Internet nélkül szar az élet, a jelek szerint pedig a Facebook hiányozna nekünk legjobban, ha elvinné a cica a routert. Az oldalt ugyanis havonta 1,1 milliárd ember használja, amivel a népszerűségi lista legelején áll. Fogalmunk sincs, ki lehet az a 25 millió ember, aki a MySpace-en nyomul.

Nehéz általános következtetéseket levonni arról, mit csinál a világ az interneten – azon kívül, hogy macskáknak hódol –, de a Buzzfeed most összeállított egy elég hosszú listát arról, melyik oldalakon tevékeny a legtöbb felhasználó.

Az egy dolog, hogy a Facebookot havonta 1,1 milliárd ember használja, ami a mezőnyben rekord, de nem annyira messze marad le tőle a YouTube, a maga egymilliárdos bázisával. Összehasonlításképpen: a MySpace-en 25 millió felhasználó lézeng, ami pillanatnyilag arra elég, hogy a Spotifyt verje, nem olyan sokkal. A felsorolásban a legnépszerűbb közösségi médiaoldalakat és alkalmazásokat találja; rangsorukat a hivatalos látogatottsági adatok alapján állították össze, ami egyes esetekben csalóka is lehet (a Buzzfeed szerint például lehetetlen, hogy a Google+ ennyi felhasználót tömörítsen).

Galériánkban megnézheti, mit csinál a világ az interneten. De ha arra kíváncsi, hogyan használjuk az okostelefonunkat, vagy mit fotózunk az Instagramon, kíváncsisága korábbi cikkeinkkel kielégíttetik.