Újra felvirradt a testszőrzetek kora, legalábbis erre utalnak a jelek. A Hairy Legs nevű lábszőrt fotózó nőkből álló csoport csak egy a bizonyítékok közül.

Új stílus terjed az interneten: nők, akik büszkék a szőrükre. Néhány éve megfigyelhető, hogy különböző testtájakon, ahol az elmúlt évtizedben a kopaszság volt a trend, most megjelentek a szőrszálak. Ezt a divathullámot lovagolta most meg a Hairy Legs, vagyis Szőrös Lábak csoport, nem is akárhogy. Büszkén, szőrösen fotózzák magukat és versenyeznek, kinek a legdúsabb. Ez a csoport azoknak a nőknek szól, akiknek elegük lett a szőrtelenítés örökös, nyűgös körforgásából. A csoport tagjai számára nincs több fájdalmas gyanta, vagy irritáló borotva, minden történjen csak úgy, ahogy a természet akarja. Fényképeket osztanak meg a lábaikról, és mindenki elmondja, hogy éli meg ezt a változást. Van, akinek időbe telt hogy magabiztosnak érezze magát, de van, aki számára ez az őszinteség, a természetesség kiteljesedése. Az üzenetük, miszerint mindenki a társadalmi konvenciók fölött inkább saját magának feleljen meg persze egyértelműen pozitív, mégis, a látványt még szoknunk kell. Bár egy kicsit túlzásnak érezzük, de ki tudja, talán ez a jövő? Nézze meg, mik azok a jelek amik arra utalnak, a szőr újra életünk részévé fog válni.

Női sztárok jelennek meg nyílvánosság előtt, borotválatlanul

A legmegdöbbentőbb Mo'Nique, az Oscar díjas színésznő, aki vagy sose borotválta a lábát, vagy csak azóta nem teszi hogy híres. Mindenesetre baromi szőrös, és a legkevésbé sem szégyelli. 

Az ő lábai után Alyssa Milano és Adriana Lima karját, vagy Alicia Keys dekoltázsát már alig vesszük észre.

A nélkül viszont nem mehetünk el szó nélkül hogy az 55 évesen is spárgázó, és minden divathullámban élen járó Madonna is jónak látta, ha megmutatja szőrös hónalját a világnak. 

Az intim részleg

Mi már 2011-ben megmondtuk, szépen lassan visszakúszik a szőr oda, ahova teremtetett. És bár ez a divathullám nem söpört végig olyan iramban a világon mint vártuk, de most, 2014-ben talán révbe érhetünk. Gwyneth Paltrow elmondta, ő bizony közelebb áll az őserdőhöz, mint a brazil stílushoz, Kate Moss pedig az év elején megmutatta,  rejteget valamit odalenn a csupasz valóság elkendőzésére. És amit ők csinálnak, az ugye előbb utóbb trend lesz.

A férfiak győzelme a csupasz csigák fölött

Na ez az a pont, ahol mi egyértelműen kiállunk egy kis szőrzetért. A férfiak nagy részének jól áll a borosta, túl vagyunk már a kilencvenes évek mindig tökéletesen simára borotvált zselézett hajú szépfiúin. És most, hogy a modell világ is kezd alkalmazkodni a valósághoz, talán végleg visszatér a férfias férfiak kora.