Vannak celebnők, akiknek elegük lett a hosszú hajból. Összegyűjtöttük a leglátványosabb változásokat: galériánkban megnézheti Miley Cyrust, Halle Berryt, illetve számos egyéb híres és kevésbé híres celebritást.

A pixie cropot Vidal Sassoonnak köszönheti az emberiség, ő volt az, aki pár laza mozdulattal megszabadította Mia Farrow fejét a hajától, és egyben új divatot teremtett. Azóta a frizura időnként betör a divatba, gondoljunk csak arra, hány nő cipelte Victoria Beckham fotóját a fodrászához világszerte.

Az alapvetően rövid változat mellett megjelentek egy idő után a félhosszú variációk is, Emma Watson 2010-ben váltott át hosszúról a rövidebbre. Miley Cyrus pedig több lépésben érte el a kívánt formát. Első ízben júliusban vágatott le egy darabot a hajából, majd november végén úgy döntött, Britney Spears babérjaira hajt, és egészen elképesztő frizkóval távozott a fodrászától. Nem tudjuk, ő mit gondol az új hajzatáról, de talán ezt a vonalat nem kéne erőltetnie. Ellentétben Halle Berryvel, aki a Felhőatlasz premierjén jelent meg új hajjal, de mostanában inkább azzal kerül a címlapokra, hogy az exe meg a mostani pasija jól elverték egymást. Berry viszont bármilyen hajat csináltat magának, az jól áll neki, úgyhogy beszéljünk inkább erről.

Anne Hathaway nem a szépségének fokozása érdekében váltott frizurát, egy szerep kedvéért tette meg. A színésznő a Nyomorultakra készült, és a hajvágás mellett egy drasztikus fogyókúrára is rávette magát, vagy a producerek őt. (És bár korábban azt nyilatkozta, nem lesz ideje az esküvőjét megszervezni, ezért csak jövőre megy férjhez, októberben mégiscsak az oltár elé állt, meglehetősen menyasszonyiatlanul tépett séróval.)

Michelle Williams, aki a Dawson és a haverok című filmben először hosszabb hajjal tűnt fel (egyébként pedig a 2008-ban meghalt Heath Ledger ex-csaja, és mostanában szellemként érvényesül), azóta viszont rövidre váltott. Megérte: az egyik legjobb Marilyn Monroe-imitátor, és annyira hasonlított a színésznőre a róla forgatott filmben, hogy néha ő sem tudta, ki is ő valójában. Egyébként pedig teljesen mindegy, hogy rövid-e a haja, vagy hosszú, így is, úgy is jól néz ki.

Ginnifer Goodwin azon túl, hogy megmutatta, hogyan lehet a pixie cropot a saját személyiségünknek megfelelően átalakítani, játszott néhány televíziós sorozatban, illetve feltűnt, mint Hófehérke. Ahol túl sokat szintén nem csinált, csak hozzáment a herceghez, és szült neki egy gyereket.

Portia De Rossit az Ally McBeal című sorozatból ismerhetjük, és számos férfiszívet összetört, mikor kiderült, hogy igazából leszbikus, annyira, hogy felvette élettársa nevét, így 2010 óta a megszólítása Portia Lee James DeGeneres. Mostanában nem sokat hallani róla, időnként bimbótapaszt villant, illetve új hajviseletével egyre inkább hasonlít a csajára.

Galériánkban Evan Rachel Wood is szerepel – ha tétováznának, ki is ő: Marilyn Manson ex-mennyaszonya. Néha kiverik a fogát, nem tesz különbséget a férfi és a női nem közt, de eleinte félt csajokkal randizni, aztán a lázadás jegyében kifúratta az orrát, amit videón meg is örökítettek az utókornak, illetve a dekoltázsát mutogatja, amikor csak teheti.

Kylie Minogue húga, aki 2007 óta nem adott ki lemezt, április óta pedig egyedülálló anya, és évekig zsűrizett az X-faktorban, ahol össze is jött Simon Cowellel, gyakran változtatja frizuráját. 2011-ben a Who magazin Ausztrália legszebb nőjének választotta az énekesnőt.