Felöltözne úgy, mint VV Éva? Önnek tetszik Rubint Réka? Vagy szívesen venne stílustanácsokat Gáspár Győzőtől? Összeszedtünk kilenc celebet, plusz a Barátok közt egész színészgárdáját, akiket ritkán (vagy soha nem) látunk jól öltözve, ön pedig megszavazhatja, ki a legstílustalanabb közülük!

Nicky Hilton stílusról ír könyvet, ez sarkallta a Huffington Post szerzőit arra, hogy összegyűjtsék azt a 10 embert, akiknek nagyon nem kéne divatról szónokolniuk. Ezek után mi is eljátszottunk a gondolattal, hogy melyik magyar hírességtől lenne a legviccesebb egy megmondókönyv a trendekről, divatról.

Baukó Éva például már a Való Világban megmutatta, hogy a tök egyszerű, úgynevezett „telepi” stílust kedveli, azaz kiteszi mellét és hasát, szűk farmert húz, és minél több strasszos cuccot vesz magára. Tolvai Renáta sem a szín és mintakombinálás nagymestere, és nem igazán tudja, hol a határ ízléstelen magamutogatás és pimaszul szexi merészség közt.

A nagy öregek, Zalatnay Cini és Zámbó Árpy már a legszörnyűbb hajú hírességek közé is  beküzdették magukat, de stílusukkal is sok a baj. Az évek óta rosszul öltöző Zalatnayn sok a strassz, és túl sok csupasz bőrt mutat, Zámbóra a legjobb szó talán az igénytelen. Nem akar divatozni, és kész, ahogy a legtöbb magyar férfi. Gáspár Győző viszont akar divatozni, és ez látszik is rajta, csak olyan speciális stílusban tolja, hogy azt talán jobb nem követni.

Az Amnesia divatmárkát nyomó Rubint Réka is bekerült a galériába: nem csak azért, mert Schobert egyszer már volt az egyik legrosszabbul öltözött, hanem azért is, mert a folyamatos magamutogatás nem stílus. Ha meg kell jelenni egy rendezvényen, Rubint biztos extramini szoknyában és extramély dekoltázzsal teszi tiszteletét. Értjük, hogy büszke a testére, de néha kérkedhetne mással is. Kiszel Tünde stíluskönyve is igen egyszerű lenne: végy 20 méter rózsaszín tüllt és szatént, tekerd magad köré és menj bálozni fiatal pasiddal. Ennél talán csak a Sugarbird glammodellek adnának egyszerűbb tanácsot: nézd ki valamelyik külföldi kifutón a kedvenc ruhád, aztán végy tőlünk valami hasonlót!

Ki ne írjon stílusról könyvet?

Gaál Noémi, akárcsak a Barátok közt egész stábja, a stylistok miatt került be válogatásunkba: Gaált az időjárás-jelentéshez mindig nagyon előnytelen szponzorruhába öltöztetik, bár a mellét sokszor kipakolják, és az megmenti a műsort. A Barátok közt színészeit pedig a stylistok valamilyen elképzelt norma, képzeletbeli átlagdivat szerint öltöztetik. Így kerül a tinikre millió nyaklánc, Klaudiára borzalmas színű, olcsó anyagú tweedkosztüm, a rosszfiúkra meg (mű)bőr kabát. Ha a sorozat stílusszakemberei írnának könyvet, abban mindenki számára előnytelen színű és fazonú, olcsó hatású ruhákban és csicsás bizsukkal megpakolva szerepelne, vagy a 10 évvel korábbi trendeknek megfelelően lenne felöltöztetve.

Persze ízlésről felesleges vitázni, mindenkinek más tetszik, és biztosak vagyunk benne, hogy a galériában szereplő személyek öltözködése is bejön rengeteg embernek – de azért mi inkább arra szavaznánk, hogy ne osztogassanak senkinek öltözködési tanácsokat. Nézze meg a képeket, majd szavazzon: kitől lenne a legmegdöbbentőbb egy divatszakkönyv?