Megvolt a 2013-as Ms Senior America szépségverseny döntője, azaz megválaszották az USA legszebb 60 feletti nőjét. Az eseményt a fotók és videók alapján fel lehet fogni a sztereotípiák elleni jópofa küzdelemként, de némi indokolatlan rosszindulattal a szépségversenyek paródiájaként is. Az mindenesetre biztos, hogy ha még nem látott ilyet, akkor érdemes megnézni, miről van szó.

Mint tudjuk, a szépség belülről fakad, mindenki szép, mindenki értékes, mindenki sztár, ezért mindenkinek van külön szépségversenye, hogy ne csak a szokásos szabályos arcú, nagy mellű, magas, vékony derekú fiatal nők nyerjenek. Van külön szépségverseny melegektől a ducikon keresztül a gyerekekig mindenkinek, az utóbbin még a dagi Alana Thompson is szépségkirálynő lehet, sőt, Honey Boo Boo néven sztárrá teheti egész családját. Úgyhogy ha a gyerekeknek van szépségverseny, akkor kell, hogy legyen az idősebbeknek is.

A Ms Senior America nevű versenyre csak 60 felettiek jelentkezhetnek, és a fürdőruhás kör hiányát leszámítva minden úgy működik, mint a szokásos szépségversenyeken. Azaz az egyes államokban vannak elődöntők, aztán az államok szépeit egy döntőn mérik össze egymással. Kalifornia állam szépségkirálynője megválasztásának pillanatát például az alábbi videó örökíti meg.

A döntőt New Jerseyben tartották a múlt héten, és mindenki felvonult egy-egy elegáns estélyiben, plusz bemutatók is voltak, ahol mindenki megmutathatta a tehetségét, mivel, ahogy már említettük, a külső önmagában nem elegendő a szépséghez. A legtöbben énekeltek, igaz, az egyik hölgy egy operaáriát adott elő, de volt, aki elszavalt egy verset. A hölgy, aki végülis megnyerte a versenyt, szintén énekelt, mivel anno profi énekesnő volt: karrierje csúcsán a Charlie Daniels Bandnek vokálozott. 30 éve van férjnél, három gyereke van és öt unokája, és most már egy Ms Senior America 2013 szépségkirálynői címe is. Amerika legszebb 60 feletti nőjét egyébként Carolyn Corlew-nak hívják, és csak nemrég töltötte be az induláshoz szükséges korhatárt: 61 éves.