Fegyházban letöltendő, tényleges életfogytig tartó szabadságvesztést kért az ügyészség H. Csanád Jutasra előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt – közölte a Fejér Megyei Főügyészség sajtószóvivője hétfőn. Jászberényiné Király Teodóra elmondta, hogy benyújtották vádiratukat a Székesfehérvári Törvényszéknek. Hozzátette: indítványukat arra alapozták, hogy a szakértői vélemények szerint az elkövető elmeállapota csak enyhe fokban korlátozta cselekedeteit.

Április 6-án fogták el a rendőrök a Fejér megyei Kulcs határában H. Csanád Jutast, akit azzal gyanúsítottak meg, hogy több nap alatt ki akarta irtani a családját. A megtervezett gyilkosságsorozat vége négy halott és három sérült lett, a községet pedig sokkolták a történtek.

"Démoni megszállottság hatása alatt cselekedett" – mondta a rendőrségen kihallgatásakor, ezért az ügy legfontosabb momentuma az lett, hogy H. beszámítható-e – főleg azután lett ez a fő kérdés, hogy kényszergyógykezelésre az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI) szállították. Idén április 5-én – majdnem pontosan egy évvel a gyilkosság után – megállapították, a férfi mégis beszámítható, majd a rendőrség is gyorsan lezárta a nyomozást, és vádemelési javaslatát megküldte az ügyészségnek.