Megint eljött a heti trend ideje, és ebben a cikkben mi más következhetne, mint egy visszatekintés a hét legnagyobb divateseményeire, ha már úgyis hat volt belőlük. A négy nagy divathét közül az első pont megkezdődött, de voltak kisebb divathetek a világ kevésbé felkapott városaiban is, plusz megvolt a Style Awards és a Vogue éves éjszakai shoppingolós eseménye is. Ennek megfelelően a világ modelljeinek, tervezőinek és celebjeinek többsége ott nyomult puccparádéban valamelyik eseményen, hogy demonstrálják, mennyire jófejek, szexisek, gazdagok vagy éppen őrültek. Nézzük.

Madridi divathét

Spanyolország a Mango, a Zara, a Desigual, a Camper és a többi plázamárka révén már rég divatnagyhatalomnak számít, de valahogy a luxusbrandek közé nem igazán sikerül beverekedniük magukat a spanyol tervezőknek. A héten véget ért madridi divathétre is figyel mindenki, a Tejben-vajban blog is külön posztot közölt róla, de egyelőre ez a rendezvény nem számít a legnagyobbak közé. Pedig érdekességek itt is voltak bőven, amint azt fotóösszeállításunk rengeteg képe bizonyítja. Kattintson a képre, különben nem lát mindent!

Melbourne-i divathét

Óceániában is dübörög már a divathét-szezon. Sydney úgynevezett divatfesztiválja mellett Melbourne-nek is megvan a saját rendezvénysorozata, ezt most a héten tartották. Az itt készült hatalmas fotóanyagból is kimazsoláztunk hat fotót a képösszeállításba (a férfirészleg különlegességeért a Kockahas blogot keresse fel). Roppant jópofa a Friend of Mine cakkos aljú miniruhája, de magával ragadóak a KINOAK és Alice Euphemia tarka összeállításai is, ahol színek, árnyalatok és minták szeszélyesen kavarodnak egymással. Fent pedig az ausztrál textilszakos hallgatók egyikének egy inkább poénkategóriás ruhája látható − ezt jelenti manapság ezek szerint a fiatalos őrület.

Új-zélandi divathét

A szomszédban, Új-Zélandon is most volt meg a divathét. Itt a Kagi divatbemutatója olyan provokatívra sikeredett, hogy azon nyomban hírt adott róla a Gumicukor - ebben a cikkben a további érdekességeket mutatjuk, mert azért volt még jónéhány. Trelise Cooper például a gótikus-boszorkányos stílust vitte tovább 2013-ra, ha Tim Burton ott lett volna éppen Aucklandben, biztosan azonnal felvásárolta volna az egész kollekciót. Érett, kifinomult, nőies eleganciából viszont Charlie Brown napernyős és Annah Stretton hosszú szoknyás modelljei mutattak példát, a Salasai manökenjéből kiindulva viszont az ember azt gondolná, hogy a férfiak meglehetősen ijesztőek lehetnek Új-Zélandon.

Style Awards

Csütörtökön volt az MTV videóklipes gálája, előző este New Yorkban pedig Style Awardsot tartottak, hogy legyen elég díjkiosztó a héten. Az itt díjat átadni megjelent celebek közül Katie Holmes ragyogott a legszebben, aki pont most döntött úgy, hogy miután házasságából kiszállt, be fog szállni helyette a divatiparba. Jelen volt a Style Awardson Nicole Richie is, aki egy olyan ruhából villantott mellprofilt a díjátadó színpadán, amelynek eredetijét Demi Moore viselte a Tisztességtelen ajánlatban, és pont szintén ezen a héten Kim Kardashian is elővette. De jelen volt még Amy Adams színésznő és Iman, 57 éves szupermodell is, aki ugyebár David Bowie felesége.

VFNO

De a Style Awards celebfelhozatala még semmi nem volt ahhoz a tumultushoz képest, ami a Vogue Fashion’s Night Out kedvéért összejött egy nappal később, azaz csütörtökön. A New Yorkon kívül a világ több divatfővárosában pár éve minden szeptember első csütörtökén megrendezett eseményen ezúttal is megnyíltak a luxusüzletek a hétköznapi halandók előtt, akiket olyan celebek csalogattak a boltokba, mint a bögyös-hosszúcombú Alessandra Ambrosio és modellkollégái, a fent már említett Kim Kardashian, a divatveteránnak számító Sarah Jessica Parker, vagy pár metroszexuális hímceleb, például Kellan Lutz színész, illetve Ryan Lochte úszó. És természetesen jelen volt Anna Wintour is, a Vogue főszerkesztőasszonya, aki a Glee című sorozatból ismert Darren Chrisszel trónolt a rendezvény felett. Mellesleg Chris énekelte az est hivatalos slágerét is, Madonna Dress You Up című számának feldolgozását.

New York-i divathét

Melyik volt a legjobb?

Aztán pénteken megkezdődött a New York-London-Milánó-Párizs menetrendű divathétszezon első állomása, azaz a New York-i divathét. Innen is a legszexisebb ruhákat, a leghíresebb tervezőket és a legőrültebb kreációkat válogattuk ki, minden bizonnyal az utóbbiak közé számítanak Juan Carlos Obando agymenései. A tervező modellek helyett állatfejű próbababákon mutatta be ruháit. De bizonyos Lisa Perry hatvanas éveket idéző szerelései szerintünk olyan nagyágyúkat is lenyomtak New Yorkban, mint Helmut Lang vagy Tommy Hilfiger - úgy látszik, a retro még mindig tud friss és szórakoztató lenni. Persze jobban teszi, ha nem ránk hallgat, hanem végiglapozza a fotóösszeállítást, és saját szemével győződik meg arról, hogyan indult be az őszi divatszezon az elmúlt héten. Az események közül kedvencet is választhat, arra szavazzon, ahol a legjobb ruhákat látta, ahol a legszívesebben ott lett volna személyesen is!