imádnivaló Zuhair Murad csíkos estélyije, amelynek mintája a modell sliccből kivillanó combjára irányítja a tekintetet, de nagyot lehetne aratni egy bálban Stephane Rolland tekintélyes uszályaival is. Bár Jean Paul Gaultier-ről volt már külön posztunk, nem tudtuk megállni, hogy egy pár további képpel ne korbácsoljuk fel olvasóink érzékeit, és a Valentino szűziesen fehér, mégis rafináltan erotikus ruháit sem hagyhattuk ki az összeállításból. Nézze meg a 25 legérdekesebb fotót, kattintson a képre!