Itt a randiblogban a nagyon gyakran van szó felmérésekről, trendekről és kutatásokról, azaz arról, hogy milyen egy tipikus kapcsolat, mi történik az emberek többségével, mi az, amin mindenki keresztülmegy, hogyan alakul az átlagnál egy szerelem, egy házasság, vagy esetleg egy megcsalás, illetve szakítás.

Az ember persze általában megfelel az átlagnak, a kapcsolatok többsége több szempontból is a papírforma szerint alakul. De mindig van pár dolog, ami abszolút egyedivé tesz egy kapcsolatot, amitől a szokásos, és lényegében mindig egyforma lavsztori az életben egyedi és csak azé a páré lesz. Feltettem néhány ismerősömnek (alább persze álnéven szerepelnek) a kérdést, hogy az ő kapcsolatuk, házasságuk szerintük milyen szempontból üt el a legjobban az átlagtól.

ji00290

András és Nóri például úgy ismerkedtek meg, hogy András azt a buszt vezette, amivel Nóri minden reggel a főiskolára utazott. Néha beszélgetésbe elegyedtek, és sok-sok éves együttutazás után András elhívta kedvenc utasát egy randira, amit aztán egy, a papírformának nagyban megfelelő kapcsolat követett.

Tamás és Klári azt mesélték, hogy az ő szerelmüknek is a kezdete volt merőben rendhagyó. Egy házibulin ismerkedtek meg, de az azt követő egyéjszakás kaland után három évig nem is találkoztak, és amikor egy véletlen összefutás következtében beindult a romantika, akkor is még másfél évig külön városban éltek. Ezután költöztek csak össze, de az elmúlt öt esztendő azt bizonyítja, együtt lakva még jobban megvannak, mintha csak a hétvégéken tudnak találkozni, mint az első időkben.

200398ji

Gábor és Rita kapcsolata a megismerkedés szempontjából nem kifejezetten egyedi: osztálytársak voltak a középiskolában, és a gimis szerelemből végül házasság lett. Az érdekesség inkább az, hogy megismerkedésükkor Rita vezette a szülei által beindított családi vállalkozást, bár szíve szerint inkább más pályát választott volna. Amikor azonban Gábor bekerült a képbe, átvette ő az ügyek vitelét, így Ritának alkalma nyílt elvégezni az egyetemet és abban a szakmában elhelyezkedni, amit mindig is szeretett volna.

Kis dolgok ezek, de mégis az ilyesmitől lesz minden kapcsolat egy kicsit furcsa, egy kicsit eltér a többitől. Írja meg egy kommentben vagy emailben, hogy önt és partnerét mi különbözteti meg az átlagtól! Örül annak, hogy pont ebben a dologban különböznek?