A Kockahas blogban talán már látta: Miami Swim Week néven fürdőruhás divathét van Florida fővárosában, és a modellek között felfedeztük Tóth Attilát is. De természetesen nem ő volt az egyetlen érdekesség ezen az eseménysorozaton, volt egy csomó olyan fürdőruha-fazon is, amitől bizonyára nagyot néznénk, ha szembejönnének egy balatoni strandon. Úgyhogy a heti trendben ezúttal Miami legfurább fürdőruháit szemlézzük, nézegessen figyelmesen, mert legalul már megy a szavazás, ezen a héten is megválasztjuk a legjobbat!

Du Aqua

Egy olyan márkával kezdjük, amelyik indiai motívumokat kombinál a klasszikus háromszögfazonnal, amiről a tavalyi fürdőruhás divathét óta tudjuk,  hogy olvasóink szerint a legjobb fürdőruhafazon. Mondjuk a Du Aqua kollekciójában mintha kicsit sok lenne a pertli nyaktájékon, de lehet, hogy lesz, akinek pont emiatt jönnek majd be ezek a fürdőruhák. Szoknya is van hozzájuk, nézze meg jobban a képösszeállításban! Egyébként ilyesmiket a rendes divathéten is láttunk nemrég ugyanitt, de hiába, Miamiből sosem elég!

Cirone Swim

A Cirone Swim a legmerészebb fürdőruhákat küldte fel a kifutóra, némelyik kissé átlátszó a legkritikusabb helyeken. Felmerül a kérdés, hogy hova van értelme felvenni egy átlátszó fürdőruhát. Esetleg nudista strandra? Mindegy, a lényeg, hogy a magasított csípőjű fazonok a '80-as évek legszebb pillanatait idézik, ez minden bizonnyal a legszexibb eközül a hat kollekció közül.

OMG

Látott már olyan bikinit, amihez külön boleró volt? Hát most láthat egyet, mert az elég találó nevű OMG cég állt elő ezzel az ötlettel, ráadásul a bikinire rávehető felső ugyanolyan hálós anyagból készült, mint a fürdőruha egyes részei. Ez a kollekció is annak az elvnek az alapján készült, hogy ha az ember strandra megy, mutassa meg rendesen a testét. Hát még mondjuk egy balatoni strandon milyen feltűnő lenne egy-egy ilyen!

Mister Triple X

Teljesen más irányból közelíti a szexit a Mister Triple X nevű márka, ők a természetes helyett a vadabb, fétises vonalat képviselik. Igaz, a bőrszíjak most nem is annyira szado-mazósak, hanem az ezredforduló egyik slágerét, a kovbojos stílust veszik elő. Praktikusnak ugyan egyáltalán nem praktikus egy ilyen Wanted öv egy strandon, de fürdéshez úgyis egy mozdulattal le lehet venni, látványosnak meg mindenképpen látványos. A múlt héten a Soundon milyen jól jött volna egy ilyen!

Rocky Gathercole

Ha ön tényleg a meghökkentést szereti még a strandon is, akkor ezen a héten valószínűleg Rocky Gathercole kollekciója lesz a kedvence. A fenti, lovagi páncélra emlékeztető fürdőruha csak a kezdet, olyan szetteket lát majd a képösszeállításban, amik alapján el fog bizonytalanodni, hogy ezt most bárki is komolyan gondolja-e, vagy esetleg inkább paródiáról van-e szó.

Hot-As-Hell

A hatodik márka nevét magyarra úgy is le lehetne fordítani, hogy Forró-Mint-A-Pokol, és ők megint egy olyan világot próbáltak el levinni a strandra, ami nagyon nem odavaló: a rockerek világát. A rock egy eléggé felöltözős stílus, úgyhogy a tervezők általában kénytelenek voltak egy-egy nem strandra való kiegészítőt alkalmazni, erre eklatáns példa a fenti bomberdzseki.

Melyik márka a legjobb?

De láthat a képösszeállításban nyakbavalóként használt indián fejdíszt és függőlegesen csíkos hosszúnadrágot is, mindig minden japános kontyba feltűzött hajjal. Talán a frizurával akarták jelezni, hogy a modellek úgy mellesleg úszásra készek, merthogy a ruházatukból ez nem mindig egyértelmű?

Nem tudjuk, az viszont biztos, hogy voltak nagyjából hagyományos szabású egyberészes fürdőruhák is, köztük egy olyan kobrás-virágos, hogy a fal adja a másikat. Ugye, hogy nem semmi? Na, de eljött az ideje, hogy kiválassza a kedvenc márkáját az idei, azaz pontosabban a 2017-re tervezett kollekciókból (hiszen 2016 nyarának sajna már túl vagyunk a felén), és leadjon egy szavazatot a legjobbra!