Keresés

47 találat

2008 június 13., 07:29
Érzelmes robotpingvin
Celeb

Érzelmes robotpingvin

A dél-koreai kutatók újabb robotállatkával álltak elő: ezúttal Pomival, a pingvinnel, "aki" többféle interakcióra is képes az emberrel, adta hírül pénteken a Korea Times című angol nyelvű napilap.

2008 március 2., 09:20
A japánok barátai a robotok
Celeb

A japánok barátai a robotok

Japánban a robotok iránti szeretet már legalább 300 éves, s a nyugati tudományos-fantasztikus irodalomban gyakran lázadónak és agresszívnak ábrázolt robotokkal ellentétben a japán köztudatban a robotok az emberek barátságos segítőiként élnek: szusit készítenek, rizst ültetnek és gondoznak, porszívóznak, vendégeket fogadnak és üdvözölnek, etetik a magatehetetlen időseket, teát szolgálnak fel s még számtalan feladatot végeznek el az iparban és a kereskedelemben.

2008 január 6., 09:28
Már csak negyven év és szexrobotokkal hálhat
Celeb

Már csak negyven év és szexrobotokkal hálhat

2050-re szinte teljesen emberi külsejű szexrobotok lesznek a Földön, alig lehet majd megkülönböztetni őket a valódi emberektől - állítja egy brit tudós. David Levy, aki a mesterséges intelligencia szakértője, nézeteit könyvben fejtette ki, amelynek címe: Szex robotokkal, alcíme pedig: Az ember-robot kapcsolatok evolúciója.

2007 augusztus 23., 09:20
Túl erősek a japán szkanderrobotok
Celeb

Túl erősek a japán szkanderrobotok

Visszavonja a gyártó a szkanderrobotokat Japánban, miután eltörték három férfi karját. Az életnagyságú embert mintázó játékrobotokkal 100 jenért  - alig 200 forintért - lehet megmérkőzni.