Az HBO bemutatta Game Change című filmjét, ami a 2008-as amerikai választási kampány botrányhősnőjéről, Sarah Palinről szól. A szélsőséges érzéseket kiváltó politikusnőt Julianne Moore alakítja, aki a filmben döbbenetesen hasonlít az általa megformált személyre, az életben viszont ezerszer szexibb, és pár évvel idősebb nála. Ebben a heti trendben eldöntheti, Julianne Moore Julianne Moore-ként vagy Sarah Palinként tetszik-e jobban önnek.

Washingtoni filmpremier

Először nézzük Julianne Moore legutóbbi öt nyilvános szereplését, az időben visszafelé haladva. A legnagyobb visszhangot kiváltó esemény ezen a héten volt, a Game Change premierje Washingtonban, ahol a színésznő egy merészen kivágott, zöld bársonyruhában jelent meg. Az estélyit újrafelhasznált anyagokból Tom Ford divattervező készítette, akivel kapcsolatban emlékezetes, hogy már filmet is rendezett, amelynek címe A Single Man (Egy egyedülálló férfi) volt, női főszereplője pedig, micsoda meglepetés, Julianne Moore.

New York-i filmpremier

Egy nappal korábban New Yorkban is tartottak egy díszbemutatót a filmnek, és persze Julianne Moore itt is tündökölt. Erre az eseményre egy egyszerű szabású felül fekete, alul fehér ruhát választott kedvenc márkájától, a Lanvintól, és a ruha viszonylagos visszafogottsága segít abban, hogy a kiegészítők csak még jobban kiugorjanak. Itt is van valami zöld például: egy elegáns kézitáska. Hozzá rengeteg arany karkötő dukál, meg élénkpiros rúzs, ami egyszerűen igézően megy Moore hófehér bőréhez.

New York-i divathét

A New York-i divathét egyik kezdő eseménye volt még februárban az AmfAR gála. Ezen a jótékonysági estélyen az AIDS elleni küzdelem céljára gyűjtenek, és Julianne Moore is megjelent a szokásosnál élénkebb vörösnek tűnő hajával, ami kiengedve is remekül áll a színésznőnek. Moore már 51 éves, amely korban egy átlagos nő már nem hagyja váll alá nőni a haját, dehát itt most nem az átlaggal állunk szemben, hanem Julianne Moore-ral. A rúzsa most is élénk, de a ruhát ezúttal Roberto Cavalli tervezte ilyen hosszúra, sötétkékre és szűkre. A retikül ehhez képest itt fekete és a Bottega Venetától van.

Berlini divathét

Még egy hónappal visszalépve az időben Berlinbe kalauzoljuk az olvasót, egészen pontosan az ottani, januári divathétre. A Hugo Boss bemutatóján Julianne Moore színészkollégája, Rupert Everett kíséretében vett részt, és itt mintha még egy árnyalattal sötétebb vörös lett volna a haja a színésznőnek. Megdöbbentő, de Moore-nak még a középen kettéválasztott frufru is tud egész jól állni, bár az „öltözzünk férfinak!” jelszó jegyében megfogant összeállítás titkárnős jellegéért nem igazán tudunk rajongani.

Golden Globe-kiosztó

És még volt idén egy igéző Julianne Moore-jelenés, ez se maradjon ki az összeállításból: január elején a Golden Globe-kiosztón egy rafinált Chanel Couture-ruhában pózolt a színésznő a vörös szőnyegen. A tervezők ehhez a darabhoz eredetileg készítettek egy fura gallérszerű nyakrészt, kalapot és könyök fölé érő, átlátszó kesztyűt is, de Moore ezeket elhagyta, és helyettük egy kis Bulgarit akasztott a fülébe, persze megint zöldben.

A Sarah Palin-film

Hol nézett ki a legjobban Julianne Moore?

A fenti filmajánlón pedig remekül látszik, milyen kevésre volt szükség ahhoz, hogy Julianne Moore-t szinte alig lehessen megkülönböztetni a nőtől, akit játszik: Sarah Palintől, az alaszkai szenátortól és elnökhelyettes-jelölttől, akinek drága ruháival, vallásosságával, bizarr be- és kiszólásaival, valamint még amerikai szinten is megdöbbentő tájékozatlanságával sikerült magára irányítania a sajtófigyelem túlnyomó többségét a 2008-as elnökválasztási kampány során. A filmben Moore természetesen nem vörös, hanem barna hajú, haja általában összefogva, frufruja oldalra fésülve, és diszkrét, vékonykeretes szemüvegeket visel. Bár a fenti példák láttán nyilvánvaló, hogy Moore képes lenne egy árnyalattal szexibbé vagy elegánsabbá tenni Palin figuráját, nem teszi ezt, hanem levetkőzi a dívás szexepilt, és gyakorlatilag ugyanazt a nőt látjuk magunk előtt, akit lassan négy évvel ezelőtt annyian imádtak és annyian parodizáltak. Nem csoda, hogy az alakítás láttán a nézők Meryl Streepet és a Vasladyt kezdték emlegetni. De most nem a színészi képességekről van szó, hanem a stílusról. Melyik öltözékben tetszik önnek a legjobban eheti áldozatunk, Julianne Moore? Lapozza végig képösszeállításunkat, és szavazzon!