A 69. Golden Globe gálára ismét kiöltözhetett az amerikai celebvilág: idén az uszály és a púderszín a menő, Zac Posen ruhái viszont elég rosszul szerepeltek a gálán. A legjobban Salma Hayek csillogott Gucci estélyijében, akárcsak Evan Rachel Wood - Kelly Osbourne, Reese Witherspoon és Sarah Michelle Gellar viszont beégett a külföldi divatszakértők szerint.

A szezon első igazán nagyszabású vörös szőnyeges eseménye trendteremtőnek számít: amit itt látunk, azt jó eséllyel fogjuk még idén máshol is, tehát készüljünk fel arra, hogy a 2012-es vörös szőnyeges gálákon Dunát lehet majd rekeszteni az uszályokkal, nehéz, fényes, sötét tónusú anyagokkal, és finoman hímzett, gyémántosan csillogó, testszínű ruhákkal (meg kivillanó mellbimbókkal). Idén nem menő a pánt, és Zac Posen két rosszul öltözött celebért is felelős.

Zac Posen idén nem menő, az uszály viszont igen

Az egyik legmarkánsabb trend az uszályos szoknyák térnyerése a vörös szőnyegen: rengetegen választottak hosszú, nőies estélyit a Golden Globe-ra. Persze ezzel is mellé lehet nyúlni, Reese Witherspoonnak sikerült is, a pánt nélküli, mellben bő, piros Zac Posen borzalommal. Witherspoon társa a divatbakiban Elle MacPherson, akinek fehér habos-babos ruháját egyszerűen Barbie-ruhához hasonlítják a külföldi divatszakemberek.

 

Kelly Osbourne is a legrosszabbul öltözöttek közé került a királykék Zac Posen estélyinek és ősz hajának köszönhetően, tehát elmondhatjuk: idén Zac Posen nem lesz menő. Sofia Vergara Vera Wangban, Rooney Mara Nina Ricciben, Evan Rachel Wood Gucciban és Tilda Swinton világoskék selyemben viszont tudta viselni az uszályos trendet. Swinton az elmaradhatatlan férfias beütéssel tette egyedivé megjelenését, zakót vett a szoknyához. Wood ruhája is megér pár szót: a sötét tónusú ruhát irizáló zöldes-feketés gyöngyök és tollak díszítették, a Gucci nagyon kitett magáért.

Csupasz vállak

 

Az uszályhoz mi sem illik jobban, mint a fedetlen váll, gondolhatták a tervezők, így aztán a legtöbb celebő pánt nélküli felsőrészben rohangált az eseményen. Angelina Jolie egy aszimmetrikus Atelier Versace estélyit vett az alkalomra, melynek halvány tojásszínét piros hajtások tették izgalmassá. Kate Beckinsale Roberto Cavalli költeménye és Natalie Portman pink Lanvin ruhája is szabadon hagyja a vállakat, akárcsak Jessica Alba és Salma Hayek Gucci estélyije – mely szintén az est egyik legjobbként emlegetett ruhája, tehát a Gucci idén menő lesz.

 

A púderszín a legnépszerűbb

 

Színek terén hiába a narancssárga éve ez, még mindig a nude, a bézs-, és púderszín a legnépszerűbb. Charlize Theron, Jessica Biel, Kate Beckinsale, Katherine MacPhee és még sokan mások döntöttek úgy, hogy halvány estélyiben mennek a gálára. Sokan választottak téliesen fehér estélyit is. Charlize Theron mélyen dekoltált, magasan sliccelt, deréknál hatalmas masnival díszített púderszínű Dior Couture ruháját sokan méltatták, Nicole Kidman aranygyöngyökkel kivarrt egyenes vonalú Versace estélyije is teli találat volt.

Minden szín jöhet, csak fekete ne legyen

 

Az idei Arany Glóbuszra csak Meryl Streep, Salma Hayek és Rooney Mara érkezett fekete estélyiben, igaz, jól is állt nekik: a már említett, aranyflitterekkel hímzett Gucci ruhában Hayek jóval vékonyabbnak tűnt, mint eddig bármikor, Mara pedig merészen kivágott Nina Ricci ruhájában mutatta meg, hogy a fekete sem mindig unalmas. A tavalyi zöld trend teljesen eltűnt, de a mély tónusú, sötétkék, bíbor, lila szín bejött helyette, Michelle Williams, Sofia Vergara és Freida Pinto is csillogó anyagú, sötét árnyalatú ruhát választottak az Arany Glóbuszra.

 

A fémes árnyalatok nem mentek ki a divatból, Nicole Richie például ezüst Julian McDonald-estélyiben ment az eseményre, a Glee színésznője, Lea Michelle pedig a Marchesától választott hasonló ruhát.

Lófarok gyémánttal

A ruhákon kívül a gálán látott kiegészítők, hajviseletek is érdekesek: 2012 meghatározó frizuráit láthatjuk a színésznőkön, és fellélegezhetünk, idén a lófarok nemcsak kényelmes, hanem divatos is lesz, az egyszerű frizurát pedig csillogó ékszerekkel, csatokkal, hajpántokkal fogjuk feldobni. A legszebb gyémántos hajpántokat Charlize Theronon és Michelle Williamsen láthattuk. A legtöbben sima lófarokkal jelentek meg a vörös szőnyegen, Sarah Michelle Gellar például elég ronda, foltos, Monique Lhuillier-estélyije mellé fogta össze sportosan haját, Nicole Richie egy különleges, fejtetőn megemelt lófarkat csináltatott. Julianna Marguiles és Rooney Mara is simán csak hátrafogta haját, mely így tompította sötét ruhájuk drámai hatását.