Kezdjük azt hinni, a playmate-eknek dress code könyvük van, amelyik előírja, hogy nyilvános eseményen 57 centiméteres sugarú körben kivágott dekoltázsuk legyen, csizmájuk sarka legalább 12, a szára 46 centiméter magas legyen. Heti trend összeállításunkba elegáns ruhában feltűnt magyar celebeket válogattunk. Döntse el, Horváth Éva, Laky Zsuzsa, Sári Éva, Metzker Viktória vagy esetleg Erdőhegyi Brigitta néz-e ki jobban.

Két héttel ezelőtt a nemzetközi celebmezőny kis fekete ruháit elemeztük ki, és a versenyben önök szerint ismét Kate Beckingsale bizonyult a legjobbnak. Örülünk a színésznő sikereinek a magyar olvasók körében, de izgalmasabbnak tartjuk, ha a magyar celebek petit noirjára szavaznak önök. Ezen a héten a Corinthia Hotelben rendezett két eseményen megjelent celebnőket vegyesen szerepeltetjük a válogatásunkban, akik az ünnepek előtt megmutatták, hogyan viseljünk, vagy hogyan ne alkalmi ruhát. Előtte azonban kihirdetjük a múlt heti győzteseket. Ahogyan számítottunk rá, az önök szavazatai szerint a Danubius parton megjelent hazai starletek közül Zimány Linda és Dobrády Ákos nézett ki a legjobban, akiket közös képre sorolt a vak véletlen.

Horváth Éva az egyenlítőnél élvezné az ékszerbemutatót

Horváth Éva volt szépségkirálynőnek irigylésreméltóan nagy ruhatára van, időt, energiát nem kímélve szinte válogatás nélkül minden celebeseményen megjelenik, de kétszer ugyanazt a szettet még nem látta rajta a bulvársajtó. El tudjuk képzelni, ha egzotikus utazásra indul repülővel, néhány nappal korábban útnak indul a ruháival a célállomás felé egy kisteherautó, hogy körülbelül egy időben érkezzenek meg. Lehet, hogy a képen látható összeállítást az egyenlítőhöz közelebb rendezett ékszerbemutatóra tervezte eredetileg az exkirálynő. A kövekkel díszített, nyitott szandál legalábbis nem a száraz kontinentális éghajlatra a legalkalmasabb karácsony táján. A cukorrózsaszín ruha anyagát és nagyvonalú dekoltázsát tekintve is hasonló elvágyódást érzékelhetünk.

Laky Zsuzsa a divattankönyvből

Egészen különös élmény ezekben a napokban Laky Zsuzsa mindössze négy-négy pántból álló cipőviseletét elemezni. Európa egykori szépe vérkeringése csodálatos lehet, vagy pedig a tibeti szerzetesek hőfejlesztési technikájában jártas. A volt szépségkirálynő teljesen egyszerű, kis fekete ruhát vett fel az év legtalányosabb ékszerbemutatójára, a Baraka rendezvényére. Ahogyan a divattankönyvek egy része is arról értekezik, a látványos ékszerek teljesen egyszerű, kis fekete ruhák kiegészítőjeként mutatnak a legjobban. Laky Zsuzsa egyébként remek mondatokkal gazdagította az eseményről szóló beszámolót. Mint elmondta, szerinte túlspilázzák az emberek ezt a „világválság ügyet.” Szerinte a vásárlóknak van pénzük, nem igaz, hogy a magyar ember szegény.

Sári Éva rugalmasan értelmezi a dress code-ot

Az egykor nagyreményű Splash duó énekesnője a Baraka meghívójában szereplő dress code-ot (amelyik szerint az elegáns megjelenés az előírás) nem hagyományosan értelmezte, véleménye szerint egy farmer is lehet elegáns. Selyemblúza a vörös és a fukszia között állt félúton, de a képen inkább vörösnek tűnik. Sári Éva egyébként nemrég festette sötétebbre a haját, és a részletekre ügyelve a szemöldökét is barnára festette. Mint azt az eseményen elmondta, az ékszereken különösebben nem szokott sokat gondolkozni, a családjában sem szokás ékszerekkel elhalmozni egymást, legutóbb a barátnőiről kapott egy kristály-nyakláncot a születésnapjára. Az énekesnő az új celebmodell-generáció tagja, de azonkívül, hogy partikon megjelenik, igyekszik művészi tevékenységet folytatni. Szülővárosában, Debrecenben színdarabokban játszott, aztán a Viva műsorvezetőjeként, majd a több sebből vérző Társulat című tehetségkutató műsorvezetőjeként láthattuk.

Metzker Viktória szigorú playmate dress code-ja

Kezdjük azt hinni, a playmate-eknek etikai kódexük és komoly dress code könyvük van, amelyet kívülről kell tudniuk, amennyiben megtisztelik őket azzal, hogy bekerülnek az Év Playmate-je választás döntőjébe, pláne, ha meg is nyerik azt. Valószínűleg írásba foglalták, hogy playmate nyilvános eseményen nem jelenhet meg 57 centiméteres sugarú körben kivágott dekoltázs nélkül, ha nadrágot visel, a csizmája sarka legalább 12, a szára 46 centiméter magas legyen, az anyaga lehet szintetikus és bőr is, de legalábbis keltsen lakk-hatást. Amennyiben szoknyát visel a rendezvényen, 23 centiméternél hosszabb ruhadarabban már illetlenség megjelenni az ő pozíciójában. A harisnya anyaga semmiképp ne legyen pamut, a szakítószilárdsága legfeljebb 22 denes legyen, lehet ezenkívül csipke és necc, a többi mintázat kerülendő. Önök szerint Metzker Viktória dress code-követésére melyik válasz vonatkozik: őrületesen megfelel, durván megfelel?

Erdőhegyi Brigitta a szesztilalom idején

Erdőhegyi Brigitta énekesnő az egyetlen ebben az összeállításban, aki nem a Baraka rendezvényén jelent meg, hanem a néhány nappal később, ugyanott rendezett Tous ékszerüzlet megnyitójának alkalmából rendezett fél-celebpartin. Az énekesnő rendszerint úgy öltözik fel, mintha a szesztilalom korából származó divatmagazinokat tekintené etalonnak, és a szesztilalomra is követendő példaként tekint, a médiaeseményeken nem szokott alkoholt fogyasztani. A szőrmegalléros kabátja alatt úgy fest, mintha kombinét viselne, amelyet idő hiányában nem tudott lecserélni utcán viselhető felsőruházatra, de a látszat nem valós, ezt a darabot az énekesnő utcán viselhető felsőruházatnak szánta.