Tavaly Németh Lajos, Baji Balázs és Szabó Erika szállt be a Budapest Urban Games kampányába, idén Sztarenki Dóra színésznő és Kovács István, azaz Kokó, a bokszoló segít népszerűsíteni az augusztus 29-én kezdődő rendezvényt. Sztarenki Dóra a következőt nyilatkozta arról, miért vállalta be a folyóátúszást:

Hogy miért vállalkoztam a Duna átúszására? Azt tettem, amit szoktam. Előbb cselekedtem, mint gondolkodtam. De ha már megígértem, megcsinálom. Most még medencében készülök. 600-800 métert leúszok, akkor csak menni fog a 480 méter sodrásban. Azt mondták, hogy ha gáz lesz, kihúznak.

Kovács István olimpia bajnok a múlt héten töltötte be az ötvenedik életévét, ezért ő egy születésnappal kapcsolatos kérdést is kapott az Énbudapestem.hu összeállítása szerint, ahol egy podcastot is meg lehet hallgatni a hírességekkel.

Még bele se gondoltam, hogy ötven éves vagyok, nagyon nem érzem magam annyinak. Ha visszagondolok arra, hogy 20 évesen mennyire idős embernek gondoltam egy ötvenest… Nyilván engem is idősnek gondolnak a fiatalok. És valóban… ha elindulok egy Ironman versenyen, már senior3 kategóriában vagyok. Megélni viszont egyáltalán nem nehéz az ötvenet. És ha visszagondolok arra, hogy mennyi mindent megéltem ez alatt az ötven év alatt, nagyon hálás lehetek Istennek

– mondta Kovács István. A Budapest Urban Games teljes sajtóközleményét az alábbi legördülőben lehet elolvasni.

Sztarenki Dóra és Kovács Kokó István is átússza a Dunát

Augusztus 29-én városi sportolók veszik birtokba a főváros utcáit és vizeit, hogy megmutassák: a városi környezet is tökéletesen alkalmas a mozgásra. A Budapest Urban Games (BUG) 2020-ban négy különböző sportágban várja a kalandra és sportolásra vágyókat. Többek között újra lesz belvárosi Duna-átúszás. A sportos kedvű amatőrök és profik a vírushelyzet miatt előre lekötött időpontokra regisztrálhatnak, hogy elkerüljék a tömegek feltorlódását a különböző helyszíneken.

Veress Dóra és Gellért Gábor a Budapest TE meg ÉN podcast műsorvezetői ezúttal Sztarenki Dóra színésznővel, az esemény arcával és Kovács Kokó István olimpiai bajnok ökölvívóval beszélgetnek.

Sztarenki Dóra – „Hogy miért vállalkoztam a Duna átúszására? Azt tettem, amit szoktam. Előbb cselekedtem, mint gondolkodtam. De ha már megígértem, megcsinálom! Most még medencében készülök. 600-800 métert leúszok, akkor csak menni fog a 480 méter sodrásban. Azt mondták, hogy ha gáz lesz, kihúznak.”

„A városban szeretek sportolni, nem teremben. Néha elmegyek a Margitszigetre futni és mindenhova biciklivel közlekedem. Kirándulni is szeretek. Számomra a városi sportolás közösségi élmény!”

Az idén 50 éves Kovács Kokó István szintén a Duna-átúszásban fogja megmutatni oroszlánkörmeit. „Még bele se gondoltam, hogy ötven éves vagyok, nagyon nem érzem magam annyinak. Ha visszagondolok arra, hogy 20 évesen mennyire idős embernek gondoltam egy ötvenest... Nyilván engem is idősnek gondolnak a fiatalok. És valóban… ha elindulok egy IronMan versenyen, már senior3 kategóriában vagyok. Megélni viszont egyáltalán nem nehéz az ötvenet. És ha visszagondolok arra, hogy mennyi mindent megéltem ez alatt az ötven év alatt, nagyon hálás lehetek Istennek.”

„Én elérem az álmaimat, mert mindig olyan álmokat álmodok, ami elérhető. Nem hazudtoltam meg a genetikát, a lehetőségeimet, azt is figyelembe veszem és vettem, hogy hol élek. Innen Magyarországról ökölvívó világbajnok úgy lehet valaki, ha felkarolják. Nekem szerencsém volt a német menedzserekkel. Most már nem lenne esélyem.”

„Át fogom úszni a Dunát, immár harmadszor. Ez nekem nem a nagy sportteljesítmény miatt fontos. Élvezni akarom az úszást, a Dunát, azt, hogy Budapest közepén sportolhatok. Ennél jobb a világon nincs!”

További kérdések, melyekre választ kapunk a podcastből:

Mik a siker összetevői? · Miről szól a városi sportolás? · Lehet-e a sport közösségi élmény? · Kell-e a sportsikerekhez szerencse? · Miért indult el Kovács Koko István a harmadik diplomájáért? · Vannak a Dunában veszélyes örvények?

Podcast itt.