Öregedésre képtelen modellek, futurisztikus ruhák, kificcenő óriásdekoltázsok jellemezték az idei CFDA-gálát New Yorkban. Azért kijutott egy kupac ízléstelenség is: az Olsen-testvérek olyan papucsot terveztek, amit nagyanyáink se vennének fel.

New Yorkban merész és különleges ruhákban parádéztak a celebek az idén is megrendezett CFDA Fashion Awards divat-díjátadón (a CFDA egyébként az Amerikai Divattervezők Tanácsának angol rövidítése). A gála és a farvizén megpörgetett partik megint tömve voltak olyan celebekkel, mint Nicole Richie, Karolína Kurková, Linda Evangelista, Sofia Vergara és még sorolhatnánk. Az alábbi galériában úgyis megnézheti, ki volt a legmenőbb.

Ami először megdöbbentett minket, az Linda Evangelista volt, aki egyszerűen képtelen haladni a korral, már ha az öregedést nézzük. A 48 éves egykori sztármodell most egy fekete Stendahl Minaudiere ruhát viselt, pluszban egy fekete, hálósnak tűnő kézitáskával dobta fel a szettet. A puritán cucc fokozta a fent említetteket: ezzel a bőrrel hogy a fenébe lehet valaki mindössze 48?

Erin Wassont kivételesen a ruhája miatt érdemes kiemelni: az amerikai modell a futurisztikus vonalat választotta. A konvex és konkáv idomokból összerakott, az illesztéseknél belátást engedő hosszú ruha olyan hatást kelt, mintha rányomtatták volna Wassonra. A mostmár randira való öltözködési tanácsokat is osztogató Nicole Richie viszont nem ugrott fejest a modern-absztrakt vonalba, egy aranyszínű, némileg giccsesnek tűnő darabot öltött magára. A melle vonalán túl az is látszott, hogy az anorexia szélén billeg, de talán még épphogy egészségesnek látszik vékony alakjával.

Aztán ott vannak azok, akik adottságaik miatt nem tudnak hibázni. Sofia Vergarának elég egy csöcsvillantós ruhát magára kapnia, máris alig érdekel valakit a többi cicoma. Az eredetileg szőke, de a Modern család miatt barnított hajú színésznő most is kidobta a dekoltázst egy hosszú smaragdzöld ruhában, amit egy passzoló monumentális nyaklánccal toldott meg. Persze, hogy nálunk Ireland Baldwin viszi a prímet, házikedvencünk ezúttal vörösben mutatta meg a melle körvonalát. A mostanság kissé narancsbőrös Alessandra Ambrosio se képes hibázni, a teljes hátát villantotta modern szabású fehér ruhájában. Karlie Kloss mélyen dekoltált latexcucca mellett pedig érdekes még az új frizurája is, dehát neki mindegy is, min változtat.

Az Olsen-testvérekről is meg kell emlékeznünk: Elizabeth és nővére, Mary-Kate fekete göncben parádéztak, galériánkban látható is, hogy utóbbi úgy libben be, ahogy egy vetési varjú (szebben: holló) ereszkedik le egy kisalföldi gabonatáblára. De még talán ez sem nevezhető esztétikai háborús bűnnek. Azonban Olsenék követték el Lily Aldridge papucsát, ami viszont az. Nekünk egyből Peggy Bundy jutott eszünkbe, akire a Rém rendes család készítői hasonlóan sárkányos ruhadarabokat adtak, mint az alapesetben csinos és szép Aldridge-re.

És a győztesek:

Az Év Férfiruha-tervezője: Thom Browne.
Az Év Nőiruha-tervezője: Jack McCollough és Lazaro Hernandez a Proenza Schoulertől.
Az Év Kiegészítő-tervezője: Phillip Lim (a 3.1 Phillip Limért).
Kiegészítő-tervezői Swarovski-díj: Panela Love.
Férfitervezői Swarovski-díj: A Public Schoolból Dao-Yi Chow és Maxwell Osborne.
Nőitervezői Swarovski-díj: Max Osterweis és Erin Beatty a SUNO-tól.
Az Alapító Díja Eleanor Lambert Tiszteletére: Oscar de la Renta.
Nemzetközi Díj: Riccardo Tisci.
Médiadíj Eugenia Sheppard Tiszteletére: Tim Blanks.
Az Igazgatótanács Elismerése: Colleen Atwood.
Geoffrey Beene Életműdíj: Vera Wang.

Forrás: E! Online.