Na, túl vagyunk az ünnepeken, kezdődik a báli, azaz díjátadói szezon. Az első menet tegnap már meg is volt: a People’s Choice Awards nevű díjkiosztón Los Angelesben a CBS tévétársaság jutalmazta azokat, akikre nézőik közül a legtöbben szavaztak. Ha a gálán látott szerelésekből szabad következtetéseket levonni a jövőre nézve, akkor valószínűleg elég kemény lesz 2013-ban az estélyik évadja, mert a nők legtöbbje meglehetősen szemfájdító ruhában érkezett. Képgalériánkat elnézve úgy fogja érezni, hogy borzalmasan messze van még az a február 24-i Oscar-kiosztó, ami nagyjából a díjszezon végét jelenti. Hát, lássunk neki.

A híresebbje még csak-csak

Ha nem kattintott volna azonnal a képgalériára, akkor most szólunk: a fotókat próbáltuk durvasági sorrendbe állítani. Azaz az elején még az egész jók vannak, és a végére tettük azokat, amiket bizarrnak, ízléstelennek vagy egyenesen rondának találtunk. Érdekes módon ez a sorrend többé-kevésbé egybeesik a hírességi sorrenddel, a nagy nevek nem néznek ki annyira rosszul, kevésbé híres kollégáik némelyike viszont olyan, mintha a legkínosabb évvégi partik valamelyikéről szalasztották volna őket.

Taylor Swift fehér, jól kivágott Ralph Laurenjétől például mindenki el volt ájulva, de lehet, hogy csak a többiek szereléséhez képest tűnt olyan szenzációsan ízlésesnek, hogy már megint fehérben van. Nem volt rossz a Glee-ben játszó, aranytorkú Lea Michele miniruhája sem, bár nagyon kell szeretni a pinket ahhoz, hogy ezt az Elie Saab ruhát tetszetősnek találjuk. Valószínűleg sokakat szintén a színe miatt fog riasztani Chloe Moretz kanárisárga, virágos minije Simone Rochától.

A nyaralásból frissen visszatért Naomi Watts is roppant elegáns volt egy fekete-arany Alexander McQueenben, még ha ezek a nyakbaakasztós fazonok néha egészen partedliszerűek is tudnak lenni. Ugyanezt a színkombinációt választotta Heidi Klum, ő is ritkán fog mellé. Most Julien McDonaldtól vett fel egy féloldalasan nyakba csavarodó estélyit. Még furcsább minták és kivágások voltak azonban Emma Watson ruháján, amit Peter Pilotto tervezett. Vagy öreges és konzervatív lett az ízlésünk, vagy tényleg nem áll jól az egykori Hermione Grangernek ez a ruha  − szerintünk nézett már ki ennél ezerszer jobban is.

Katy Perry egy kellemesen és virágosan bajorparasztasszonyos ruhában nyomta a Valentino jóvoltából, Jennifer Aniston Dior bőrszoknyában feszített, Alicia Keys pedig műlovarnő-jelmezben adott elő, kb. olyanban, mint amilyenben Taylor Swift az EMA-n. Christina Aguilerától meg már nem is várja el senki, hogy jól nézzen ki.

Na de a többiek

A futottak még kategóriában a leghíresebb Paris Hilton volt, ő egy rikitózöld alaptónusú, de bilikék, rajzolt masnikkal díszített ruhában pózolt iszonyú idétlenül River Viiperi mellett. A ruha tervezője Mary Katrantzou.

A második évad megtekintése után a cikkszerzőnek sajnos különben sem szimpatikus az agyonhájpolt, de igazából indokolatlan-megmagyarázatlan csavarokra és eltúlzott színészi játékra építő Homeland című sorozat, így különösen idegesítő lehet, hogy ezen a díjkiosztón is ott volt valaki a szereplők közül, méghozzá az anyát játszó (és a fiatal Terri Hatcherre emlékeztető) Morena Baccarin. Ő csupafehérben volt − a felsőrész még teljesen rendben van, de a nadrágszoknya kb. ugyanolyan kínos, mint a terroristás kémsorozat logikátlanságai és iszlámellenes előítéletei.

Bevalljuk, fogalmunk nincs, kicsoda Mayra Veronica (állítólag énekes és modell), viszont neki jár Az Este Jessica Rabbitje-díj. Nézze meg a fotót alább vagy teljes egészében a képösszeállításban, és valószínűleg ön is egyet fog érteni. A People’s Choice legbizarrabb cipőjét egy 15 éves tinilányon láttuk, egy másik kváziismeretlen színésznő valamiért a korai ’90-es évekből öltözött fel, míg egy további ZS-listás hölgy Paris Hiltonnal öltözött össze mindenki legnagyobb pechjére, legalábbis ami a szerencsétlen színkombinációt illeti. És tanulságként még azt is levonhatjuk, hogy egy férfinak borzasztó nehéz összeegyeztetni a hosszú, kiengedett hajat az öltönnyel: a Maroon 5 gitárosának sem sikerült.