Egy hamiltoni (Ohio állam) asszonyra késsel támadt a saját lánya – tudósít a CBS. A nő szerint a támadás hátterében az a Slenderman nevű, kitalált szörny állhat, amely miatt a közelmúltban két tinilány halálra akarta szurkálni baránőjüket. (Áldozatukat azóta kiengedték a kórházból.)

A neve elhallgatását kérő anya elmondása szerint lányának pszichés zavarai vannak, Slenderman megszállottja, ezért támadhatott rá múlt hétvégén. „Egyik éjjel munkából jöttem haza, és a konyhában várt rám. Hosszú ujjú, kapucnis pulóvert és egy fehér maszkot viselt.” A nő szerencsére csak kisebb sérüléseket szenvedett, rá támadó lánya szerinte olyan volt, mintha egy másik ember lenne. 

A lány hobbiból rajzolgat és ír, anyja szerint műveiben gyakran fordulnak elő démonok, őrület, és a zuhanás a sötétségbe. „Megtaláltuk néhány irományát, és utalt bennük Slendermanre.” A gyereket most nevelőintézetbe vitték.

Mi lett elődeivel?

A két 12 éves wisconsini lányt, akik miatt a Slenderman-jelenség hírekbe került, egyelőre továbbra is felnőttként kezelik, egyikük védője, Anthony Cotton viszont éppen azon dolgozik, hogy a fiatalkorúak bíróságára kerüljön az eset. Azt is közölte, hogy védence elmebaj jeleit mutatja.