Az internetes társkeresés hatalmas biznisz a társkeresők üzemeltetőinek, mert ugye csomóan használják őket és a legtöbben még fizetni is hajlandóak érte, pont most írta meg nekünk egyik olvasónk, miért csak a fizetős társkeresőket szereti. Mivel csomó pénzt lehet keresni társkereső-indítással, egyre-másra jönnek az új kezdeményezések, de persze vagy egy botrányt muszáj prezentálni, vagy valamit kell egy kicsit variálni a dolgon, hogy az újdonságra egyáltalán felfigyeljenek az emberek. Az ilyen variációkat hármasával szoktuk posztolni, ide klikkeljen a legutóbbi ilyen posztért, és görgessen kicsit lejjebb még három új társkeresési módért.

Először is ismerkedjen meg a HiDine nevű oldallal! Ez sokban hasonlít a hagyományos társkeresőkhöz, de az a nagy újítás benne, hogy az egész az első randi megszervezéséről szól, ráadásul úgy, hogy bizonyos feltételek azonnal adottak. Az ide regisztráló nők ugyanis mind étterembe szeretnének menni, és az ide regisztráló férfiak pedig mind vállalják, hogy ki fogják fizetni a vacsorát. Igen, ha nem egy étkezésről, hanem szexről lenne szó, akkor prostitúcióról beszélnénk, de azért a két dolog igen messze van egymástól, úgyhogy a HiDine simán reklámozhatja magát azzal, hogy ők csak a hagyományos férfi-női szerepeket propagálják, egy férfi igenis fizesse ki a vacsorát az első randin.

Az oldal ismertetője ehhez még azt is hozzáteszi, hogy a nők úgyis kidobnak egy vagyont szépítkezésre meg ruhákra, úgyhogy az az igazságos, ha a tökéletes randi további költségeit (azaz a vacsora árát) a férfi állja. Regisztráláskor a profilban meg lehet adni, hogy ki milyen helyeken szeret vacsorázni, és hogy miről szeret beszélgetni evés közben – de egyelőre ez még egy „exkluzív közösség”, a magyar verzióra még várni kell. Mindenesetre láttunk már ugyanilyen kezdeményezést vacsorázás helyett utazással.

A második website azonban egy hazai ötleten alapszik, eredetileg a kapjmeg.com oldalon volt elérhető, de most már nemzetközi verzió van belőle, amit Ntice-nak hívnak, remélhetőleg hamarosan berobban majd a dolog. Ez nem igazán hasonlít egy hagyományos társkeresőre, és csak Facebookkal együtt működik, ráadásul csak akkor van (lesz) igazán értelme, ha jó sokan használják majd. Szóval az ötlet az, hogy ha az ember megy egy eseményre, akkor a Facebookon megnézheti, hogy ki lesz még ott ugyanazon az eseményen. Ha valaki megtetszik, az Ntice-szal bátran be lehet jelölni az illetőt, ő ugyanis csak akkor fog értesülni az egészről, ha a vonzalom kölcsönös, és érdeklődésünk tárgya szintén bejelölt minket az Ntice-szal. Szóval a visszautasítástól nem kell félni, csak az fogja megtudni, hogy bejelöltük, akinek mi is tetszünk. Ebben a szerencsés esetben azonban már meg is van szervezve a randi, mert ugye a két fél kapcsolatba lépett egymással Facebookon, és megvan az esemény is, ahova mindketten mennek.

A harmadik társkereső pedig egy klasszikus szakosított társkereső: amint a neve is mutatja, ők a rendőrökre álltak rá. Illetve a PoliceSingles.com-on a rendőrökön kívül még tűzoltók is kereshetik az igazit, meg nyilván mindenki más is, aki ugyan nem szolgál egyik szervezetben sem, de annyit már előre tud a nagy Őről, hogy vagy rendőrnek, vagy tűzoltónak kell lennie. Mondjuk az egyenruhás férfiak elég sok nő fantáziájában szerepelnek előkelő helyen, úgyhogy el tudjuk képzelni, hogy van forgalom rendesen ezen az oldalon.