A múlt hétvégén kezdődött, egész héten zajlott és vasárnap este ér véget a Római Filmfesztivál, ahol őszintén szólva nem volt akkora celebforgalom, mint ami Cannes-ban vagy Velencében szokott lenni a hasonló eseményen, de azért pár világsztár csak megfordult az örök városban a múlt héten. Érdekes módon mintha csak pont nekik nem szóltak volna a dress code-ról: rengetegen voltak olyan fekete átlátszó ruhában, amin átlátszott a viselő bugyija, csak pont ők nem. Megmutatjuk a filmfesztivál három legszebb és leghíresebb A-listás színésznőjét, aztán pedig három szabadon választott hölgyet a kevésbé ismert bugyivillantók közül. Ön szerint ki nézett ki a legjobban? Ez a heti trend, ami azt jelenti, hogy van rengeteg fotónk meg egy szavazógépünk a poszt alján. Nézzük!

Scarlett Johansson

Ha már Olaszországban volt, igazán olaszos ruhát választott magának Scarlett Johansson erre a fesztiválra, illetve azon belül a vörös szőnyeges eseményre. Ugyanabból a Dolce & Gabbana-kollekcióból választott, amiből a múlt héten Lady Gaga vett fel egy másik darabot. Az énekesnő akkor vénuszos volt, Johansson most viszont egy érmés miniben díváskodott Joaquin Phoenix oldalán, remekül is állt neki ez a fehér alapon színes mintás ruha, bár ez nem túl meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy neki gyakorlatilag minden jól áll. A biztonság kedvéért azért Jimmy Choo-tól választott tűsarkút ehhez a szetthez, a haját copfba fogta, hogy fülbevalója jobban érvényesüljön, és a vörös rúzson kívül nem viselt hangsúlyos sminket. Johansson egyébként Spike Jonze Her című sci-fije miatt volt jelen a fesztiválon húzónévként, annak ellenére, hogy a filmben csak a hangja szerepel. Nézze meg őt jobban a fotóösszeállításban, mindenkiről több képünk is van!

Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence természetesen az Éhezők viadala-sorozat új részét promózgatta a Római Filmfesztiválon, tette mindezt frissen rövidre vágott hajával és egy olyan ruhával, amiből egy kicsit több látszott ki, mint amit tőle megszoktunk. De most nem megint azt a ruhát mutatjuk, és nem is azt, amiből később Párizsban villantott, hanem egy harmadikat, amit Lawrence a vörös szőnyeges bevonuláskor viselt. Ezt a Dior couture-kollekciójából választotta, és az egyébként meglehetősen egyszerű estélyi különlegessége, hogy elöl, térdtájékon van rajta egy teljesen váratlan, strasszból kivarrt, kör alakú dísz. Hogy miért pont ott, és hogy miért pont ekkorában, annak megfejtése valószínűleg önre van bízva.

Rooney Mara

Rooney Mara a svéd krimisorozat amerikai verziójában játssza a tetovált lányt, de most Scarlett Johanssonnal szemben neki a teste is szerepel a Her című filmben, ezért ő szintén ott volt Rómában a vörös szőnyegen. Érdekes módon ő mintha érezte volna a hely előszelét, mert ő is átlátszó felsőben volt, csak nem feketében, hanem fehérben, és nem bugyit villantott alóla, hanem miniruhát. A kissé bizarr összeállításért a Balenciaga felelős, Mara nem is visel hozzá semmi hangsúlyos kiegészítőt, Brian Atwood-szandálja is szinte észrevehetetlen.

Sara Brajovic

A szexi-villantós ruhákat, csakúgy, mint a nyár végén Velencében, most Rómában is a kevésbé híres hölgyek merték csak bevállalni, ráadásul mintha összebeszéltek volna: mindannyian fekete átlátszóban voltak, amin átsejlett az alatta viselt, szintén fekete alsónemű. Úgy látszik, ez 2013. egyik fő trendje, amit Sara Brajovicnak végképp elhihetünk, hiszen egy Párizsban és Svájcban felnőtt divatbloggerről van szó. Neki aztán tudnia kell, hogy mi a menő, ráadásul szerencséjére meg is van ahhoz az alakja, hogy ilyen szereléseket hordjon – persze modellkedik is. Nem véletlen, hogy a Vanity Fair által rendezett esten jelent meg ő, amit egyébként a Dallas Buyers Club című film tiszteletére rendeztek meg.

Karmen Pedaru

Szintén a Vanity Fair által szervezett eseményen vett részt Karmen Pedaru is, aki szintén modell. Ő annyira komolyan vette a feketébe öltözést, hogy még gyanúsan rövid körmét is feketére lakkozta. Az ő ruhája is csak a legfontosabb helyeken átlátszatlan, illetve néha még ott sem, hiszen a bugyiját világosan ki lehet venni a fekete csipke alatt. Mindenesetre jópofa, hogy ilyen bő, könyök alá érő a ruha ujja, és a retikül és a magassarkú remekül passzol ebbe az összeállításba.

Hongdzsie Ni

Ki nézett ki a legjobban?

És a hatodiknak egy Sanghajban született hölgyet mutatunk, aki szintén modellkedett, de Rómába már mint színésznő kapott meghívást, hiszen filmje, a Blue Sky Bones szerepel a filmfesztivál hivatalos programjában. Hongdzsie Ni természetesen ennek a filmnek a vetítése előtt vonult végig a vörös szőnyegen, és ő is fekete csipkén keresztül villantott bugyit – feltételezzük, hogy a fotósok vakui mellett ezek az anyagok jobban átlátszanak, mint normális fényben. A fekete, virágmintás csipkéből készült ruhát bizonyos helyeken apró, színes cseresznyevirágok díszítik, de azért pont úgy, hogy a bugyi meg a melltartó is rendesen látszódjon. A meglehetősen bevállalós ruha mellé a színésznő hollófekete haja decens kontyba volt összefogva, és az ő fülbevalójára is szeretnénk felhívni a figyelmet: a virágminta az ékszereken folytatódik! Ha végigkattintgatta a fotóösszeállítást, és úgy érzi, lett egy kedvence a hat hölgy közül, klikkeljen egyet az adott nő neve mellé a szavazógépben! Ki nézett ki a legjobban a Római Filmfesztiválon?