A héten Velencében tobzódik a világ filmes művészeinek jó része, most van ugyanis a 70. Velencei Filmfesztivál. Ebben a heti trendben egyrészt az eseményre érkezett legnagyobb sztárok ruháit mutatjuk, másrészt azonban körülnézünk, milyen öltözékekkel próbálják felhívni magukra a figyelmet a kevésbé híres hölgyek. Nem túl meglepő, hogy megint van közöttük olyan, aki a villantást választotta, más azonban mert hagyatkozni természetes szépségére.

Sandra Bullock

Az esemény legnagyobb női sztárja kétségtelenül Sandra Bullock volt, akinek megvolt az a privilégiuma, hogy minden idők legelegánsabb kiegészítőjével vonulhatott végig a vörös szőnyegen kétszer is: George Clooney-val. Első megjelenését követően azonnal feltűnt, hogy mennyit fogyott az Oscar-díjas színésznő: vörös J Mendel-ruhájából szinte csak csontok látszottak ki. A nagyításban érdemes megnézni a cipőjét is, nagyon érdekes, béklyószerűen széles pánt van a bokája körül, ezt Roger Viviers tervezte. A fotóösszeállításban egy másik szettet is mutatunk Bullcoktól, ez meglepő módon egy viszonylag régi trendet vesz elő, amikor már majdnem megfeledkeztünk róla, a colour blockingról van szó. A rózsaszín-zöld-narancssárga ruhát Alex Perrytől választotta a színésznő.

Carey Mulligan

De nemcsak Sandra Bullock híve még mindig a pár évvel ezelőtti trendeknek: Carey Mulligan pár szezonnal ezelőtt igazán ötletesnek is számított volna ezzel a fehér galléros Miu Miu-ruhával, de most már annyian ellőtték ezt a poént, hogy már csak szimplán elegáns vele (bezzeg a szintén feketébe öltöző Dakota Fanning mennyivel merészebb volt!). Hozzá kell tenni, hogy Mulligan nem véletlenül választotta ezt a márkát: a fotó a Miu Miu eseményén készült róla. Meglepő mondjuk, hogy a szigorúan fekete-fehér ruhához milyen vicces napszemüveget választott A nagy Gatsby sztárja, kicsit olyan, mintha hirtelen kérte volna kölcsön valaki mástól.

Freida Pinto

A gyönyörű Freida Pinto is jelen volt ugyanezen a Miu Miu-eseményen, és természetesen ő is Miu Miuban volt, egy olyan színben, ami pár évvel ezelőtt nagyon menő volt, most már azonban kicsit uncsinak számít. Különösen fura ez a narancssárga a hasonló színű háttérrel, de kit érdekel a háttér, amikor egy kis diszkrét dekoltázst is mutat a Gettó milliomosban megismert indiai színésznő.

Golshifteh Farahani

És most a nagy sztárok után következzen három olyan hölgy, akik kevésbé híresek, és valószínűleg remélik, hogy a Velencei Filmfesztivál során kicsit felfigyel rájuk a nemzetközi közönség. Golshifteh Farahani egy iráni színésznő, és a fesztivál zsűrijének is tagja. Természetesen nem hiányozhatott a megnyitó vörös szőnyegéről, ahol Farahani egy klasszikus vonalú fekete ruhában jelent meg, visszafogott, de gyönyörű sminkkel, lelógó arany fülbevalóval. Reméljük, fogunk még találkozni vele.

Chiara Ferragni

És akkor végre valaki, aki belenyúlt az aktuális estélyi-trendekbe, és egy olyasmi áttetsző felsőt vett fel, mint amiből például a hasonló nevű Ciara villantott mellszélt a Video Music Awardson. Persze nem véletlen, hogy ő ennyire képben van, a hölgy saját divatblogjával lett híres Olaszország-szerte, és néha modellkedik is, miközben egyébként a jogi egyetemet végzi Milánóban. A merész felsőrészhez egy több rétegből álló fekete alj tartozik, ami úgy mini, hogy közben a földig is ér. Hát így öltözködnek a milánói jogászlányok (ha áthívják őket egy nemzetközi filmfesztiválra).

Natasha Borges

Ki volt a legszebb?

És a végére tartogattuk azt, aki a legtöbbet mutatott a vörös szőnyegen, igaz, lehet, hogy nem direkt, bár ezzel a szinte derékig felsliccelt ruhával a hölgy nem igazán számíthatott másra, mint arra, hogy a bugyiját fogják fotózni a paparazzók. Persze ez meg is történt, így aztán Natasha Borges színésznőnek sikerült belekerülnie a hírekbe annak ellenére, hogy távolról sem számít a legnagyobb sztárok közé a Velencei Filmfesztiválon. Mellesleg egész érdekes ez a kívül sárga, belül lila színkombináció, szeretjük Borges kossal díszített arany övcsatját is, és figyelemre méltó a szegecsekkel kivarrt, összeillő cipő és retikül is. Hát ha Natasha Borgesnek az volt a célja a ruházatával, hogy végre felfigyeljenek rá, akkor a célt elérte, gratulálunk neki. De ettől még nem biztos, hogy szavazó kedvű olvasóink őt fogják a fesztivál legszebbjének választani: ha végiglapozta a képeket, kérjük, kattintson ön is, mondja meg, ki lett a kedvence a hat közül!