Óriási önbizalommal indultak A Királynő idei jelöltjei

nsz
2009.03.28. 14:03
Hajas László nem érti a szépségversenyen induló lányokat, ám azt sejti, döbbenetes önbizalmuk van. Idén is akadt egy halom olyan jelentkező A Királynő című versenyen, akikről azt feltételezi, nincs otthon tükrük. Nemcsak csúnyák voltak, de kövérek is. A több száz behívott lány közül nem sokára már csak huszonnégyen lesznek versenyben a koronáért.

A mesterfodrász is tagja A Királynő elődöntős zsűrijének, amelyet idén második alkalommal rendeznek meg. A versenyre idén ezernél is több lány pályázott, de a fényképes jelentkezés után csak 800-an jutottak be a csatorna budatétényi aulájába. A produkció célja, hogy megválassza az idei szépségkirálynőt, és persze két udvarhölgyét, akik a Miss World Hungary, Miss Universe Hungary és Miss Earth Hungary címet tarthatják meg egy éven keresztül.

Tükör nélkül

A jelentkezők szelektálása hétfőn kezdődött, de tekintettel a nagy létszámra, még másnap is szűrték a dobogóra vágyókat. "Hétfőn és kedden jöttek be a lányok először, őket a beküldött fényképek alapján hívtuk be. Minden évben vannak olyan jelentkezők, akiknél azt kell feltételeznünk, hogy nincs otthon tükrük. Hihetetlen önbizalommal jelentkeznek egyesek. Nem tudom, ki mondja nekik, hogy gyönyörűek, bár persze az anya mindig szépnek látja a saját gyerekét" - nyilatkozta a Velvetnek Hajas László, aki azt tartja a legfontosabbnak, hogy egy igazi nő nőies legyen. Különös módon a mesterfodrász az itt elhangzottal teljesen ellentmondó nyilatkozatot tett az RTL Klub Fókusz című műsorában. Ott elmondta, az idei mezőny erősebb, mint tavaly, ez azért is lehet szerinte, mert sokan látták, hogy a 2008-as verseny színvonalas volt, és többen bizalmat szavaztak neki.

Pöttyösben a koronáért

Ez Hajas olvasatában annyit tesz, legyen formás, nem a korábbi modelltrendeknek megfelelő botsáska - a jelenlegi válogatáson is ez volt a fő szempont. A jelentkezőknek - akik között volt rengeteg bőrhibás lány is - a második fordulóban már nemcsak a nagylyukú rostán kellett átesnie. Itt már több dologra odafigyelt a zsűri: fontos volt az arc, az alak, a mozgás, de nem volt elhanyagolható a kommunikáció és az összkép sem.

Műszőkétől a félvérig

A megmérettetésen mindenféle szélsőségek előfordultak: a vékonyszemöldökű műszőke lánytól a plusz húszkilós felesleggel küzdő jelentkezőn át a félvér versenyzőig többféle típus is próbálkozott. Úgy tűnik, Hajasnak - azon túl, hogy utólag beszólt az elsőkörös szereplőknek - a kommunikáció volt az egyik legmeghatározóbb tényező a szelektálásnál, legalábbis igen mély nyomot hagyott benne az eredmény. "Az első körből csináltunk egy 90-es körüli mezőnyt, és őket is egymással versenyeztettük. A legjobb 45-50-nel már beszélgettünk is 2-3 percet. Nagyon pozitív volt, hogy a lányok 80%-a jár egyetemre, főiskolára, 95%-uk beszél valami nyelvet. Annyira jó, hogy van már egy ilyen korosztály" - nyugtázta az eredményeket Hajas, aki 180 fokos fordulatot vett a korábbi kritikáját követően.

Az ítészek

A napokban dől el, hogy a második körben részt vett versenyzők közül melyik huszonnégy lány költözhet be a tíznapos felkészítő táborba, ahol arra gyúrhatnak, hogy övék legyen a korona a májusi döntőn. Az elődöntő zsűrije Hajason túl Klinszky Gábor fotóművészből, Aipli Ágnes és Sarnyai Eszter modellekből, Jónás Kata sminkmesterből és az RTL Klub és Magyarország Szépe Kft vezetőiből állt.

A 2008-a megmérettetésen Freire Szilvia kapta meg a koronát, udvarhölgyei pedig Dammak Jázmin és Polgár Krisztina lettek. Az idei győztes egy még meg nem határozott időpontban a Dél-Afrikában, Johannesburgban megrendezésre kerülő világversenyen képviseli majd hazánkat.