„Annyira nincs semmi bizonyíték a nyomozók kezében, hogy a bankrobbantó besétálna a rendőrségre, még neki kellene bizonyítani, hogy ő a Lehel úti robbantó” – fogalmazott a Velvetnek egy, a bankrobbantási ügyet jól ismerő forrás.

A Velvet folyamatosan nyomon követi a bankrobbantó után folytatott rendőrségi hajsza híreit. Legutóbb azt írtuk: káoszba fulladt a nyomozás, legújabb értesülésünk szerint mára elérte a teljes reménytelenség szintjét.

Január 13-án reggel néhány órával a Lehel úti bankrobbantás után a rendőrség számára rendelkezésre álltak az ipari kamerás felvételek a támadóról. Eltelt három és fél hónap, de ennél közelebb nem jutottak a tetteshez. Hiába a felvételek, hiába van szemtanú, aki még a hangját is hallotta a robbantónak, hiába állt fel külön nyomozócsoport, hiába tudják, hogy ipari TNT-t használt és a bombát gyújtózsinórral hozta működésbe, mindez édeskevés az azonosításához.

Mint megírtuk, a szakértők még abban sem tudnak megegyezni, milyen enduro motorkerékpárt használt a robbantó, a nyomozók nem tudják pontosan, hol hagyta el a várost, így azt sem, hol kellene keresni.

Nem vezetett eredményre a motoros egyesületek, társaságok, sportklubok feltérképezése, mit sem ért, hogy a nyomozásba bekapcsolódott a titkosszolgálat, és olykor téves híreik hatására teljes településeket vizsgáltak át. Sőt. A rendőrség pedig egy helyben toporog.

Hozzászólna? Facebook oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!