A lánykérésnek is megvan a maga ideje, és ha minden stimmel, akkor beszélhetünk pozitívan felejthetetlen élményről. Nagyon sok férfi nincs tisztában viszont azzal, hogy mikor és hogyan illik megkérnie a partnere kezét, és milyen esetekben válik nagyon kínossá az egész hajcihő. Összegyűjtöttük azokat az okokat és módokat, amik miatt és ahogyan nem szabad egy lánykérésbe belevágni.

Extrém helyzetekben

A romantikus vacsora után asztal mellé térdeplős, ékszerdobozt elővevős lánykérések ideje lejárt, gombamód szaporodnak az extrém lánykérések, mint például ralizás, repülőzés közben. Ezzel nem is lenne akkora probléma, ha az extrém szituációk ötletesek, jópofák és romantikusak lennének, de kevés olyan eset van, amikor ezeket el lehet mondani. A legtöbb poén erőltetett, néha bántó, az meg végképp ciki, ha mások által korábban már megvalósított, nyúlt ötletről van szó.

Nagyközönség előtt

Még mindig nem értjük (és valószínűleg soha nem is fogjuk megérteni), hogy egyesek miért hozzák rettentően kínos helyzetbe a nőt, akit szeretnek azzal, hogy nyilvánosan kérik meg a kezét. Pedig a gyűjtésünk tele van kínosabbnál kínosabb jelenetekkel, amik rossz ízléssel és túlzott önbizalommal társulnak. Nem is csoda, ha ezeknek rengetegszer elutasítás a vége.

Előzetes megbeszélés nélkül

Bármennyire is szép, jó és tökéletes egy kapcsolat, egy férfi soha sem lehet abban elég biztos, hogy a nő férjhez szeretne menni, kivéve akkor, ha a másik ezt napi szinten hajtogatja. (De nem, még akkor sem.) Megkérni úgy a szerelmünk kezét, hogy korábban még egy szó sem esett a dologról, merész vállalkozás, és elég nagy az elutasítás kockázata. Legalább érintőlegesen essen erről szó, mielőtt feltennénk a nagy kérdést.

Rövid ismeretség után

Sok nő álmodik arról, hogy még a nagy rózsaszín köd felszállta előtt, mondjuk az első randi után pár héttel kérjék meg a kezét, mert az annyira őrült és nem mindennapi. Egy rövid ismeretség utáni lánykérés viszont egy érett nő számára riasztó tud lenni, és nem alaptalanul gondolhatja azt, hogy a pasija nem normális.

Bocsánatkérésként

Nagyon sokan elkövetik azt a hibát is, hogy egy veszekedés után vagy egy szakítás után állnak elő az ötlettel, hogy akkor házasodjanak össze. A bocsánatkérésként elkövetett lánykérés nem igazán őszinte, és inkább kapálózásnak, kapaszkodásnak tűnik, mintsem megfontolt döntésnek.

Ha jön a gyerek

Egyre többen vannak olyanok is, akik hosszú éveket húznak le a másik mellett úgy, hogy eszükbe sem jut gyűrűt venni, aztán amint terhes lesz a barátnő, kötelességüknek érzik, hogy feleségül vegyék. Persze, ilyenkor minden esetben elhangzik, a "de ugye, tudod, hogy nem a gyerek miatt" duma, de ez bizony vetítés, mert egyébként mi más miatt jutott csak most az eszébe?

Társadalmi nyomásra

Ugyanígy kínos és értelmetlen megkérni valakinek a kezét amiatt, mert ezt így szokás. Szerencsére már egyre kisebb a társadalmi nyomás ezen a területen, már szinte csak vidéken nyaggatják a szülők a fiatalokat, hogy mikor házasodnak már össze. Itt kell megemlítenünk azonban azt, hogy az állam még mindig erősen házasság- és családorientált, így sokan csak azért kelnek egybe, hogy ezáltal mindenféle kedvezményekhez jussanak.